مهدی هدایت، مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: محله حصارک در ناحیه ۳ منطقه ۵ شهرداری تهران واقع شده است. جمعیت محله طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۷۱۲۹ نفر است. حوزه مداخله طرح موضعی شامل ۹۶۵ قطعه به مساحت حدود ۶۶ هکتار است و از این مقدار ۶.۱ هکتار آن در بافت فرسوده مصوب ملاک عمل واقع شده است. تهیه طرح موضعی محله حصارک، از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و طرح نهایی در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۵ به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر تهران رسید.
هدایت افزود: مهمترین مسائل و چالشهای محله حصارک، شامل؛ مشکلات ثبتی و حقوقی و عدم وجود اسناد مالکیت رسمی خصوصاً در بخشهای شمالی محله، ناکارآمدی ضوابط طرح تفصیلی ملاک عمل که سبب توقف فرایند صدور پروانه ساختمانی شده است، گسست کالبدی و اجتماعی محله از شهر، استقرار محله بر روی حریم گسل اصلی شهر تهران، کمبود خدمات پشتیبان سکونت مانند فضای سبز، پارکینگ، ترهبار و ... است.
هدایت خاطرنشان کرد: در چشم انداز طرح موضعی محله حصارک، تقویت همپیوندی محله با بافت پیرامون، تقویت هویت گردشگری محله، ساماندهی حوزههای سکونت و همافزایی اقتصادی و اجتماعی از طریق توسعه فعالیتهای گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در همین راستا در سازمان فضایی و حوزههای پیشنهادی طرح، ایجاد مسیر ویژه گردشگری از ورودی اصلی واقع در شرق محله تا مسیر کوهنوردی در شمال غرب محله، تعریف توقفگاههای گردشگری در طول محور گردشگری و تقویت و توسعه مراکز و گروههای خدماتی موجود در محله، ارتقای هویت بافت از طریق ساماندهی بافت روستایی همپیوند با بافت مسکونی معاصر، تأکید بر محورهای اصلی ورودی با توسعه فعالیتهای مختلط مسکونی، تجاری و خدماتی در آنها، تقویت محورهای مختلط بهعنوان محدودههای پشتیبان سکونت و ارائه خدمات در مقیاس محلی و ناحیهای، تقویت استخوانبندی اصلی محله و افزایش نفوذپذیری از طریق تدقیق و اصلاح شبکه دسترسی، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
به طور کلی محدوده طرح شامل سه حوزه اصلی سکونت، گردشگری و خدمات است که با در نظر گرفتن مشوقهای نوسازی در ضوابط طرح و فراهم شدن امکان ساخت و ساز تا چهار و پنج طبقه، پش بینی میشود؛ انگیزههای لازم به منظور پیگیری اخذ سند مالکیت رسمی و بهبود روند نوسازی در محله فراهم شود.