سید سلمان ذاکر به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان با اشاره به اقداماتی که تاکنون در این حوزه در کشور انجام شده است، گفت: ما در این حوزه هنوز جای دارد که کار بیشتری انجام دهیم، همچنین لازم است لوایحی ارائه شده و به صورت کارشناسی و به روز بررسی شوند چرا که نوع رفتار امروز کودکان و نوع مشکلاتی که دارند و اشتغال آنها تغییر کرده است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: وقتی آمار آسیبهای اجتماعی موثر بر زندگی کودکان اعم از طلاق، اعتیاد و فقر و گسترش جمعیت دهکهای پایین جامعه در جامعه در حال افزایش است باید اقدامات حمایتی و پیشگیرانه بیشتری در جهت ساماندهی کودکان کار انجام شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون در جداسازی کودکان کار موفق عمل نکردهایم تا مشخص شود کدام یک از آنها بیسرپرست یا بدسرپرست بوده یا در دام مافیا اسیر شدهاند و به اجبار به کار گمارده شدهاند.
ذاکر خاطرنشان کرد: هماکنون لازم است قوه قضاییه، کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و دستگاههای اجرایی مربوطه دست به دست هم داده و در جهت حمایت از این کودکان به اجرای قوانین حمایتی که برای آنها به تصویب رسیده است، بپردازیم یا اگر خلاء قانونی در این حوزه وجود دارد، رفع کنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: تاکنون اقدامات انجام شده در این حوزه موقتی بوده و اغلب جنبه قضایی و سلبی داشته است، اما از جنبه تخصصی به این حوزه ورود نشده است که میطلبد نهضتی در جهت ساماندهی کودکان کار در کشور راهاندازی شود و همانطور که درخصوص تکدیگری ورود شد برای ساماندهی این کودکان نیز تدبیری اندیشیده شود تا بتوان از طریق برنامهریزی در جهت حمایت از آنها گامی اساسی برداشت کما اینکه میتوان سرپرستی آنها را توسط بهزیستی به خانوادههای مورد اعتماد سپرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: سازمان بهزیستی نباید در انتخاب سرپرست برای این کودکان یا سایر کودکانی که فاقد سرپرست هستند بیش از حد سختگیری کند بنابراین حمایت از این کودکان جای کار بیشتری داشته و هنوز تا نیل به مقصد آرمانی مورد نظر دین مبین اسلام که بر نگاه مهربانانه نسبت به کودکان بیسرپرست تاکید دارد، فاصله داریم.