معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر از واگذاری زمین رایگان به فرزند سوم و متقاضیان نهضت ملی مسکن در این شهرستان خبر داد.

سلمان اسماعیلی دیروزدر همایش فرزندآوری و جوانی جمعیت در شهرستان ملایر افزود: به منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن، ۲ هزار هکتار زمین آماده الحاق به شهر ملایر است.

او با بیان اینکه ۲ هزار هکتار به وسعت کنونی ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار شهر ملایر اضافه خواهد شد، تصریح کرد: در پنج شهر دیگر نیز الحاق زمین برای طرح نهضت ملی مسکن الحاق و یا در دست الحاق است.

فرماندار ویژه ملایر گفت: اعطای زمین رایگان به متولدین فرزند سوم از ۱۴ آبان ۱۴۰۰ تاکنون، یکی از بند‌های قانون جوانی جمعیت است که این بند مهم به منظور اجرایی شدن این قانون در شهرستان ملایر در دست اقدام است.

اسماعیلی با اشاره به وضعیت ثبت وقایع چهارگانه ولادت، فوت، ازدواج و طلاق در شهرستان ملایر، افزود: سال ۱۴۰۰ مجموع ولادت‌ها در این شهرستان سه هزار و ۶۵۹ نفر بود که پارسال به سه هزار و ۵۳۹ نفر رسید و شاهد کاهش بیش از ۳ درصدی میزان ولادت‌ها بودیم.

او گفت: این در حالیست که پارسال برای فرزندآوری چهار هزار و ۱۳۵ فقره وام با اعتبار ۱۱ میلیارد تومان و برای ازدواج سه هزار و ۶۰۳ فقره وام با ۳۷ میلیارد تومان اعتبار داده شد و در مجموع برای فرزندآوری و ازدواج حدود ۴۹ میلیارد تومان تسهیلات در این شهرستان اعطا شد.

فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه اعطای این رقم تسهیلات در مقایسه با سال‌های گذشته بی‌سابقه است، افزود: ۲ هزار و ۱۷۶ فقره ازدواج سال ۱۴۰۰ در این شهرستان ثبت شد که این رقم در پارسال ۲ هزار و ۱۳۰ فقره ازدواج بود و شاهد کاهش ۲ درصدی ازدواج بودیم و در مدت یاد شده واقعه طلاق از ۶۸۷ مورد به ۷۳۴ مورد در سال گذشته رسید.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه همه ما به عنوان سفیران جوانی جمعیت وظیفه مهمی بر عهده داریم، تصریح کرد: مساله جوانی جمعیت به طور قطع تک بعدی نیست و سلسله مباحث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را شامل می‌شود.


اسماعیلی افزود: طی روز‌های آینده عملیات اجرایی بزرگترین کارخانه شیشه منطقه و کشور با سرمایه‌گذاری هشت هزار میلیارد تومان در ملایر آغاز می‌شود که یک‌هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد خواهد شد.

او گفت: عملیات اجرایی پالایشگاه انگور ملایر طی روز‌های آینده آغاز می‌شود.


نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس برخی اقدامات این مجلس را در برخی موارد همچون قانون جوانی جمعیت راهبردی برشمردند و باید این قانون به نحو احسن اجرایی شود.

حجت الاسلام "احد آزادیخواه" افزود: قانون جوانی جمعیت سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید که ۷۳ ماده جامع را در بر دارد و تمامی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی و غیردولتی در گیر اجرای این قانون به عنوان یک قانون راهبردی هستند.

او با بیان اینکه در اجرایی شدن مساله جوانی جمعیت یکسری تضاد‌های اعتقادی، اجتماعی و رفتاری اتفاق افتاده و وجود تضاد‌هایی قدرت تصمیم‌گیری را از ما گرفته، افزود: برگزاری همایش‌های این چنینی باید نگاه حل مساله را برای جامعه مخاطب داشته باشد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مساله جوانی جمعیت تفاوت‌هایی در مسیر سبک زندگی اسلامی و افق چشم‌انداز آینده وجود دارد، بیانات رهبر معظم انقلاب را در موضوع جوانی جمعیت فصل‌الخطاب دانست و تاکید کرد: برای حل بحران جمعیت در کشور باید گردان مستعد خط‌شکن را به یک فهم مشترک رساند و این فهم مشترک باید ایجاد شود.

حجت الاسلام آزادی خواه گفت: جوانی جمعیت جز رهبر معظم انقلاب، هنوز برای مسئولان به یک دغدغه جدی تبدیل نشده، در حالی‌که رهبری انقلاب تاکنون ۵۹ مرتبه موضوع جوانی جمعیت را مورد تاکید قرار داده‌اند.
صالح قاسمی، پژوهشگر مطالعات جمعیتی اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت را یک مطالبه جدی و سرسختانه عنوان کرد و گفت: گره‌ها و موانع نگرشی در موضوع جمعیت باید رفع شود و فارغ از تکالیف قانونی باید به وظیفه دینی و اخلاقی خود در این زمینه عمل کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.