سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس به این سوال روح الله نجابت نماینده شیراز پاسخ داد که چرا بیعدالتی در توزیع زیرساختها و امکانات ورزشی در کشور و کوتاهی در اجرای مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهور و وعدههای اعلام شده وزیر در خصوص ساخت تأسیسات ورزشی وجود دارد.
وی ضمن تسلیت شهادت امام جواد (ع) و گرامیداشت یاد شهید اسماعیلی در حادثه بالگرد و همچنین اشاره به آسیب تعدادی از مدیران وزارت ورزش در این حادثه گفت: بعد از حادثه بالگرد کمتر توانستیم خدمت نمایندگان باشم که انشاءالله به شرایط بهتر برسیم تا انجام وظیفه کنیم؛ همچنین عذرخواهی میکنم که به دلیل این حادثه ارتباطم با نمایندگان کمتر شد که انشاءالله زودتر جبران میکنیم.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه درباره سند ملی آمایش سرزمین گفت: تهیه سند آمایش سرزمین از تکالیف وزارت ورزش و جوانان است که در روز رای اعتماد وعده انجام آن را دادم؛ این سند درباره حوزه زیرساخت است.
وی ادامه داد: توزیع عادلانه منابع اعتباری در پیش بینی پروژههای عمرانی ورزش، تصمیم سازی در برنامه اجرایی توسعه زیرساختهای ورزشی براساس پراکندگی ظرفیتهای استعداهای ورزشی متناظر با پهنه بندی جغرافیای، ترسیم توزیع فراوانی اماکن ورزشی با مالکیت دولت و بخش خصوصی و ترسیم سیمای توسعه یافتگی در ورزش کشور، ۴ هدف اصلی بود که در تهیه سند آمایش ۴ دنبال کردیم؛ بر همین اساس سامانهای درباره ترسیم توزیع فراوانی اماکن ورزشی با مالکیت دولت و بخش خصوصی تهیه شده که به زودی آدرس آن را به نمایندگان خواهیم داد تا در جریان وضعیت پروژههای ورزشی قرار گیرند.
سجادی با بیان اینکه دو رویکرد پایه ریزی مبتنی بر نظام آمار ثبتی در جمع آوری داده و استقرار پایگاههای داده یکپارچه در محورهای موضوعی سرمایه انسانی ورزشی در تهیه سند آمایش دنبال شده است، گفت: در تهیه سند آمایش ۶ مرحله طی شده که اکنون در اجرای مرحله ششم یعنی اقدامات پیش رو قرار داریم.
وی با بیان اینکه ۷۱ اماکن ورزشی در سامانه جامع مبین ثبت شده است، افزود: ۹۲۵ مجموعه ورزشی و ۱۱ هزار و ۶۸۸ ورزشکده داریم که از این تعداد ۷ هزار و ۵۵۹ فضای سرپوشیده و ۴ هزار و ۳۹ فضای روباز داریم و برخی هر دو هستند؛ در مجموع ۱۲ هزار و ۶۸۴ فضای ورزشی در کشور داریم.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: استان فارس با داشتن هزار و ۱۹۹ مکان ورزشی دولتی ثبت شده بیشترین تعداد مکان ورزشی در کشور و استان قم نیز با داشتن ۱۵۰ مکان ورزشی دولتی ثبت شده دارای کمترین تعداد است؛ ۱۸ درصد از اماکن ثبت شده و مستقر در سامانه در مناطق روستایی و ۸۲ درصد در مناطق شهری است.
سجادس گفت: ۲۲۴ استادیوم ورزشی و ۳۹۲ استخر و ۱۷۸ پیست ورزشی شامل اتوموبیل رانی، موتورسواری، کارتینگ، دو و میدانی، دوچرخه سواری، ورزشهای هوایی و سوارکاری داریم. همچنین در بحث خانههای ورزش روستایی ۱۳۴۲ خانه ورزش روستایی است.
وی ادامه داد: بعد از ارائه گزارشی به دولت درباره نیاز به توسعه زمینهای چمن و زمینهای فوتبال آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور در آن جلسه مصوب کردند که وزارت ورزش طرح جامعی برای توسعه زمینهای چمن بدهد. امسال طبق قول داده شده هزار زمین چمن فوتبال به فضاهای ورزشی کشور اضافه میشود.
سجادی اضافه کرد: حدود ۲۰۴ زورخانه در سراسر کشور و ۵۶۹۳ سالن ورزشی ثبت شده که در مجموع ۱۱ هزار و ۶۸۸ مورد سالن داریم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: آماری مربوط به دو استان فارس و قم صرفا در رابطه با اماکن ثبت شده وزارت ورزش و نه تمامی اماکن ورزشی ایجاد شده توسط ارگانها و نهادهای دیگر است.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به صحبتهای نجابت نماینده شیراز گفت: من در آن فیلم پخش شده از سخنرانی خود گفتم که امیدوارم سالن ورزشی مجهز و بزرگتری در شیراز داشته باشیم و هنوز هم این آرزو را دارم؛ در ۶ سال گذشته در شیراز حدود ۶ هزار نفره سقف پوشیده ورزشی آماده شده و در تابستان ۱۴۰۰ به اداره کل جوانان استان فارس تحویل داده شده است. طبق گفته مدیرعامل شرکت تجهیز هنوز بخشهایی از تهویه حرارتی این سالن و برق داخلی مشکل دارد به همین دلیل در یک سخنرانی در دهه فجر آرزوی خوب برای یکی از مهمترین استان هایمان کردم و کار اشتباهی نکردم. همین سالن حدود ۶ هزار نفره در شیراز به درخواست استاندار روز گذشته ترک تشریفات آن امضا شد تا تحویل بخش سازمان همیاری استان شیراز شده تا زودتر به بهره برداری برسد.