بازیگر نقش امام خمینی(ره) می‌گوید: برای بازی در این نقش و فیلم «فرزند صبح» زحمت‌ها و سختی‌های زیادی کشیده‌ام اما بسیار تأسف می‌خورم که چرا تاکنون این فیلم اکران عمومی نشده است.

ساخت فیلم یا سریال با موضوع زندگی رهبران سیاسی بزرگ دنیا، یکی از مهمترین علایق فیلمسازان و اتفاقاً فرصتی برای نقش‌آفرینی‌های فاخر به بازیگران می‌دهد. چرا که زندگی اغلب رهبران بزرگ دنیا آنقدر دراماتیک است که سازنده اثر نیازی به درام‌پردازی و تخیّل ندارد و با اندکی تلاش می‌تواند تضمین‌کننده ساخت اثری موفق و تماشایی باشد و مردم به واسطه تاریخی بودن شخصیت و نوع تفکراتش به این آثار علاقه زیادی نشان داده‌اند.

تاکنون زندگی شخصیت‌های سیاسی دنیا همچون «عمر مختار»، «ماهاتما گاندی» و... ساخته شده، اما «فرزند صبح» تنها فیلم تولید شده در سینمای ایران با موضوع زندگی امام خمینی (ره) ساخته شد. ادای دین سینمای ایران به زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با همین یک فیلم صورت گرفت و فیلم دیگری با عنوان «یازده دقیقه و سی ثانیه» که در بخش مسابقه ویدئویی جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر به نمایش درآمد و قرار بود به ۳۵ میلیمتری تبدیل شود که محقق نشد.

هر دو فیلم توسط بهروز افخمی ساخته شد و در هر دو اثر «عبدالرضا اکبری» نقش حضرت امام خمینی (ره) را ایفا کرد. اما عدم اکران عمومی این فیلم باعث شد تا سناریو‌های دیگری به روی میز ساخت فیلم بیایند و راه برای فیلمسازان باز شود. به همین خاطر بیشتر مخاطبین با شخصیت امام (ره) در قاب تلویزیون و سریال "معمای شاه" انس و الفت پیدا کردند؛ نقشی که به شکرخدا گودرزی بازیگری که پیش از آن مخاطبین در سریال‌های شب دهم، همسایه‌ها، حلقه سبز و بار‌ها در مقام تدریس، کارگردانی و نویسندگی تئاتر دیده‌اند، واگذار شد.

اخیراً صحبت‌هایی همچون سال‌های قبل درباره اکران فیلم «فرزند صبح» در فضای‌مجازی مطرح شده است. به تازگی بهروز افخمی هم که در حال تمرین و پشت سرگذاشتن پیش‌تولید فیلم جدید خود با نام «صبح اعدام» است اشاره کرده که قرار براین است که فیلم را از اوایل مهرماه همزمان با ولادت امام خمینی (ره) در سینما‌ها نمایش دهیم.

اتفاقی که عبدالرضا اکبری بازیگر نقش اول «فرزند صبح» از آن بی‌خبر بود و البته به خبرنگار تسنیم گفت: هرچند وقت یک بار این خبر را می‌شنوم و ۱۰ سال است منتظر این اتفاقم. چرا که اعتقاد دارم فیلمی که اکران نشود گویی اصلاً ساخته نشده است.

گریم عبدالرضا اکبری در فیلم «فرزند صبح»

گریم عبدالرضا اکبری در فیلم «فرزند صبح»

جایگاه گریمور‌ها در ساخت شخصیت‌های تاریخی

او درباره گریم و جایگاه مؤثر گریمور در ساخت شخصیت‌های بزرگ تاریخی تأکید کرد: خوشبختانه سعید ملکان در «فرزند صبح» چهره‌پرداز (گریمور) بودند و بسیار کارشان را خوب انجام دادند. در «پهلوانان نمی‌میرند» عبدالله اسکندری این کار را برعهده داشت. به اعتقاد بنده که همواره گفته‌ام چهره‌پرداز سریال و یا فیلمی درست انتخاب نشود نمی‌تواند برای مخاطب آن همذات‌پنداری شخصیتی را ایجاد کند. مخاطب برخی از شخصیت‌های تاریخی را می‌شناسد و اگر در چهره بازیگر چنین چیزی را نبیند قطعاً درصد بالایی از تلاشِ بازیگر زیر سؤال می‌رود. برخی از نقش‌ها تا گریمور و چهره‌پرداز خوبی در پشتِ آن کار نباشد باورپذیری اتفاق نمی‌افتد. 

برای نقش امام خمینی (ره) واقعاً سختی کشیدم

اکبری در خصوص «فرزند صبح» و بازی در نقش امام خمینی (ره)، گفت: واقعاً سختی کشیدم؛ زمستان سختی بود و لوکیشن هم شرایط خاص خودش را داشت. ۱۰ سال از آن زمان می‌گذرد و بعد از آن کار بود که دیگر به سینما دعوت نشدم. الان تلویزیون هم مدتی است کاری پیشنهاد نمی‌دهد و بسیار از این موضوع ناراحتم. 

