سرهنگ هادی حسن زاده شهابی، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران در مورد راهکارهای کاهش وقوع جرم در جامعه بیان داشت: این مهم با تامین کردن نیازهای اجتماعی و فرهنگی جامعه با آموزش محقق میشود.
وی افزود: پیشگیری از جرم شامل مجموعهای از اقدامات پیشگرانه است که به دنبال حذف یا خنثی کردن عواملی اعم از امکانات تحصیلی، امکانات رفاهی، ساختارهای آموزشی و... به فرد انگیزه ارتکاب جرم را میدهد.
حسن زاده شهبانی تصریح کرد: در گذشته تنها راه پیشگیری از جرم را مجازات میدانستند، ولی اکنون راههای کم هزینهتری برای پیشگیری به کار گرفته میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی شرق تهران اظهار داشت: در حال حاضر دو نوع پیشگیری، پیشگیری وضعی و پیشگیری اجتماعی از جرم وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: در پیشگیری وضعی وضعیتها با اضافه کردن مامورین گشتی، پلیس محله، نگهبان محله و... تغییر داده میشود، ولی با پیشگیری وضعی نمیتوان انگیزه مجرم برای ارتکاب جرم را از بین برد.
حسن زاده شهابی اظهار داشت: یکی از نکات مهم در کاهش وقوع جرم این است که متاسفانه سطح آگاهی مردم در مواجه با جرم کم است.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی شرق تهران اذعان داشت: برای وقوع جرم مراحل مختلفی از جمله عزم نهایی مجرم، شناسایی هدف جرم، فراهم کردن تسهیلات، دسترسی به آماج جرم، کنترل و برتری جویی موضوع وجود دارد که سادهترین راه برای پیشگیری از جرم این است که با اقدامات پیشگیرانه جلوگیری شود تا مجرم نتواند از مرحلهای به مرحله دیگر برود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از نکات مهم در وقوع جرم گمنامی مجرم است بیان داشت: در ارتکاب جرم هرچقدر مجرمین گمنام باشند احساس امنیت بیشتری میکنند لذا برای کاهش وقوع جرم باید سهولت شناسایی مجرمین انجام شود.