به بهانه زنده پیداشدن ۴ کودک کلمبیایی بعد از ۴۰ روز در اعماق آمازون، از نجات‌یافتگانی گفتیم که از بکرترین و وحشی‌ترین جنگل جان سالم به در بردند.

هواپیمایتان در جنگل سقوط می‌کند، چند نفر از سرنشین‌ها زنده ‎‌می‌مانند. در جنگل، امکاناتی برای زندگی نیست، نمی‌توانید با کسی تماس بگیرید و حتی از خطرجانوران وحشی در امان باشید. شاید فکر کنید این‌ها فقط در فیلم‌های سینمایِ ژانر معمایی و ترسناک اتفاق می‌افتد، اما همیشه این‌طور نیست. درست مثل اتفاقی که برای چهار کودک کلمبیایی در جنگل آمازون افتاد و ۴۰ روز بعد از سقوط هواپیما در جنگل‌های آمازون زنده پیدا شدند. این کودکان این روز‌ها را زندگی کرده‌اند، با حیوانات وحشی چشم‌درچشم شده و روز‌های سختی را پشت سر گذاشته اند.

در این مطلب می‌خواهیم درباره گم و پیدا شدن این کودکان و افرادی بگوییم که روز‌های زیادی در بخش‌هایی از جنگل خطرناک آمازون گم شدند و به طور معجزه‌آسایی نجات پیدا کردند. مساحت جنگل‌های آمازون ۵.۵ میلیون کیلومترمربع است که بین ۹ کشور برزیل، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، گویان، سورینام، اکوادور و گویان فرانسه تقسیم شده است. آمازون بالاترین تنوع زیستی در جهان را دارد و خانه جانوران خطرناکی مانند کیمن سیاه (از خانواده تمساح سانان)، جگوار یا پلنگ آمریکایی، شیرکوهی و مار آناکونداست. به همین دلیل زنده بیرون آمدن از آن با دست خالی، معجزه‌آسا خوانده می‌شود.

کودکان گمشده کلمبیایی
چند روز؟ ۴۰ روز

مدتی قبل، یک هواپیمای سبک از نوع «سسنا ۲۰۶» از منطقه جنگلی معروف به «آراراکوار» در ۳۵۰ کیلومتری شهر «سن‌خوزه» کالیفرنیا به پرواز درآمد. چند دقیقه بعد از برخاستن، خلبان از وجود نقص فنی در موتور خبر داد و طولی نکشید که هواپیما با سرنشینانش در بخشی از جنگل آمازونِ استان «کاکوتا» سقوط کرد. یک فرد بومی و یک مادر به همراه چهار فرزند یک، ۴، ۹ و ۱۳ ساله‌اش از سرنشینان این هواپیما بودند. بعد از اعلام این خبر، عملیات جست‌و‌جو برای یافتن لاشه هواپیما با حضور بیش از ۱۰۰ سرباز کلمبیایی شروع شد و اجساد خلبان، فرد بومی محلی و مادر کودکان پیدا شد، اما اثری از بچه‌ها نبود که نبود.

کودکان گمشده کلمبیایی

۶۰ سرباز دیگر به همراه ۷۰ بومی که اطلاعات دقیقی از جنگل داشتند به عملیات جست‌وجو اضافه شدند. هواپیما در منطقه زندگی حیوانات وحشی، گیاهان سمی و پناهگاه گروه‌های مسلح قاچاق موادمخدر سقوط کرده بود و خیلی‌ها فکر می‌کردند کار آن چهار کودک به پایان رسیده است تا این که نیرو‌های امدادونجات کلمبیایی با سرنخ‌هایی موفق شدند در نهایت ناباوری کودکان گمشده را در حدود ۵ کیلومتری محل سقوط هواپیما، زنده پیدا کنند. آن‌ها دچار ضعف جسمانی شده بودند و هم‌اکنون تحت مراقبت‌های پزشکی هستند. گفته می‌شود آشنایی این کودکان با جنگل و همین‌طور آموزش و تربیت در جامعه بومی از دلایل اصلی زنده ماندن آن‌ها در طول این ۴۰ روز است. برخی مقام‌های کلمبیایی می‌گویند، سرنشینان این هواپیما از تهدید‌های اعضای یک گروه مسلح فرار کرده‌اند.


