معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: عزم دولت فعال کردن محورهای ترانزیتی به ویژه در شرق کشور است.

طرح احداث راه‌آهن بیرجند – یونسی از سال‌ها پیش سر زبان‌های خراسان‌جنوبی‌ها بود؛ این طرح با هدف اتصال مرکز خراسان جنوبی به ریل سراسری کلنگ زنی شد تا کمی از دغدغه‌های حمل و نقل مردم کویر را برطرف کند، اما مسکوت ماند.

اکنون این طرح بزرگ ریلی شرق کشور در دولت سیزدهم در مسیر احیاء و پیشرفت قرار گرفته است.

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در این خصوص گفت: خراسان جنوبی تنها استانی بوده که از امکانات و زیرساخت راه آهن محروم است.

او با بیان اینکه این امر هزینه‌های حمل و نقل مردم این استان را افزایش داده است، تصریح کرد: ساخت خطوط ریلی در ۱۳ قطعه با اعتبار ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بودجه امسال شتاب بیشتری می‌گیرد.

عباس‌زاده با بیان اینکه مسیر ریلی از زاهدان - بیرجند - یونسی - مشهد به عنوان طرح اولیه ریلی از چندین سال پیش در دستورکار قرار گرفت، اظهار کرد: خراسان جنوبی مزیت معدن و جابجایی حجم بالای فرآورده‌های معدنی را دارد؛ بنابراین اتصال به خط ریلی از اولویت‌های زیرساختی استان است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تکمیل کریدور ریلی جنوب به شمال کشور جزء اولویت‌هاست، عنوان کرد: طول کل مسیر ریلی از زاهدان - بیرجند - یونسی - مشهد ۹۱۰ کیلومتر در ۲۳ قطعه است که قطعات یک تا هشت در سیستان و بلوچستان، قطعات ۹ تا ۲۱ در خراسان جنوبی و دو قطعه ۲۲ و ۲۳ نیز در حوزه خراسان رضوی اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه این مسیر در کریدور جنوب به شمال زیر پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: مهم‌ترین قطعه این مسیر بیرجند - یونسی است که این قطعه نسبت به سایر قطعات پیشرفت فیزیکی مناسب‌تری دارد.

عباس زاده با بیان اینکه قطعات ۹ تا ۲۱ مسیر خط ریلی زاهدان - بیرجند - مشهد در استان خراسان جنوبی اجرا می‌شود، اظهار کرد: مطالعه قطعه ۹ در حال انجام است، اسناد مناقصه قطعات ۱۰، ۱۱ و ۱۲ آماده شده، اسناد مناقصه قطعات ۱۳ و ۱۴ بارگذاری شده و آماده تحویل به پیمانکار است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه قطعه ۱۵ در حال اجرای اسناد مناقصه است، قطعات ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ در حال اجرا و قطعات ۲۰ و ۲۱ نیز در حال انعقاد قرارداد هستند، افزود: طی یک تا دو ماه آینده، مطالعات قطعات مختلف در خراسان جنوبی تکمیل می‌شود و همه قطعات را به پیمانکار واگذار خواهیم کرد.

او با بیان اینکه طی یک تا دو ماه آینده کار به صورت جدی آغاز خواهد شد، گفت: ۱۳ پیمانکار برای اجرای ۱۳ قطعه کارشان را همزمان شروع خواهند کرد تا سرعت اجرای طرح‌ها افزایش یابد.

عباس زاده با بیان اینکه خط ریلی در شهر بیرجند از پشت روستای دستگرد عبور خواهد کرد، بیان کرد: اجرای مسیر ریلی از زاهدان - بیرجند – یونسی – مشهد، یک ابر پروژه در سطح کشور است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه عزم دولت سیزدهم فعال کردن محورهای ترانزیتی به ویژه در شرق کشور در زمینه همکاری با کشورهای حاشیه جنوب شرق است، افزود: با توجه به سیاست دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای و توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری، اجرای خط ریلی شرق هم اکنون به یکی از اولویت‌های اصلی طرح‌های زیرساختی کشور تبدیل شده است.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه رئیس جمهور در جریان سفر دوم خود به خراسان جنوبی به مردم استان قول داد که حتماً راه آهن استان با سرعت آغاز خواهد شد، افزود: اجرای خط ریلی شرق هم اکنون به یکی از اولویت‌های اصلی طرح‌های زیرساختی کشور تبدیل شده تا زاهدان، زابل، نهبندان، سربیشه، بیرجند، قاین و یونسی گناباد را به کریدور جنوب به شمال متصل کند.