گلایه عبدالرضا اکبری

بازیگر سینما و تلویزیون این گلایه را هم داشت که اصلاً این روز‌ها پیشنهادی نمی‌شود؛ گویی ما از رده خارج شده‌ایم. سینما که خیلی وقت است دعوت نمی‌کند و تلویزیون هم دیگر پیشنهادی نمی‌دهد. برخی از دستمزد‌ها و پیشنهادات هم گاهی بیشتر ناراحت‌کننده‌اند تا برای یک هنرمند پیشکسوت با یک کارنامه مشخص، جذاب و درخور باشد.

او خاطرنشان کرد: من قلبم را عمل کرده بودم با همان حالت بعد از بیمارستان رفتم و دوباره همه دیالوگ‌هایم را دوبله کردم. برای «فرزند صبح» واقعاً زحمت کشیدیم و آرزو دارم این کار را کنار مردم در سینما‌های کشور ببینم. هرکسی تلاش می‌کند تا فیلمی ساخته و نهایتاً دیده شود.

تحریم بعد از «فرزند صبح»؟

این بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از «فرزند صبح» شما را تحریم کردند، گفت: من نامش را تحریم نمی‌گذارم، اما دعوت نشدم. من دهه ۶۰ و ۷۰ فیلم‌های سینمایی شاخصی را بازی کرده‌ام و بعد از این سال‌ها دیگر در کار سینمایی حضور نداشتم. 

اکبری در ادامه این گفتگو درباره ایفای نقش امام خمینی (ره)، افزود: زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد، بهت‌زده بودم. نمی‌دانستم چطور انتخاب شدم، شباهت‌هایی وجود دارد یا خیر. نقش حضرت امام (ره) سختی خاص خودش را داشت، ایشان شخصیتی شناخته‌شده است که بیشتر افراد ویژگی رفتاری ایشان را می‌شناسند و این، بازی در چنین نقشی را برای من سخت و دشوار می‌کرد.

ماجرای تست گریم جمشید هاشم‌پور در نقش امام خمینی (ره)

او به ماجرای انتخاب جمشید هاشم‌پور که قرار بود این نقش را قبل از او ایفا کند اشاره کرد و گفت: من یادم است چند جلسه ۵ ساعته گریم داشتم که سعید ملکان این کار را انجام می‌داد، اما رضایت بهروز افخمی را جلب نکرد. البته شنیدم که جمشید هاشم‌پور هم تست داده بود، اما این طور که می‌گفتند چهره‌اش از پس نقش بیرون می‌زد. یعنی هرکس می‌دید متوجه می‌شد این جمشید هاشم‌پور است. اما بعد از چند جلسه ۵ ساعته وقتی عکس‌های بنده را بازبینی می‌کردند، بستگان امام (ره) می‌پرسیدند این کیست؟ این واکنش خوبی بود؛ چرا که هنرپیشه در نقش‌های تاریخی نباید دیده بشود.

عبدالرضا اکبری دو بار نقش امام خمینی (ره) را بازی کرد

** تله‌فیلم "یازده دقیقه و سی ثانیه" روایت گروهی از خبرنگاران تلویزیونی است که برای ضبط پیام حضرت امام (ره) در خصوص شروع جنگ تحمیلی در شهریور سال ۱۳۵۹ راهی جماران می‌شوند. در این فیلم تلویزیونی، بازیگرانی، چون عبدالرضا اکبری، سید ابراهیم بحرالعلومی، یاشار افخمی، رضا صدیق، فرید لطف‌آور و محمد پیغمبرزاد به ایفای نقش پرداخته‌اند. " یازده دقیقه و سی ثانیه " به کارگردانی بهروز افخمی از محصولات سیما فیلم در سال ۱۳۸۷ است که در بخش مسابقه ویدئویی بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشت و توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند.

عبدالرضا اکبری در این تله‌فیلم بار دیگر در نقش امام خمینی (ره) ایفای نقش کرده است. در واقع اکبری با حضور در این تله‌فیلم تنها بازیگری است که موفق شده تاکنون دوبار در نقش امام خمینی (ره) به ایفای نقش بپردازد و نزدیک‌ترین گریم را به چهره واقعی ایشان داشته باشد.

«فرزند صبح» به کارگردانی بهروز افخمی اولین بار در بیست‌ونهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۹ و در سالن همایش‌های برج میلاد به نمایش درآمد که کیفیت پایین فیلم حاشیه‌های زیادی را به همراه داشت و حتی صدای اعتراض کارگردان را هم بلند کرد، چون فیلم در نبود او تدوین و به جشنواره ارائه شده بود. 

باید دید براساس اظهارات بهروز افخمی این فیلم سرانجام مهرماه امسال به اکران خواهد رسید یا خیر؟

منبع: تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲
متاسفانه معلومه کارگردان ایرانی تحت فشار احزاب ضد ایرانی خارج نشین هستن

چطور ممکنه آقای اکبری بعد نقش امام خمینی ، دعوت ب کار نشه؟