علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهارداشت: سه هزار و ۲۲ هزار هکتار عرصه طبیعی در استان وجود دارد که ۷۰ الی ۸۰ محیطبان این مناطق را حفاظت و مدیریت میکنند.
او با بیان اینکه سال گذشته اعتبارات ۲۴۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است افزود: نخستین مجمع خیرین محیط زیست سال گذشته در استان لرستان تشکیل شد و به تبع آن ادارات مدیر زیست سراسر کشور موظف به راهاندازی این مجمع شدند.
مدیرکل محیط زیست لرستان با بیان اینکه دو مرکز کنترل کیفی در شهرستانهای چگنی و بروجرد راهاندازی شده است عنوان کرد: درصدد هستیم تا این مراکز را در سایر شهرستانها نیز راهاندازی کنیم.
او با اشاره به اینکه احداث چند پاسگاه محیطبانی در لرستان در دستور کار قرار گرفته است گفت: امسال دو پاسگاه در استان افتتاح میشود و دو پاسگاه دیگر سال آینده به افتتاح میرسد.
سالاروند تصریح کرد: مناطق قالیکوه و شاداب کوه لرستان بدون زیرساخت لازم به مناطق حفاظت شده استان اضافه شدند که برای ایجاد زیرساخت آنها اعتباراتی اخذ کردیم و کلنگزنی آن انجام میگیرد.
او اظهارداشت: بیسیمهای ما پلمب شده بود که اکنون آنالوگ کردیم و اعتبار دیجیتال دریافت شده و بناست ظرف یک ماه آینده مناطق شرق لرستان مجهز به بیسیم دیجیتال شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه نخستین خانه فناور محیط زیست کشور در جهاد دانشگاهی لرستان افتتاح شد افزود: در بحث واحدهای صنعتی مشکلدار نیز امسال مشکل ۱۴ واحد صنعتی برطرف شد.
او با اشاره به راهاندازی مرکز آزمایشگاه و پایش در لرستان عنوان کرد: اولین خانه محیط زیست کشور در استان راهاندازی شد.
سالاروند با اشاره به اینکه ۱۰۰ خانه تخصصی محیط زیست در لرستان راهاندازی شد بیان کرد: سال گذشته خانههای تخصصی تیمار حیات وحش زیادی در سطح کشور راهاندازی شد.
او با بیان اینکه بحث مدیریت پسماند در کل کشور به صورت سنتی است تصریح کرد: بازیافت سلسله مراتب دارد و به ترتیب کاهش تولید پسماند، افزایش کیفیت محصول، تفکیک از مبدا، بازیابی و نهایتا بازیافت مورد تاکید است.
مدیرکل حفاطت محیط زیست لرستان بیان کرد: در بحث پسماندها روش پلاسما در دستور کار قرار دارد که منجر به تولید برق و انرژی میشود و برای اجرای این کار نیز اقدامات نهایی در حال انجام است.
او گفت: در حوزه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست لرستان برای همکاری با شهرداریها اعلام آمادگی کرده است و به زودی اقدامات خوبی در این حوزه در لرستان انجام میگیرد.
سالاروند تصریح کرد: در بحث مناطق حفاظت شده سعی کردیم در راستای ارتقا مناطق کار کنیم که در این زمینه بنا داریم سفیدکوه ازنا را به عنوان پارک ملی ارتقا دهیم.
او در رابطه با ثبت تالابهای لرستان در رامسر سایت گفت: هم اکنون لرستان هیچ تالاب ثبت شدهای در رامسر سایت ندارد و در یک مقطعی که به این موضوع ورود پیدا کرده بودند به دلیل نقایص سادهای کار نیمه کاره مانده بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان عنوان کرد: دریاچه گهر، یک غار، ماهی کور و زیستگاه سمندر در بخش پاپی در نوبت ثبت رامسر سایت قرار دارند.