مهدی زاده مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی در نشست خبری با اشاره به اینکه ایران در دنیا از کشورهای پیشرو درامر انتقال خون است، گفت: یکی از مهمترین دستاوردها برای اهداکننده خون کنترل بیماریهای قلبی و عروقی است.
او با اشاره به اینکه از فواید دیگر اهدای خون کنترل وتنظیم آهن دربدن است، افزود: متأسفانه جهت ارتقای سطح کیفی و کمی انتقال خون در استان باکمبود نیرو مواجه هستیم.
مهدی زاده گفت: بانوان درامراهدای خون مشارکت کمتری دارند و در خراسان جنوبی فقط ۷درصد اهدا کنندگان را بانوان تشکیل میدهند که رتبه پنجم کشور را داریم.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مردم شمال شهر بیرجند با همکاری وهمراهی شهرداری به زودی یک مرکز خونگیری مجهز خواهند داشت، اظهارکرد: در سال ۱۴۰۰ میزان مراجعه کنندگان برای اهدای خون ۲۶ هزار و ۱۴۸ نفر بوده که ۲۱ هزار و ۴۱۶ نفر موفق به اهدای عضو شدند.
او بیان کرد: در سال گذشته نیز در خراسان جنوبی ۲۶ هزار و ۶۲۲ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این میزان ۲۲ هزار و ۸۵ نفر موفق به اهدا شدند.
مهدی زاده از استقبال خوب مردم برای اهدای پلاکت خون در استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: پیگیری راه اندازی دستگاههای پلاکت فرزیس بیشتر در خراسان جنوبی هستیم چراکه نشان از افزایش ۳۵ درصدی دارد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۵ واحد خوبی اهداء شده است که از این تعداد هفت هزار و ۵۰۰ واحد خونی استان به سایر استانهای دیگر ارسال شده است.
او با اشاره به اینکه برای تکمیل مرکز جامع اهدای خون بیرجند نیازمند ۱۵ میلیارد تومان اعتبار هستیم، یادآور شد: در سال گذشته، ۵۴ درصد اهداکنندگان خون به صورت مستمر اهداء خون داشته اند، اما در استان این رقم ۵۸.۸ بوده است که رقم خوبی است.
مهدی زاده با اشاره به مشکل دسترسی به پایگاهها در مرکز بیرجند، گفت: کانتینری به شمال شهر بیرجند منتقل و در بلوار مسافر راه اندازی خواهد شد تا دسترسی مردم برای اهدای خون بیشتر شود.