بیشتربخوانید


فرار خلبان از مرگ در آمازون
چند روز؟ ۳۶ روز

آنتونیو سنا، خلبان ۳۶ ساله برزیلی حدود ۸۶۴ ساعت را در جنگل‌های مخوف و وسیع آمازون که درنده‌ترین موجودات را در خود جای داده، گذرانده است. او در ماه ژانویه ۲۰۲۱ میلادی و وقتی تنها دو روز تا جشن تولد ۳۶ سالگی‌اش مانده بود، برای ارسال برخی تجهیزات به معدن طلای دورافتاده‌ای پرواز کرد، اما سقوط پیش‌بینی نشده او، جشن تولدی را که از مدت‌ها پیش با خانواده‌اش برنامه‌ریزی کرده بودند به یک سکانس تلخ و ترسناک تبدیل کرد. موتور هواپیمای او در ارتفاع ۹۰۰ متری با زمین دچار مشکل شده بود و بعد از بی‌نتیجه ماندن تماس‌ها مجبور به فرود اضطراری در جنگل آمازون شد. چون می‌دانست هواپیمایش هر لحظه ممکن است منفجر شود، خودش را از آن دور کرد.

فرار خلبان از مرگ در آمازون

او امیدوار بود آخرین پیامش قبل از سقوط مخابره شده باشد و فکرمی‌کرد در نهایت بعد از ۵ روز او را پیدا کنند، اما این روند ۳۶ روز طول کشید. همان زمان آنتونیو را پیدا کردیم و او درباره این که چطور این روز‌ها را گذرانده گفت: «در طول روز از هر میوه‌ای که در سر راهم پیدا می‌کردم، می‌خوردم. می‌دانستم تخم پرندگان سرشار از پروتئین است و برای این‌که دچار سوءتغذیه نشوم و انرژی کافی برای پیاده‌روی در مسیر‌های طولانی را به دست بیاورم، چند بار تخم ریا (پرنده بزرگی شبیه شترمرغ) را هم چشیدم و همان طور خام خوردم. البته اصلا دوست نداشتم، ولی چاره‌ای نبود! من در هر قدمی که برمی‌داشتم، منتظر حمله حیوانات بزرگ و عظیم الجثه آن منطقه مثل تمساح، ببر، پلنگ و مار بوآ بودم.» سرانجام او بعد از ۳۶ روز در حالی‌که آدمی اطرافش ندیده بود، صدای زندگی را در نجوا و سروصدای زنان، مردان و کودکانی که مشغول برداشت محصول در زمین‌های اطراف بودند، شنید. کشاورزان آن ناحیه برای بازگشت به او کمک کردند و لحظه ملاقات این خلبان با خانواده‌اش به طور زنده از یکی از کانال‌های تلویزیونی برزیل پخش شد.
 
عملیات نجات از جنگل بولیوی
چند روز؟ ۳۱ روز

شنیده‌اید، می‌گویند «هرچه خوشی کردیم از دماغ‌مان درآمد». «جاناتان آکوستا» کشاورز ۳۰ ساله اهل بولیوی اگر فارسی بلد بود حتما این ضرب‌المثل را برای روایت ۳۱ روز گم‌شدن در جنگل «Baures Beni» استفاده می‌کرد. ۲۵ ژانویه سال جاری میلادی جاناتان و دوستانش تصمیم گرفتند به شکار در این جنگل بروند، اما او از دوستانش جدا افتاد و گم شد.

عملیات نجات از جنگل بولیوی

روز‌های زیادی مردم و گروه‌های محلی به دنبال او گشتند تا سرانجام بعد از ۳۱ روز جاناتان را در حالی که حدود ۱۷ کیلوگرم از وزن خود را از دست داده بود، پیدا کردند. مردم پس از نجات، او را به بیمارستان منتقل کردند تا با کمک‌های پزشکی دوباره جان بگیرد. جاناتان بعد از نجاتش به رسانه‌های محلی گفت: «برای زنده ماندن در جنگل حشرات و کرم می‌خوردم. نمی‌توانستم باور کنم که مردم هنوز هم پس از این همه مدت به دنبال من هستند.» به هرحال این برنامه شکار ممکن بود به قیمت جان جاناتان تمام شود و تفریحش را به کابوس تبدیل کرد.

منبع: روزنامه خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.