صدیقه کاظمی نیا با اعلام شروع طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان کرمان، گفت: بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای مهم و استراتژیک در دامهای زوج سم میباشد که در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد میکند.
او افزود: واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین، از اول خردادماه امسال با مشارکت بخش دولتی و خصوصی در واحدهای صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز شده است و به مدت ۴۵ روز کاری ادامه دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: با توجه به تردد نقل و انتقال دام در سطح استان و احتمال خطر شیوع بیماری، به منظور اجرای کامل این طرح، پوشش واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستانها به صورت کامل صورت میگیرد و تمامی جمعیت دام سنگین واکسینه میشوند.
او گفت: اصلیترین هدف دامپزشکی در اجرای این طرح پوشش حداکثری واکسیناسیون و حفاظت از سرمایههای دامی در جمعیت دام سنگین استان میباشد؛ بنابراین با توجه به جمعیت دام سنگین موجود در استان پیش بینی میشود در این طرح حدودا ۵۰ هزار راس دام علیه بیماری واکسینه شود.
این مقام مسئول با اعلام اینکه یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیانبارترین بیماریهای دام، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر میباشد، تصریح کرد: هر ساله، بیماریهای مختلفی دامها را مبتلا میکند که این بیماریها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه میباشند.
کاظمی نیا بیان داشت: این ویروس سویههای مختلفی دارد که خوشبختانه تاکنون تلفات دام سنگین در استان گزارش نشده است و وضعیت دامهای استان مطلوب است.
این مقام مسئول عنوان کرد: این بیماری با واگیری فراوان در بین دامها، باعث کاهش وزن و تولید شیر دام میشود که از این منظر خسارت اقتصادی فراوان به دامداران وارد میکند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: علائم بیماری تب برفکی شامل بروز زخمهای شدید در دهان، لثه و پستان گوسفند، لاغری و کاهش شیر در گاوها و مرگ و میر دام میشود و از آنجا که این بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماریهای ویروسی، درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینهای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار موثر میباشد.
او بیان کرد: اصول بهداشتی پیشگیری از این بیماری شامل ضدعفونی کردن دامداری ها، استفاده از آهک و آب آهک، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی و ... میباشد.
کاظمی نیا آموزش دامداران را یکی از راههای موثر در کنترل این بیماری اعلام کرد و افزود: این اداره کل با روشهای مختلف نظیر ارسال پیامک، آموزش چهره به چهره و انتشار اخبار مربوطه در رسانهها، اطلاعات و نکات پیش گیری لازم این بیماری را به دامداران داده است.
او با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون زمانی جواب میدهد که دامداران نکات بهداشتی و قرنطینهای را در دامداری تحت فعالیت خود را، به نحو شایسته انجام دهند و از جابه جایی و نقل و انتقال دام بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند، از دامداران خواست برای پوشش حداکثری واکسیناسیون با تیمهای های مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند.