کلاه وعده‌ها بر سر «تاج امیر» سال‌هاست خودنمایی می‌کند، سدی که برای دشت‌های تشنه قطب حبوبات لرستان نان و نوا نشد و همچنان نیمه‌تمام است.

 شهرستان دلفان در حوزه سدسازی وضعیت مناسبی ندارد؛ سال ۹۰ که با حضور جمعی از مسئولان استان و شهرستان کلنگ ساخت سد «تاج امیر» به زمین زده شد می‌توانست تاریخی به‌یادماندنی برای کشاورزان منطقه تحت پوشش این سد باشد، اما توقف و عدم تکمیل چندساله این طرح آن‌ها را مأیوس و ناامید کرد.

من «تاج امیر» ۱۲ سال دارم!

سیاوش زید علی معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان در رابطه با این پروژه سدسازی، اظهار داشت: عملیات اجرایی این سد از سال ۹۰ شروع شده است.

او گفت: به دلیل مشکلات مالی بعد از مدت کوتاهی عملیات اجرایی آن متوقف شد.

معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان در ادامه با بیان اینکه مجدد در سال ۹۵ با همکاری قرارگاه خاتم پیمان اجرایی این پروژه سدسازی منعقد شد، گفت: از آن زمان عملیات اجرایی این سد آغاز شده است.

اختصاص اعتبار برای سد ۱۰ ساله/ «تاج امیر» تکمیل می‌شود؟

زید علی با تاکید بر اینکه بخش‌های اصلی این پروژه شامل سیستم انحراف، خاک برداری‌ها، حفاری تزریق، ساخت گالری و… به طور کامل به اتمام رسیده است، بیان داشت: عملیات خاک ریزی بدنه بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

پروژه ۸۸ درصد پیشرفت دارد

داریوش حسن نژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز در رابطه با این پروژه اظهار داشت: تا کنون برای احداث سد «تاج امیر» ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

او عنوان کرد: با اتمام این سد، تقریباً ۲۵۰ نفر مشغول به کار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، افزود: در حال حاضر نیز ۲۰۰ نفر در کارگاه این سد مشغول به کار هستند.

حسن نژاد، تصریح کرد: در حال حاضر این پروژه سد سازی حدود ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

۳۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل سد نیاز است

او افزود: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر برای تکمیل سد، شبکه و آسفالت جاده دسترسی به این سد مورد نیاز است.

بلوری مدیر اجرایی سد «تاج امیر» شهرستان دلفان نیز در رابطه با این پروژه سدسازی، اظهار داشت: این سد با مخزن ۶.۵ میلیون متر مکعب و آورد سالیانه هشت میلیون متر مکعب می‌تواند ۵.۸ میلیون متر مکعب آب تخصیص بدهد.

او عنوان کرد: آب این سد برای حوزه کشاورزی، صنعت، شرب و محیط زیست تخصیص پیدا می‌کند.

وعده‌ای که عملی نشد

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این یحیی ابراهیمی نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی در آذر ماه سال گذشته در رابطه با این پروژه سدسازی، اظهار داشت: تا پیش از این نیز پروژه سد سازی «تاج امیر» متوقف شده بود و خوشبختانه الان برای تکمیل، تأمین اعتبار شده است.

او بیان داشت: در حال حاضر سد «تاج امیر» بالای ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: احتمالاً این سد تا آخر امسال آبگیری خواهد شد.

همچنین «داریوش حسن نژاد» مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اعلام کرده که سد «تاج امیر» تا پایان سال ۱۴۰۲ آبگیری می‌شود، باید منتظر ماند و دید که آیا این وعده عملی می‌شود یا نه.

بنا بر این گزارش، در میان پروژه‌های نیمه‌تمام لرستان سهم قابل‌توجهی به حوزه آب و سدسازی، ایستگاه‌های پمپاژ آب و شبکه‌های آبیاری پایاب سد‌ها اختصاص دارد، در میان لیست این پروژه‌ها می‌توان طرح‌هایی با قدمت بیشتر از دو دهه را هم دید تا این امر علاوه بر ایجاد مشکلات در حوزه آب شرب موجب محرومیت مضاعف در حوزه صنعت و کشاورزی لرستان شود.

کلاه وعده‌ها بر سر «تاج امیر» / آب از دست این سد نمی‌چکد!

این در حالیست که لرستان از استان‌های پرآب کشور محسوب می‌شود به طوری که از حدود ۱۵.۳ میلیارد مترمکعب حجم متوسط ریزش‌های جوی سالانه، حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب به‌صورت رواناب در رودخانه‌ها و مسیل‌های عمده استان جریان می‌یابد که با احتساب ۴.۱ میلیارد مترمکعب ورودی از استان‌های مجاور و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب چشمه‌های عمدتاً آهکی که جریان پایه رودخانه‌ها را تشکیل می‌دهد، مجموع جریان‌های سطحی استان به ۱۲.۴ میلیارد مترمکعب در سال می‌رسد که بخشی از آن به مصرف رسیده و قسمت اعظم آن از طریق رودخانه‌ها به استان‌های مجاور یا کفه‌های داخلی تخلیه می‌شود، حالا امید افکار عمومی، رسانه‌ها و مسئولان لرستان به دولت سیزدهم و وعده‌های داده شده برای تکمیل پروژه‌های سدسازی این استان است.

منبع:مهر

برچسب ها: سد ، آب منطقه ای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حدیث
۱۲:۱۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
وعده ها تو این مملکت زیاده!!!!