هادی خسروی مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه دانشگاه شهرکرد بالغ بر ۷ هزار دانشجو، ۳۵۰ عضو هیات علمی و نزدیک به ۴۰۰ عضو غیر هیات علمی دارد، گفت: از چند سال پیش قسمت زیادی از خدمات و فرآیندهای دانشگاه شهرکرد بر بستر نرم افزارها و زیرساختهای مختلف آماده و ارائه میشود و به جرات میتوان گفت که عمده خدمات و فرآیندهای دانشگاه بر اساس نرم افزارهای مختلف در حال انجام است.
هادی خسروی ادامه داد: علی رغم وسعت زیاد دانشگاه شهرکرد، کل دانشگاه بر بستر فیبر نوری است و بالای ۶ هزار متر فیبر نوری در سطح دانشگاه راه اندازی شده است و کل مجتمعهای مسکونی و دانشکدهها که به لحاظ جغرافیایی در فواصل زیادی نسبت به هم قرار گرفته اند، بر اساس فیبر نوری به یکدیگر متصل اند.
بیشتر بخوانید
خسروی به سایر اتصالات دانشگاه شهرکرد از جمله: سوییچهای مدیریتی در ناحیه ۲ و ۳ شبکه، خدمات مختلف شبکه مثل DNS و DHCP و از همه مهمتر IPهای ثبت شده به نام دانشگاه شهرکرد اشاره کرد و افزود: IPهای ثبت شده به نام دانشگاه شهرکرد باعث شده است بتوانیم خدمات بهتر و باکیفیت تری را به دانشگاهیان گرامی ارائه دهیم.
مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد با اشاره به راه اندازی مرکز داده جدید دانشگاه شهرکرد در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: مرکز داده دانشگاه شهرکرد با هزینهای بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال با امکانات کامل از جمله: دو دستگاه G ۱۰ که جزء به روزترین سرورهای دنیا است، یک دستگاه G ۹، پنج دستگاه G ۸، هفت دستگاه G ۶ و G ۵، دو دستگاه Storage SAN، یک دستگاه NAS Storage، یک دستگاه فایروال سیسکو و با ظرفیت ذخیره سازی بالای ۲۵۰ ترابایت راه اندازی شد.
خسروی ادامه داد: علاوه بر مرکز داده دانشگاه شهرکرد، مرکز محاسبات سریع و سرورهای آزمایشگاه پردازش تصویر از دیگر امکانات موجود در دانشگاه شهرکرد است که مجموعه این سه مرکز باعث شده است بتوان خدمات بسیار خوبی به دانشجویان و اساتید دانشگاه ارائه کرد.
مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد تاکید کرد، بالاترین پهنای باند دستگاههای اجرایی استان چهارمحال و بختیاری، با پهنای باند اینترنت mbps ۸۰۰ را دانشگاه شهرکرد دارد که از طریق آنتن رادیویی مربوط به شرکت رسپینا این خدمات را دریافت میکند.
وجود بیش از ۷۰ سرور مجازی برای ارائه خدمات در دانشگاه شهرکرد
هادی خسروی گفت: مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد با به کارگیری بیش از ۷۰ سرور مجازی و نرم افزار در سیستمهای آموزشی، پژوهشی، خدماتی، مالی، حسابداری و ... ارائه خدمات مختلفی را برای دانشگاه شهرکرد فراهم کرده است.
مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد در خصوص پنجره واحد خدمات دانشگاهی کشورگفت: پنجره واحد خدمات دانشگاهی کشور، پروژه بسیار خوبی است که در سطح کشور عملیاتی شده است، اینکه یک کاربر بتواند با یک اکانت به تمام سامانههای دستگاههای اجرایی متصل شده و نیاز به نگهداری اکانت و رمزهای مختلف نداشته باشد، اتفاق خوبی است.
خسروی خاطرنشان کرد: دانشگاه شهرکرد جزء سه دانشگاه اول کشور بود که به پنجره واحد خدمات دانشگاهی کشور متصل شده و تا کنون چهار سامانه رزرو منابع، سامانه امور مهارتی و سامانه کنفرانسها و همایشها به این سامانه متصل شده است و کاربران میتوانند تمام خدمات مورد نیاز خود در این چهار سامانه را دریافت کنند.
وی افزود: سامانههایی که در دانشگاه شهرکرد صرفا استفاده داخلی دارند، در فاز دوم اتصال قراردارند و با صلاح دید مراجع بالادستی و دستورات ابلاغی، اینها را هم میتوان به پنجره واحد خدمات دانشگاهی کشور متصل کرد.
مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد در رابطه با چالشها و موانع موجود در مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد گفت: از دید بنده مهمترین چالشی که داریم نیروی کارآمد و متخصص است. بنده فکر میکنم اگر بتوان راهکاری پیدا کرد که مراکز فناوری اطلاعات بتواند نیروهای متخصص مورد نیاز خود را جدای از فرآیند سنتی آزمون، جذب کند بسیار بهتر و کارآمدتر خواهد بود.
دکتر خسروی ادامه داد: نگهداشت نیروهای متخصص هم کار دشواریست که باید مورد توجه قرار گیرد، چراکه نیرویی که توانایی کار با زیرساخت و تجهیزات شبکه را داشته و برنامه نویس خیلی خوبی باشد، باید حقوق و مزایای متناسب دریافت کند و باید به دنبال راهکاری برای پرداخت حقوق مناسب به نیروی متخصص باشیم.
مدیر اداره فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد افزود: بیش از ۱۰ پروژه و امکان مختلف را میتوان در دانشگاه راه اندازی کرد، اما باید بودجه آن تامین شود و درحال حاضر از نظر بودجه و امکاناتی که در اختیارمان است متاسفانه نمیتوانیم خیلی از خدمات و امکانات را عملیاتی کنیم، به عنون مثال: پروژه اخیری که میخواهیم راه اندازی کنیم، پروژه سرویس Voip است که کادر اداره فناوری اطلاعات به لحاظ فنی به راحتی میتوانند این کار را انجام دهند، اما در بحث خرید زیرساختها و سخت افزارهای مورد نیاز بودجه لازم پیش بینی نشده است و به تبع آن نمیتوان پروژه را پیش برد.