مردابها جنوب عراق در آستانه خشک شدن قرار دارد زمینهای آبی در حال کم شدن است که این مسئله به از بین رفتن ماهیها و تهدید محیط زیست منجر شده است.
به گزارش الجزیره، در ساحل و زیر آفتاب سوزان، ماهیگیران مقدار ناچیزی صید میکنند و ماهیهای مرده هم فقط مناسب علف برای حیوانات هستند. ماهیگیران تحت فشار هستند و گاومیشها هم که تنها منبع روزی آنها هستند از گرسنکی میمیرند.
علی حکیم، پرورش دهنده دام می گوید: به خاطر سدسازی آب نداریم و خشکسالی داریم بوته و علوفه نداریم. علوفه گران است و بوته هم که رشد نمیکند. الان کجا برویم؟ سوالی که ساکنان سواحل مردابهای عراق، بستر رودخانهها و گذرگاههای آبی از خود میپرسند وجود آب عامل تمدن قدیمی بین النهرین بود. ساکنان انگشت اتهام را به سمت عوامل متعددی نشانه میروند.
ناصر السامری، فعال محیط زیست در این خصوص گفت: ما نمیتوانیم کاری بکنیم نمیتونیم از مردابها حفاظت کنیم نمیتوانیم مسیر رودخانهها رو باز کنیم. مردم هیچ قدرتی ندارند. این دولت است که باید واقع بینانه به این مسئله نگاه کند که به نظر من دولت هم مردابها را در نقشه ندیده است. یک روز یک نفر از دولتمردان اینجا نیامد تا خیابان ها، رودها و روستاهای اطراف مردابها رو ببیند تا از واقعیت و اهمیت آنها اطلاع پیدا کند.
با خشک شدن رودخانهها و مرداب ها، اقتصاد هم خشک میشود. این سازنده قایق حدود دهها کارگر برای ساخت بیش از ۶ کشتی داشت، اما الان خودش به تنهایی کار میکند این منطقه از نظر تاریخی بهشت عدن نام داشت، اما الان به یک منطقه خاکستری تبدیل شده است که قایقهای چوبی متروکه و حیواناتی که دیگر تحمل تشنگی و گرسنگی را ندارند در نقاط مختلف آن مشاهده میشود و در حالی که بسیاری از مردم به شهرها فرار کرده اند تضمینی برای زندگی بهتر دراین جا وجود ندارد.