معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۱۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض سیلاب هستند.

حسن وحید در بازدید از عرصه‌های طبیعی ساری گفت: ۱۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض سیلاب‌ها قرار دارند که برای مدیریت سیلاب عملیات آبخیزداری باید در آن‌ها انجام شود.

او افزود: علاوه بر خسارت‌های زیاد ناشی از سیل، حجم زیادی از این سیلاب‌ها نیز از دسترس خارج می‌شوند، اما با اجرای عملیات آبخیزداری در این مناطق می‌توان حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب آب ذخیره کرد.

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: ۱۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور شرایط لازم برای اجرای طرح‌های آبخیزداری دارند و تاکنون این طرح‌ها در ۲۴ درصد اراضی انجام شده است.

حسن وحید کمبود منابع مالی را یکی از مهمترین مشکلات در اجرای طرح‌های آبخیزداری دانست و گفت: با توجه به تکرار سیلاب‌های فصلی و نیاز آبی کشور بهترین اقدام اجرای طرح‌هایی برای کنترل و مدیریت سیلاب‌ها است.

او افزود: بروز سیلاب در مناطق جنگلی ناشی از تخریب منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی است و امسال برای جلوگیری از بروز سیلاب در این مناطق از جمله مازندران اعتبار مناسبی در نظر گرفته شده است.

معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه سیلاب‌ها سبب فرسایش خاک نیز می‌شوند، گفت: میزان فرسایش خاک در کشور ۳ برابر میانگین جهانی است و حدود ۱۵.۴ دهم تن در هکتار فرسایش خاک در کشور اتفاق می‌افتد.

حسن وحید ادامه داد: با تخصیص اعتبارات لازم و انجام اقدامات آبخیزداری می‌توان ۷۰ درصد این خسارت‌ها را کاهش داد.

برچسب ها: سیلاب ، خسارت سیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار