زهرا اینچه درگاهی رئیس سابق فدراسیون ژیمناستیک درباره اینکه از او به کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک شکایت شده بود و او برای ارائه توضیحات در جلسه حاضر نشد، اظهار کرد: به من گفته شده بود این بحثی محرمانه است و آن وقت شاهد این هستم که با پیشدستی، این خبر را رسانهای کردند تا مقصر جلوهام دهند. اول اینکه من اصلاً از سوی کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک دعوت نشده ام و نامهای به نام اینچه درگاهی تاکنون به دستم نرسیده است. البته در ذیل یک نامهای بی نام خطاب به دبیر فدراسیون ژیمناستیک، یک رونوشت جهت استحضار و حضور برای من هم زدهاند. بدین شکل، رونوشت دعوت دبیر فدراسیون به من، یعنی من میتوانم بروم یا نروم و برای تصمیمگیری اختیار دارم.
او ادامه داد: ضمن اینکه طبق اساسنامه، کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک فقط و فقط میتواند اعضای مجمع را احضار و به موارد آنها رسیدگی کند. اگر من عضو مجمع هستم و کمیته من را به عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک قبول دارد چرا من سر کارم نیستم و فرد دیگری به جای من است؟ اگر من را قبول ندارد با چه پشتوانه قانونی به خود اجازه دعوت از من را به عنوان فرد غیر عضو مجمع را میدهند. هر چند دعوتنامه رسمی برای من ارسال نشده، نامهای با عنوان دبیر فدراسیون بدون نام به فدراسیون ژیمناستیک رفته و در جریان آن نامه اشاره شده به اینچه درگاهی هم اطلاع داده شود تا در جلسه حضور یابد. طبق آن چیزی که میدانم دعوتنامه یا باید از طریق سامانهای به من ابلاغ شود یا مستقیماً به نام خودم باشد و به دستم برسد و مهمتر از همه باید به امضای ریاست محترم کمیته ملی المپیک باشد، چرا که خود کمیسیون زیر نظر ایشان فعالیت میکند. هیچ کدام از اینها انجام نشده و نامهای با این مشخصات برای من صادر نشده است. این ادعا، ادعایی کذب است.
اینچه درگاهی در واکنش به اینکه ورزشکاران و مسئولان پیشین فدراسیون که به کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک شکایت کردهاند چرا پیش از این چنین اقدامی را انجام نداده بودند، عنوان کرد: وقتی به عدهای آدرس غلط میدهند سر از جای غلط هم در میآورند. به شخص یا اشخاصی آدرس نادرستی بدهید طبیعتاً سر از جای درست در نمیآورند. به ورزشکاران شاخههای مختلف ژیمناستیک میگویند اینچه درگاهی باید شما را به فدراسیون جهانی معرفی کند و به آنها یاد میدهند به کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک شکایت کنند، آنها هم به آن مقصد میروند. با والدین برخی از ملیپوشان صحبت کردم و توضیحاتی که باید را به آنها دادم. اتفاقاً کاملاً قانع شدند که قضیه چیست.
او تصریح کرد: وقتی به ملی پوشان میگویید بروند شکایت کنند اولاً نشانه استیصال یک مدیر در حل مسائل کاری وی است، ثانیاً به ورزشکاران گفتهاند که اینچه درگاهی باید کار معرفی شما را انجام دهد! بروند موانع باز نشدن ایمیل را بررسی کنند و ببینند کجا قانون را زیر پا گذاشتند که نمیتوانند ایمیل باز کنند و در این مورد من را مقصر ندانند. خودشان را مقصر بدانند که قانون را زیر پا گذاشتند. با این حال من گفتم با تضمین افراد مربوطه، حاضرم ثبت نام ملی پوشان را انجام دهم؛ اما آقایان حتی یک اس ام اس (پیامک) هم تاکنون در خصوص اعزام و برنامه مد نظرشان و درخواستشان به من ندادهاند و انتظار دارند من راساً تیم انتخاب و معرفی کنم؟ به نظرم اعزامها را بهانه کردهاند تا به ایمیل دسترسی پیدا کنند و جای من با فدراسیون جهانی مکاتبه کنند.
اینچه درگاهی دربراه اینکه فدراسیون جهانی مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک در ۲۴ اسفند سال گذشته را تأیید نکرده و ضرب الاجل ۹۰ روزه تعیین کرده، تصریح کرد: بله، تأیید نکرده است. به خاطر اینکه به من اجازه شرکت داده نشد که قبلاً راجع به آن مبسوط توضیح داده شده است و تکرار نمیکنم، اما تاکید دارم که من رد صلاحیت نشده بودم، اما اجازه شرکت به من داده نشد. همچنین مجمع خارج از رسمیت بوده و حدنصاب لازم برای رسمیت یافتن را نداشته است. این هم تخلف است. سه کارشناس خبره را حذف کردند که تخلف دیگری است. یکی از نماینده باشگاهها مجعول بود و تخلف کردند.
او افزود: طبیعتاً فدراسیون جهانی ژیمناستیک از این تخلفات نمیگذرد. ناظر فدراسیون آنجا حضور داشته و اگر در برگزاری مجمع قانون را زیر پا گذاشتند من مقصر نیستم و قانون زیر پاهای من نبوده است. آنها بودند که قانون را زیر پا گذاشتند و مجمع قبول نشده، حالا خودشان باید جوابگوی ملیپوشان شاخههای مختلف ژیمناستیک باشند. کمیسیون اخلاق را دعوت میکنم که به تخلفاتی که منجر به چنین فاجعهای شده رسیدگی کند.
اینچه درگاهی خاطرنشان کرد: من سر مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک نامه دادم. نامه من با ثبت شماره دبیرخانه حاضر است و فیلم و مستندات تحویل را دارم که میخواهم به عنوان رئیس یک فدراسیون المپیکی در تصمیمسازی حضور پیدا کنم و رأی بدهم. به من اجازه حضور ندادند در حالی که نام من در کمیته بینالمللی المپیک، با عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک ایران ثبت بود، اجازه شرکت نیافتم…... اگر آن زمان من را به عنوان عضو مجمع قبول نداشتند اکنون هم نمیتوانید به عنوان عضو مجمع دعوتم کنید. اگر قبول داشتید چرا نگذاشتید بیایم و رأی بدهم؟ فکر نمیکنند با این بیتدبیریها کار را پیچیدهتر میکنند؟ از طرفی دیگر ۲۲ تیر ۱۴۰۲ پایان ضربالاجل ۹۰ روزه فدراسیون جهانی ژیمناستیک برای پاسخ به مشکلات برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک است و یک ماه بیشتر وقت ندارند. اگر نهادهای بینالمللی متوجه شوند که از نهادهایی مثل کمیسیون اخلاق که باید نقش بی طرفانه داشته باشند استفاده ابزاری میکنند آن وقت اتفاقات بدتری نه برای ژیمناستیک که برای همه ورزش رخ خواهد داد و هیچ یک از اهالی واقعی جامعه ورزش این چالشها را نمیپسندد.