وحید محمدی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در آیین روز جهانی صنایع دستی که در محوطه تاق بستان کرمانشاه و با حضور علاقهمندان به هنر صنایع دستی و هنرمندانی از ۱۲ استان کشور برگزار شد، گفت : متاسفانه ارزش گذاری مناسب و معرفی خوبی از صنایع دستی در کشور ما انجام نشده است به همین دلیل این هنر در زمان حاضر در جامعه کم ارزش تلقی میشود.
وی با بیان اینکه برای توسعه این صنعت باید نیاز سنجی انجام شود ادامه داد: باید با یک برنامه ریزی مناسب بازار داخلی و کشورهای منطقه را شناسایی و براساس سلیقه بازار هدف صنایع دستی خود را به روزرسانی و باب طبع آنان کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: صنایع دستی صنعتی بسیار مهم است، ولی اگر تجاری سازی نشود، هنرمندان آن با وجود متحمل شدن زحمات زیاد درآمد کمی داشته و به تدریج به فراموشی سپرده خواهند شد.
محمدی تاکید کرد: صنایع دستی تولیدی در استان کرمانشاه در کشور عراق از جمله اقلیم کردستان و استانهای عرب نشین طالب زیادی دارد، ولی باید این صنایع را باب سلیقه بازار این کشور کرد.
وی افزود: بروزرسانی این صنعت با توجه به نیاز بازار، استفاده از بسته بندی مناسب و حمایت دولتی از آن از مواردی است که باید مورد توجه فعالان و برنامه ریزان این عرصه قرار بگیرد.
محمدی با بیان اینکه زنجیرههای ارزش صنایع دستی را در استان باید شناسایی کرد، یادآور شد: برخی از حلقههای این زنجیره در استان کرمانشاه وجود ندارد از اینرو باید آنها را تکمیل و یا ایجاد کرد تا به این وسیله از میزان هزینههای تولید کاست.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اعلام یک خبر خوب برای فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در نشست اخیری که استانداران استانهای مرزی ایران و اقلیم کردستان در ارومیه برگزار شد مذاکرات بسیار خوبی در حوزههای مختلف از جمله توسعه گردشگری و صنایع دستی صورت پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه از دیرباز به عنوان پایتخت غرب کشور شناخته میشود گفت: در این نشست در زمینه ایجاد نمایشگاههای دایمی صنایع دستی، تسهیل در صادرات به عراق و توسعه گردشگری مذاکرات خوبی صورت گرفت و تفاهمنامههایی نیز در این زمینهها با طرف عراقی منعقد شد.
محمدی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه مردمی سازی اقتصاد گفت: این مردمی سازی اقتصاد باید در استان کرمانشاه صورت پذیرد، زیرا تجربه نشان داده است در هر اموری مردم حضور داشتند به نتیجه رسیده است .