دکتر الکساندر میاسنیکوف در یک برنامه تلویزیونی گفت: بسیاری از افراد با پرندگان سر و کار دارند، به آنها غذا میدهند و در خانه پرندگانی مانند طوطی و ... دارند و یا ساکنان روستاها و مناطق روستایی بدون این که به عواقب آن فکر کنند در خانه مرغ پرورش میدهند. پرندگان نیز مانند بسیاری از حیوانات، بیماریهای مختلفی را منتقل میکنند.
او افزود: از غذا دادن به کبوتر وحشی یا سایر پرندگان میتوان به سالمونلا، بیماری پرندگان، کلامیدیا، آنفولانزای پرندگان و بیماریهای قارچی مبتلا شد.
او گفت: در حال حاضر اپیدمی آنفولانزای پرندگان در حال گسترش است و این بیماری در درجه اول خود پرندگان را درگیر میکند.
به گفته وی مهمترین بیماریهایی که از پرندگان به انسان منتقل میشوند عبارتند از:
- هیستوپلاسموز که به عنوان بیماری غار نیز شناخته میشود.
- کمپیلوباکتروز
این بیماری برای کودکان و افرادی که ایمنی ضعیف دارند، خطرناک است. در این بیماری عفونت روده میتواند منجر به مننژیت شود.
- تب نیل غربی
- بیماری پرندگان که از پرندگان بیمار منتقل میشود.
- آنفولانزای مرغی
- بیماری سالمونلا
- کلامیدیا
بیماری طوطی که باعث بیماری ریوی و ذات الریه میشود.
- پنومونی آلرژیک
- ذات الریه
به گفته وی، فرد حتی بدون تماس مستقیم با پرندگان و حیوانات نیز میتواند به عنوان مثال، هنگام استنشاق هوا از فضولات خشک در فروشگاه حیوانات خانگی آلوده شود.
او گفت: ما نمیدانیم در معده پرنده وحشی چه چیزی وجود دارد و حامل کدام باکتری است و آنچه در میکروبیوم روده اش برای او طبیعی است، ممکن است برای انسان کشنده باشد.
میاسنیکوف اشاره کرد که واکسنهایی علیه برخی از انواع آنفولانزای پرندگان وجود دارند؛ اما ویروسها و انواع بیماری زا بسیار زیاد هستند.
بنابراین، برای پزشکان مهم است که خطر انتقال از فردی به فرد دیگر را تا حد امکان کاهش دهند؛ زیرا حتی فردی که از این بیماری بهبود یافته نیز میتواند ناقل ویروس باشد. به همین دلیل است که ایستگاههای ردیابی بیولوژیکی مهاجرت پرندگان سالانه فعالیت میکنند و مطالعات و آزمایشهای لازم را برای پیشبینی مهاجرت ویروس انجام میدهند.
منبع: روسیا الیوم