استفاده هلال احمر از پهپاد و دستگاه‌های زنده‌یاب در ماموریت‌های امدادی

رئیس جمعیت هلال احمر بر ضرورت بهره‌گیری از دانش روز برای خدمت‌رسانی مطلوب به شهروندان تاکید کرد و گفت که جمعیت هلال‌احمر از دستگاه‌های زنده‌یاب و پهپاد‌ها در عملیات‌های خود استفاده می‌کند.

پیرحسین کولیوند و جمعی از مدیران جمعیت هلال احمر با حضور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ضمن بازدید از این مجموعه، در یک نشست هم اندیشی بر افزایش همکاری‌های متقابل تاکید کردند. کولیوند در این با بیان این که علم و آگاهی از اصول و ارزش‌های اساسی دین و آیین ماست و ریشه اعتقادی دارد، گفت: امروز مقام معظم رهبری همراهی و همکاری در زمینه علم و آگاهی را جهاد می‌داند و این امر نشان می‌دهد که تا چه میزان کسب علم و فعالیت‌های دانش محور در کشور حائز اهمیت است.

وی افزود: امروز با همکاری و هم‌افزایی می‌توانیم علم را تجاری سازی کرده و فاصله دانشگاه و صنعت را از بین ببریم. در این راستا باید طرح‌های خلاق جمع آوری و این ایده‌ها را به فعالیت‌های خدمت‌رسانی تبدیل کنیم. امروز تمامی فعالیت‌های جمعیت هلال احمر جنبه خدمت‌رسانی به مردم دارد و ما در این مسیر باید از علم روز استفاده کنیم. جمعیت هلال احمر در حوزه امداد و نجات فعالیت‌های علمی خوبی را آغاز کرده و امروز شاهد به کارگیری دستگاه‌های زنده‌یاب و پهپاد‌ها در عملیات‌های جمعیت هلال احمر هستیم.

رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: امروز هلال احمر به یک مرکز جامع داده‌ها نیاز دارد که با هم‌افزایی می‌توان این مرکز را راه اندازی و خدمت رسانی به مردم را به شکلی اساسی ساماندهی کرد. از سوی دیگر هلال احمر در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهد که هم افزایی با سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی می‌تواند کمک کند تا این حوزه مهم و تاثیرگذار توسعه یابد و نیاز‌های مردم برطرف شود. امروز ضرورت دارد تا زمینه‌های همکاری احصا شود و هم افزایی بین دستگاهی به بالاترین حد برسد.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر، در ادامه این نشست حسن زمانیان، رئیس مرکز پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به حوزه گسترده فعالیت‌های هلال احمر گفت: مدیریت جدید هلال احمر تحولی جدی در این جمعیت ایجاد کرده است و ما نیز این آمادگی را داریم تا در این مسیر همراه جمعیت هلال احمر باشیم. سازمان پژوهش‌ها زنجیره ایده تا محصول را دنبال می‌کند و هم زمان نسبت به مسائل کلان کشور احساس مسئولیت دارد. بر همین اساس و طبق دستور رئیس جمهوری نیاز‌های کشور در این مجموعه احصا می‌شود تا این نیاز‌ها برطرف شود. دقیقا به همین علت ارتباط با هلال احمر در دستور کار سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی قرار گرفته است. امروز این ظرفیت وجود دارد تا ما بازوی تحقیق و توسعه جمعیت هلال احمر شویم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر فعالیت‌های خود را در حوزه تولید دارو‌های خاص و تحریمی آغاز کرده‌ایم که می‌تواند محل مناسبی برای هم افزایی هلال احمر و سازمان باشد، زیرا هر دو مجموعه در حوزه دارویی فعالیت‌های قابل توجهی دارند. امروز این ظرفیت وجود دارد تا هلال احمر و سازمان پژوهش‌ها همکاری خوبی در زمینه‌های مختلف داشته باشند. ما در کنار واحد‌های پژوهشی، واحد‌های فناور را راه اندازی کرده‌ایم تا اقدامات، خروجی مطلوبی داشته باشد.

در ادامه این نشست، پیمان نامدار، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر با اشاره به دست آورد‌های این جمعیت در حوزه بهداشت و درمان گفت: هلال احمر از دیرباز در حوزه درمان فعال بوده و امروز تنها مجموعه غیرخصوصی کشور است که خدمات توانبخشی و اندام مصنوعی را با تعرفه پایین به شهروندان ارائه می‌دهد. علاوه بر این تنها کشور مسلمان جهان هستیم که عضو مجموعه عملیاتد درمان اضطراری فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ است و این توانایی در آسیا، فقط در اختیار کشور ژاپن قرار دارد.

نامدار با اشاره به اهم فعالیت‌های هلال احمر در حوزه توانبخشی، اظهار کرد: سالانه بیش از ۳۰ هزار خدمت ارتوپد فنی به مردم ارائه می‌شود. در همین راستا واحد تحقیق و توسعه ما با کمک شرکت‌های دانش بنیان در مسیر رفع نیاز‌های کشور قرار گرفته است و امروز دست‌های الکترونیکی در این هم افزایی تولید شده است. فعالیت‌های دانش محور مورد توجه جدی هلال احمر است و تلاش می‌شود تا در این زمینه با بکارگیری تمامی ظرفیت‌ها، دست آورد‌های خوبی حاصل کرد.

 پیمان صابریان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر در این نشست تاکید کرد: در ایامی حضور داریم که علم و بهره‌وری از اصول مهم هستند و باید توجه ویژه به آن‌ها شد. امروز آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای افزایش و ارتقای ارزش هاست. در جمعیت هلال احمر نیز مقوله آموزش بسیار اهمیت دارد و تلاش می‌شود تا برای حل مشکلات از طریق پژوهش و آموزش به نتایج خوبی رسید. بر همین اساس در حوزه ارتز و پروتز، تغییرات اقلیمی، تجمعات انبوه، بیماری‌های خاص و امدادرسانی مطلوب تحقیقات خوبی در هلال احمر صورت گرفته و نتایج آن را می‌توان در فعالیت‌های هلال احمر به صورت ملموس مشاهده کرد.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: امروز چاره‌ای جز حرکت در مسیر علم وجود ندارد و باید با استفاده از دانش و ظرفیت دانشگاهی کشور در مسیر رفع چالش‌ها گام برداشت.

در ادامه امیر جبلی، سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر نیز با بیان اهمیت نیروی انسانی در فعالیت‌های جمعیت هلال احمر گفت: امروز بیشتر مخاطرات طبیعی تجربه شده در جهان، ایران را نیز متاثر کرده و کشور در محاصره انواع سوانح و حوادث طبیعی و غیرطبیعی قرار گرفته که محور‌های امدادرسانی را متعدد و دشوار کرده است. بر همین اساس مدیریت و پاسخگویی به موقع در بزرگ‌ترین شبکه داوطلبی کشور یک اصل مهم بوده که در جمعیت هلال احمر مورد توجه قرار گرفته است. هم گرایی و هم افزایی نیروی انسانی در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است تا پاسخگویی و مدیریت به موقع صورت گیرد.

جبلی ادامه داد: امروز سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی نیز عهده دار وظایفی است که کمک می‌کند تا هم گرایی و هم افزایی بین سازمانی نیز برای توسعه همکاری‌ها شکل گیرد. این یک ظرفیت ایده آل برای توسعه همکاری‌ها و پاسخگویی به حوادث و سوانح است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار