مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: کردستان در زمینه دسترس‌پذیری جامعه معلولین به ادارات در ردیف‌های آخر جدول قرار دارد و جز استان‌های آخر کشور است.

حسین رسولی مدیرکل بهزیستی کردستان ظهر امروز در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان کردستان اظهار کرد: طبق برآوردها، تحقق برنامه‌ها و مصوبات مناسب‌سازی در سطح استان افزایش قابل توجهی داشته است.

او خاطرنشان کرد: مناسب‌سازی به عنوان یک مطالبه مهم جامعه کم توانان از مهم‌ترین نیازهاست که مطلوبیت در تحقق اهداف و برنامه‌های این حوزه نیازمند همکاری و همراهی تمامی ارگان‌ها و آحاد جامعه است.

رسولی اضافه کرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولین تکلیف همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی در رابطه با مناسب‌سازی اماکن عمومی و ... را مشخص کرده است و انتظار داریم دستگاه‌ها نسبت به انجام وظایف خود در این خصوص اهتمام ویژه داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: بحث مناسب‌سازی صرفا برای افراد معلول نیست و سایر اقشار جامعه مانند کودکان، سالمندان، زنان باردار و ... هم با این موضوع مرتبط هستند.

او اضافه کرد: در زمینه مناسب‌سازی مصوبات زیادی وجود دارد، اما کار بر زمین مانده در این حوزه زیاد است که جبران آن در گرو عزم جهادی بخش‌های مختلف است.

او از عملکرد شهرداری سنندج در زمینه مناسب‌سازی و اجرای مصوبات این ستاد تقدیر کرد و گفت: شهرداری‌ها از دستگاه‌هایی هستند که بیشترین تمرکز در موضوع مناسب‌سازی به عهده دارند که عملکرد شهرداری سنندج در این خصوص قابل توجه است.

مدیرکل بهزیستی کردستان برگزاری جلسات آموزشی توجیهی برای متولیان صدور پروانه ساخت‌وساز را یکی از مصوبات ستاد مناسب‌سازی استان کردستان اعلام کرد و گفت: شهرداری سنندج دوره‌ای با حضور ۵۰ نفر از کارشناسان مرتبط با این موضوع برگزار کرد.

او همچنین گفت: اختصاص یک دستگاه اتوبوس مناسب‌سازی شده به مدارس استثنایی هم از مصوبات ستاد مناسب‌سازی استان است که محقق شده است.

رسولی ضمن اشاره به بررسی وضعیت دسترس‌پذیری ساختمان‌های پزشکان در سطح استان و راهکار‌های مناسب‌سازی، گفت: شهرداران تا آخر خرداد گزارشی از علت حذف پارکینگ ساختمان‌های پزشکان در سطح شهر‌ها و محل هزینه‌کرد عوارض این ساختمان‌ها را به ستاد مناسب‌سازی استان ارائه دهند.

مدیرکل بهزیستی کردستان در ادامه افزود: براساس مصوبات جلسه ستاد مناسب‌سازی کشور، استانداران، فرمانداران و شهرداران باید یک نفر از افراد دارای معلولیت را به عنوان مشاور منصوب کنند که اکثر قریب به اتفاق شهرداری‌های استان اقدام نکرده‌اند

او همچنین گفت: کردستان در زمینه دسترس‌پذیری ادارات برای جامعه معلولین در ردیف‌های آخر جدول قرار دارد و جز استان‌های آخر کشور است.

رسولی تاکید کرد: شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان باید تمام دستگاه‌ها را ملزم نمایند از محل اعتبارات تملک‌دارایی و سرمایه‌ای نسبت به مناسب‌سازی ساختمان‌های موجود اقدام کنند.

او گفت: شهرداری باید تغییر انواع کاربری اماکن موجود را در راستای کاربری خدمات عمومی از قبیل ساختمان پزشکان یا دفاتر خدمات الکترونیک را مشروط به دسترس‌پذیری برای تردد افراد داری معلولیت و جانبازان نمایند.

مدیرکل بهزیستی کردستان عنوان کرد: شهرداری‌ها باید ۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل شهری تحت نظارت خود را در راستای استفاده افراد دارای معلولیت و جانبازان مناسب‌سازی کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار