بهروز طهماسب کاظمی، در آیین افتتاح اندیشکده حکمرانی استان اردبیل اظهار کرد: احساس نیاز از اوایل انقلاب برای ایجاد نهاد مشورتی برای مجلس شورای اسلامی بود که در قانونگذاری و تصمیمسازی بازوی مشورتی باشد و بدین طریق مرکز پژوهشهای مجلس ایجاد شد.
او گفت: بیش از هزار تا عضو هئیت علمی در استان اردبیل داریم که ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه فعالیتهای اندیشکده حکمرانی در استان است.
کاظمی افزود: از ظرفیت دانشگاههای استان به نحو مطلوبی استفاده نمیشد و راهاندازی اندیشکده حکمرانی به نوعی پاسخ به این خلاء بود که از ظرفیت اندیشمندان استانی نیز استفاده شود.
معاون پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با همان رویکرد مرکز پژوهشهای مجلس، اندیشکدههای حکمرانی استانها را راهاندازی میکنیم تا هم از ظرفیت نخبگان و اندیشمندان تمام استانها استفاده شود و هم به عنوان بازوی پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس عمل کنند.
او اظهار کرد: در حوزههای کلان که نیاز به استفاده از نظرات تمام نخبگان کشوری است این اندیشکدهها باعث کوتاه شدن فاصلهها و دستیابی سریع به راهکارها و راهبردها و کمک به قانونگذاری میشوند.
علی فرهادی، معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: این اندیشکده حکمرانی استان برای تغییر است و متصل به مرکز به پژوهشهای مجلس است.
او افزود: ما در روش و جزئیات حکمرانی اشکالاتی داریم و راهاندازی این اندیشکدهها هر چند دیر، ولی ضرورت اساسی دارد.
فرهادی تصریح کرد: مناطق مختلف جغرافیایی نیاز به مسئلهشناسی و راهکارهای متفاوتی دارند و این از طریق اندیشکدههای حکمرانی که به نوعی تمرکززدایی در تصمیمسازی و تصمیمگیری است میتواند جامه عمل بپوشد.
معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مرکز پژوهش باعث خیلی از اتفاقات خوب و مانع خیلی از اتفاقات بد بود و تصمیم به راهاندازی اندیشکدههای حکمرانی استانها از آن رو بود که دیگر نمیشود فقط از مرکز کشور تصمیمها صادر شود بلکه باید از نظرات نخبگان استانی با توجه به مسائل استانی که راهکارهای بومی هم طلب میکند استفاده شود.