مدیرکل حفاظت از محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: حوادث پارسال از قبیل سیل و برف سنگین در استان ۱۸ میلیارد تومان به زیرساخت‌های محیط زیست از قبیل آبشخورها، ایستگاه‌های محیط‌بانی، راه‌های مواصلاتی و ... خسارت وارد کرد.

سعید یوسف‌پور در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: حوادث پارسال از قبیل سیل و برف سنگین در استان چهارمحال و بختیاری ۱۸ میلیارد تومان به زیرساخت‌های محیط زیست از قبیل آبشخورها، ایستگاه‌های محیط‌بانی و راه‌های مواصلاتی خسارت وارد کرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در زمستان گذشته بخشی از حیات وحش استان تلف شد و برای جلوگیری از آسیب بیشتر به حیات وحش محیط‌بانان طی ۲ نوبت علوفه‌رسانی به حیوانات را انجام دادند و تلفات به حداقل رسید.


بیشتر بخوانید


وی با اشاره به افزایش مناطق تحت مدیریت محیط زیست، ادامه داد: در تلاش هستیم منطقه زردکوه که دارای منبع آب پایدار و سرچشمه سه رودخانه و نشان‌دهنده هویت تاریخی بختیاری است ثبت ملی شود.

رشته دامپزشکی حیات وحش در استان ایجاد می‌شود

یوسف‌پور با اشاره به تلاش‌های بسیار برای ثبت تالاب گندمان در آثار جهانی، عنوان کرد: از ظرفیت دانشکده دامپزشکی استفاده می‌شود تا رشته دامپزشکی حیات وحش ایجاد و به بازپروری حیات وحش آسیب‌دیده و بیمار در استان کمک شود.

وی با اشاره به افزایش شکار در شب، اظهار کرد: برخی شکارچیان به صورت ناجوانمردانه در شب اقدام به شکار می‌کنند که در این خصوص ۲ دستگاه دید در شب برای محیط‌بانان خریداری شد و با تعاملاتی که با دستگاه قضایی و انتظامی شد این موضوع در حال حاضر به حداقل رسیده است.

یوسف‌پور گفت: پارسال ۳۹۳ مورد تخلف در حوزه شکار و صید ثبت شد، ۵۳۰ نفر به دستگاه قضایی معرفی شدند و ۱۹۱ پرونده همچنان در جریان است، ۷۲ مورد کشف اسلحه و شکار و ۳۰ مورد برخورد در شروع به شکار نیز به ثبت رسید.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: در حوزه گردشگری پایدار سه برنامه عمل از جمله عمل غاز پیشانی سفید کوچک، پلنگ ایرانی و خرس قهوه‌ای در دستور کار است.

حفاظت از گیاهان دارویی منحصربه‌فرد در چهارمحال و بختیاری

وی بیان کرد: برای اولین‌بار در خصوص گیاهان دارویی مرزه کلاری و زنیان پیرکوه که منحصرا در استان ما قرار دارند و نمونه مشابه فقط در هیمالیا و شمال آفریقا وجود دارد نیز وارد شدیم و برای احیا و حفاظت از این گونه‌ها اقدامات لازم انجام شد.

یوسف‌پور با اشاره به انجام ۱۰۰ درصدی بانک اطلاعات حیات وحش در استان، اظهار داشت: واکسیناسیون حیوانات به صورت مستمر انجام شده است و طبق شاخ‌شماری‌های انجام شده دام مازادی به منطقه اضافه نشده است، همچنین مطالعات لازم برای مبارزه با آفات مرتعی نیز در تنگ صیاد انجام شده است.

وی با بیان اینکه چهار دوربین و دکل در چغاخور و گندمان نصب شده است، گفت: در راستای حفاظت از تالاب‌ها و بهبود وضعیت ۲۰ طرح مطالعاتی انجام شده است و با احیای تالاب گندمان این تالاب به دلیل رکوردزنی در زادآوری پرستوی دریایی خزر جزو تالاب‌های بین‌المللی به ثبت رسیده است.

تعارضات روستای شیخ‌شبان با منطقه حفاظت‌شده شیدا رفع شد

یوسف‌پور خاطرنشان کرد: تعارضات مرزی روستای شیخ‌شبان با منطقه حفاظت‌شده شیدا برطرف شده است به صورتی که حقوق مردم منطقه و حقوق زیست محیطی حفظ شود.

وی با بیان اینکه به جوامع محلی برای برخورد با خرس و پلنگ آموزش‌های لازم داده شده است، اظهار داشت: طبق آمار رسمی در سال گذشته ۶ خرس در چهارمحال و بختیاری تلف شدند که یقینا این آمار بیشتر نیز هست.

منبع: فارس

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار