یدالله جوادپور مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه تریتیکاله حاصل تلاقی چاودار و گندم است، گفت: این گیاه در بهار و پاییز کشت شده و نسبت به سرما، خشکی و شوری از گندم و جو مقاومتر است.
او افزود: این محصول در خاکهای کمتر حاصلخیز و شنی عملکرد مناسبتری از چاودار و گندم داشته و تولید دو برابری نسبت به جو دارد و تریتیکاله ۲۰ درصد برتری عملکرد نسبت به گندم داشته و مقاومت خوبی نسبت به ریزش دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: عملکرد این محصول در هکتار در مناطق مختلف کشور به طور متوسط، هفت تن و عملکرد کاه تولیدی تا ۱۰ و نیم تن در هکتار گزارش شده است.
او با اشاره به مصرف دو منظوره تریتیکاله اظهار داشت: از آرد آن برای تهیه انواع شیرینی کیک و نان مخصوص استفاده میشود و اختلاط آرد گندم و تریتیکاله موجب افزایش ماندگاری و پوکی نان شده و کیفیت نان را بهبود میبخشد.
جوادپور تامین علوفه واحدهای دامداری را از دیگر مصارف این محصول عنوان کرد و ادامه داد: تریتیکاله با توجه به کیفیت مطلوب در تغذیه دام و طیور از گندم و جو برتر است، زیرا اسید آمینه لیزین بالاتری نسبت به گندم دارد.
او افزود: این گیاه تحمل بالایی در مزارع سر چرا توسط دام دارد و به عنوان علوفه سبز در چرای مزرعهای و علوفه سیلو شده استفاده میشود.