پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، آمریکا در عمل به تنها قدرت بزرگ نظام بین الملل تبدیل شده بود و همین امر زمینه را برای گسترش سیاستهای توهم آمیز لیبرال هژمونی در سیاست خارجی واشنگتن محیا ساخت. یکی از سیاستهایی که آمریکا همچنان در حال بهره گیری از آن است استفاده از هژمونی دلار در معادلات جهانی به عنوان ابزاری برای اعمال تحریمها علیه کشورهای مختلف است. این در حالی است که کشورهای جهان به دنبال یافتن راهکارهایی برای دلارزدایی در تبادلات تجاری خود هستند. روسیه یکی از این کشورهاست.
به گزارش تله تریدر، به دلیل تحریمهای سختی که کشورهای غربی علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین اعمال کرده اند، اکنون مسکو برای پرداخت سود ناشی از توسعه پروژههای توسعه میادین نفتی ساخالین ۱ و ۲ به یوان چین روی آورده است.
نهادهای روسی پیشتر یک سال پس از تاسیس شرکتهای جدید برای مدیریت منافع خود در این پروژههای نفتی، تغییر در روشهای پرداخت سود سهام را اعلام کرده، اما از ذکر جزئیات آن اجتناب کرده بودند.
پیش از اعمال تحریمهای سنگین غرب علیه روسیه، سود سهام پروزههای مربوط به میادین نفتی ساخالین هر دو سال یکبار از طریق کشور سنگاپور به دلار آمریکا پرداخت میشد. با این حال، با قطع دسترسی روسیه به شبکه تسویه دلاری به دلیل تحریم ها، موسسات مالی برای تسهیل مبادلات دلاری با مسکو دچار تردید شدند.
اکنون روسیه با همکاری چین در نظر دارد بخش اعظم تجارت میان دو طرف را از ارزهای خارجی و به ویژه دلار به سمت ارزهای ملی دو کشور سوق دهد. پیشتر نیز گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و چین موافقت خود را برای استفاده از ارزهای خود برای مبادلات تجاری چندجانبه اعلام کرده بودند.
پیشتر مقامات آمریکایی درباره تلاش کشورهای مختلف جهان به منظور پایان بخشیدن به هژمونی دلار در مبادلات بین المللی هشدار داده بودند.