مختار رجائی فر مدیر کل دامپزشکی استان افزود: در طرح پایش آبزیان ۷۵ نمونه از هفتاد و پنج مزرع پرورش ماهی گرفته و به آزمایشگاه مرجع دامپزشکی کشور ارسال می شود.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این طرح همچنین مزارع و استخرهای پرورشی ماهی قزل آلا از نظر آلودگی به بیماریهای نکروز عفونی بافت خونساز IHN، سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی VHS و نکروز عفونی بافت پانکراس IPN پایش و مراقبت میشوند.
رجایی فر هدف از این اقدام را تحقق شعار از مزرعه تا سفره عنوان کرد و گفت: برای تحقق امنیت پایدار غذایی باید فرآورده های خام دامی به خصوص آبزیان را رصد و پایش کنیم.
او گفت: در این طرح رنگ هایی مانند کریستال بیولت و مارشال گرین و موادی به عنوان ضد عفونی کننده برای پرورش آبزیان استفاده می شود.
رجایی فر اضافه کرد: با توجه به اینکه مقداری از این سموم که برخی اوقات سرطان زا هستند در ماهی ها دفن نمی شود باید این مزارع پایش شوند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد از مزرعه داران پرورش ماهی خواست: در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک از جمله سیاهی پوست، بیرون زدگی چشم، خونریزی داخلی و حرکتهای خاص از بچه ماهیها با شماره ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی استان تماس گرفته تا جلوی آسیبهای جدی به مزارع پرورش ماهی گرفته شود.