اتفاق مهم برای تأمین منابع مالی یک طرح بزرگ ملی

عباس زاده با اشاره به هدف گذاری صورت گرفته برای تکمیل این طرح مهم، گفت: در صورت تأمین منابع مالی تا پایان سال ۱۴۰۴ شاهد افتتاح طرح بزرگ راه آهن در استان خواهیم بود.

معاون عمرانی استاندار با اشاره به اتفاق مهم برای تأمین منابع مالی این طرح بزرگ ملی ادامه داد: یکی از چالش‌های بزرگ ما در سال‌های گذشته، تأمین اعتبار کل مسیر راه آهن در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی بود که خوشبختانه با همت دولت و نمایندگان مجلس و همراهی قوای سه گانه و همچنین موافقت رهبر معظم انقلاب با برداشت منابع از صندوق توسعه ملی، ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل تهاتر نفت برای کل این مسیر پیش‌بینی شد.

عباس‌زاده با بیان اینکه با این اقدام دغدغه‌ای در زمینه تأمین مالی این طرح مهم ملی نخواهیم داشت و از طرفی سرعت کار هم شتاب خواهد گرفت، عنوان کرد: کار ساخت خطوط ریلی در تمامی قطعات خراسان جنوبی امسال با اعتبار هشت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان شتاب بیشتری می‌گیرد.

او با بیان اینکه از این مبلغ چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای مسیر بیرجند - قاین - یونسی و چهار هزار میلیارد تومان نیز برای مسیر نهبندان - بیرجند در بودجه امسال پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: خوشبختانه با تأمین منابع، امسال شاهد اجرای کار در ۱۳ قطعه مسیر راه آهن در منطقه خراسان جنوبی خواهیم بود که مسیری از شهرستان نهبندان تا یونسی گناباد را شامل می‌شود.

قناعت استاندار خراسان جنوبی نیز چندی پیش اعلام کرد: اجرای طرح راه‌آهن بیرجند - قاین - یونسی به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار شد و با اجرای این طرح زیربنایی به یکی از مطالبات به‌حق مردم خراسان جنوبی پاسخ داده می‌شود.

او افزود: برآورد اولیه برای احداث راه‌آهن استان ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که با اجازه مقام معظم رهبری به ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و اجرای تمامی ۲۳۱ کیلومتر خط راه‌آهن بیرجند - یونسی از محل تهاتر نفتی با کلنگ‌زنی آن طی مراسمی با حضور مهمان کشوری در آینده نزدیک آغاز می‌شود.

قناعت بیان کرد: راه‌آهن بیرجند - قاین - یونسی جزو مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی بوده اما این طرح مهم یکسری مشکلات فنی داشت که با پیگیری‌های صورت گرفته رفع شده است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: پس از رفع مشکلات فنی، مهمترین مسئله تأمین منابع اعتباری برای اجرای طرح بود، منابعی که براساس مصوبه سفر رئیس جمهور می‌توانست بخشی از اعتبار این طرح ریلی را تامین کند ولی در زمینه تضامین، مسائلی در سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم که با پیگیری‌های صورت گرفته این مساله هم حل شد.

او اظهار کرد: در نهایت با پیگیری‌ مسئولان ارشد استان و با همراهی نمایندگان مجلس در مرکز و نگاه ویژه شخص رئیس جمهور، تأمین منابع مالی کل قطعه راه‌آهن بیرجند - قاین - یونسی از طریق تهاتر نفتی انجام شد.

قناعت گفت: درخصوص تأمین اعتبار این طرح نامه‌ای توسط استان، وزارت راه و شهرسازی و معاونت اجرایی رئیس جمهور تهیه و به سران قوا ارسال شد که مورد تأیید قرار گرفت همچنین به تأیید مقام معظم رهبری هم رسید که منابع این خط ریلی از طریق تهاتر نفتی از محل صندوق توسعه ملی تأمین شود.

استاندار خراسان جنوبی همچنین با هدف پیگیری امورات استان، به ویژه تعیین تکلیف زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن بیرجند- قاین- یونسی با دکتر بذرپاش دیدار کرد؛ پیگیری تسریع در آغاز عملیات راه آهن بیرجند- قاین- یونسی  و راه آهن زاهدان- نهبندان- بیرجند، از جمله دستورکارهای این جلسه بود.

برچسب ها: راه آهن ، مسیر ریلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار