تفاهم نامه سه جانبه‌ای بین دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، معاونت گردشگری استانداری فارس و جامعه هتلداران شیراز منعقد شد.

در مراسم امضای این تفاهم نامه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس گفت: امروزه همگام با توسعه آموزش مهارت‌های عمومی، آموزش مبتنی بر مهارت آموزی به یکی از ارکان آموزش عالی تبدیل شده است.

محمد رضا قائدی گفت: طی دهه‌های گذشته با توجه به تاکید بر بعد صرفاً آموزشی و دانشی در مدارس و دانشگاه-ها، کمبود مهارت‌های شغلی در بین فارغ التحصیلان کاملا مشهود است.

او گفت: متاسفانه آنچه امروزه شاهد آن هستیم، عدم مهارت شغلی جوانان به‌رغم داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی بوده، که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را بر آن داشت تا با ساختار سازمانی معاونت مهارتی، مهارت آموزی را در آموزش عالی نهادینه نمایند. 

قائدی گفت: در این راستا در دانشگاه آزاد اسلامی فارس علاوه بر راه اندازی دانشکده‌های مهارتی و کارآفرینی، هنرستان ها، مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی و مراکز سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای، مدارس عالی مهارتی نیز با رویکرد مهارت آموزی و مهارت افزایی تخصصی راه‌اندازی شده است. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز گفت: درواقع مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با ترسیم مسیری نو، تلاش دارند مهارت‌آموزان را با آموزش‌های کوتاه مدت و میان مدت، به جاده صنعت و جامعه و اشتغال پایدار هدایت نمایند و مدرسه عالی مهارتی گردشگری و هتلداری به عنوان یکی از این مدارس عالی، به طور رسمی از بهمن ماه سال گذشته آغاز به کار کرده و از اردیبهشت ماه سال جاری فعالیت‌های آموزشی خود را با تأکید بر انجام آموزش‌های عملی در محیط واقعی کار بر اساس استاندارد‌های آموزشی و بهره گیری از اعضای هیئت علمی متخصص و استادان کار با تجربه صنعت و جامعه، شروع کرده است.

او گفت: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از اهداف آموزشی این مدرسه عالی مبتنی بر آموزش دوره‌های کوتاه مدت و میان مدت در حوزه هتلداری است، سعی خواهد شد تا بر اساس مفاد تفاهم نامه سه جانبه بین استانداری فارس، جامعه هتلداران فارس و دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، نیاز‌های آموزش مهارت‌های شغلی در صنعت هتلداری بررسی و دوره‌های آموزشی مهارت محور مورد نیاز برنامه ریزی و برگزار شود. 

قائدی به مفاد این تفاهم نامه نیز اشاره کرد و گفت: طبق مفاد این تفاهم نامه سعی خواهد شد تا با بهره گیری از نیاز‌های آموزشی و امکانات و تجهیزات مرتبط با محیط واقعی کار آموزش‌های مورد نظر و پتانسیل استادان کار و متخصصان مشغول به کار در این صنعت، دوره‌های تخصصی و مهارتی برگزار شود و در صورت نیاز پرسنل این صنعت، متقاضیان شرکت در دوره‌های بلند مدت نیز، از طریق تسهیل در فرایند‌های پذیرش دانشجو، در دوره‌های آموزش عالی نیز مشغول به تحصیل شوند.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز در این نشست با اشاره به اینکه ما در حوزه گردشگری با کمبود شدید نیروی آموزش دیده حرفه‌ای و متخصص مواجه هستیم، گفت: در حوزه نیروی انسانی و تامین نیروی انسانی و حتی به لحاظ سواد گردشگری در بین عموم مردم هم وضعیت بسیار ضعیفی داریم.

محمد فرخ‌زاده توضیح داد که مردم گردشگری را به عنوان یک کالای لوکس ارزیابی می‌کنند؛ اما در حوزه اقتصاد گردشگری، در حوزه ادب و آداب گردشگری، در حوزه مسائل زیست محیطی و زیست بوم‌های گردشگری و در حوزه مهارت‌ها و تخصص ها، دانش عمومی ما به شدت پایین هست و در این شرایط دانش تخصصی نیاز به تقویت دارد.

معاون گردشگری استاندار فارس با اشاره به نقش خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در کنار مجموعه بزرگ هتلداران هم افزایی ارزشمند و حمایت کامل استانداری را راهگشای توسعه علمی گردشگری فارس و شیراز دانست و گفت: هر چقدر این نیرو‌ها با تخصص و با ظرفیت بهتری وارد محیط کار شوند هم حوزه اشتغال در کنترل تورم و رشد تولید موثرتر خواهد بود هم این دغدغه‌ای که سال‌ها در کشور وجود دارد که فارغ‌التحصیلان ما نمی‌توانند در محیط‌های تخصصی خودشان بکارگیری بشوند، مدیریت می‌شود.

فرخ زاده خواستار ثبت سرفصل‌های دوره‌ها در ساختار سازمان فنی و حرفه‌ای شد و افزود: ما الان باید به شکل بلند مدت هدف گذاری کنیم و نه تنها در استان فارس و استان‌های همجوار بلکه برای خارج از کشور هم نیروی متخصص تربیت کنیم و برای عزت آفرینی ایران در حوزه آموزش عمومی در کنار آموزش تخصصی یک کار ویژه در حوزه گردشگری شکل بگیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار