حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست رسانهای تشریح برنامهها و فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تابستان ۱۴۰۲ گفت: در آستانه فرارسیدن تابستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همه امکانات و ظرفیتهای معنوی و مادی خود را برای فراهمسازی و غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان بسیج کرده است.
وی افزود: معتقد هستیم اوقات فراغت مختص تابستان نیست و در طول زندگی یک کودک و نوجوان در سراسر سال این اتفاق میافتد و باید برای آن در طول سال برنامه داشته باشیم که تدابیری در نظر گرفته شده است. از آنجایی که مدارس در این ایام تعطیل هستند و کودکان وقت بیشتری دارند باید برنامهریزی درستی صورت گیرد. از طرفی این فرصت مناسب است برای پایهریزی اتفاقات فرهنگی در سراسر کشور که همه دستگاههای فرهنگی خصوصا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید به این امر توجه کنند و از فرصت سه ماه پیش رو به نحو احسن استفاده نمایند چرا که شروع فعالیتهای یک سال هر مجموعه فرهنگی است.
وی عنوان کرد: اعضا و مخاطبان مستقیم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال حاضر حدود نیم میلیون نفر است و مخاطبین غیرمستقیم کانون نیز بالای دو میلیون نفر هستند. تعداد مراکز ثابت، سیار و پستی ما نیز هزار و ۳۹ مرکز در کل کشور است که در ۳۱ استان و ۲۵۰۰ روستا فعال هستند. در مناطق عشایری نیز سیارهای ما حضور پیدا دارند. مساحت کتابخانههای ما در سراسر کشور ۴۰ هکتار با حدود ۹ میلیون جلد کتاب است که از این تعداد ۳ هزار عنوان کتاب از تولیدات خود کانون است که ۱۸ تیرماه مصادف با روز ادبیات کودک جشن اهدا و ارسال کتاب به کتابخانههای سراسر کشور را خواهیم داشت.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توضیح داد: فعالیتهای تابستانه کانون با عنوان «در مسیر قله» و با شعار «ایمان، امید و دانایی» در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: در استانها و ادارات کل استانهای ما بیش از ۴ هزار مربی ارزشمند در حوزه ادبی و فرهنگی فعالیت دارند و پذیرای کودکان و نوجوانان هستند. برای نخستین بار امسال طرح مراکز الگوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در مراکز استانها خواهیم داشت که براساس سه رویکرد تقویت مهارت فکر و اندیشه، مسائل تربیتی و سلامت ذهنی و جسمی برگزار خواهد شد.
علامتی در ادامه به برگزاری کارگاههای کانون اشاره کرد و افزود: تمام فعالیتهای کانون در سطح یک به شکل رایگان انجام خواهد شد که شامل کتابخوانی، قصهگویی، معرفی مشاغل، شخصیتها، وقایع، سرود، نمایش خلاق و ... میشود و کارگاههای آموزشی، مهارتی، تربیتی نیز به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد. برگزاری بیش از ۱۲ هزار کارگاه را در سراسر کشور در این مدت پیشبینی کردیم که در سطح دو انجام خواهد شد و هرکارگاه در طول تابستان بین ۸ تا ۱۰ جلسه خواهد بود. پیش بینی ما این است که در هر روز تابستان به صورت متوسط ۴ هزار و ۵۰۰ فعالیت توسط مدیران و مربیان کانون برگزار خواهد شد. در بخش اداره خدمات آموزشی نیز به شکل مجازی ۱۶۰ کارگاه در سایت کانون به صورت برخط برگزار میشود و به صورت آفلاین نیز ۱۳ کارگاه خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: برگزاری کارگاههای «حال خوش زندگی» در قالب مهارتهای هشت گانه خودباوری، امیدواری، خوشبینی، معنویت، شادی، نشاط، روابط مثبت، هوش هیجانی و جراتمندی خواهد بود، که هر کدام در سطوح مختلف تعریف شدهاند.
مسابقه قاچ کتاب در بستر برنامه شاد در نظر گرفته شده است چرا که استفاده از این ظرفیت برای ما مهم بود. برنامه شاد بستر امنی برای خانواده و دانش آموزان است و این مسابقه نیز در قالب یک کتاب کودکانه و یک کتاب نوجوانانه برای همه بچهها به شکل ملی برگزار خواهد شد.
علامتی در خصوص تولیدات کانون در حوزه کتاب و فیلم گفت: در بخش تولید ما ۵۰۰ عنوان کتاب چاپ کردهایم که ۱۵۰ عنوان آن چاپ اول هستند. همچنین در حدود ۳۵۰ عنوان نیز تجدید چاپ شدهاند که معیار اصلی پرمخاطب بودن آن است و دیگری بواسطه انتخاب کارشناسان ماست. در حوزه فیلم و پویانمایی نیز سال گذشته دو فیلم ما در جشنواره فیلم فجر سه سیمرغ بلورین را در بخشهای مختلف از آن خود کردند. فیلم «در آغوش درخت» که با موضوع آسیبهای اجتماعی ساخته شد. درصدد هستیم تا اکران آن به زودی انجام شود.
وی افزود: علاوه بر این انیمیشن «بچه زرنگ» را نیز داشتیم که از آثار فاخر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و توانست سیمرغ بلورین را در حوزه پویانمایی به خود اختصاص دهد که با محوریت محیط زیست و مذهب ساخته شده است، برنامههایی برای اکران آن داریم تا به معرفی شخصیتهای آن و الگوسازی درست برای بچهها بپردازیم؛ احتمال زیاد شهریور ماه این فیلم به اکران عمومی خواهد رسید. همچنین فیلم کوتاه «سم پاش» نیز از دیگر تولیدات کانون بود که ۱۴۲ جایزه ملی و بینالمللی را از آن خود کرده است.
وی درباره ثبت ملی قصه گویی توضیح داد: ثبت ملی «قصهگویی» به نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز به تازگی انجام شده است و بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصهگویی نیز فعالیت خود را همزمان آغاز کرده است که فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانونن ریاست این دوره از جشنواره را به عهده دارد و به شکل ملی، منطقهای و بینالمللی برگزار خواهد شد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره فعالیتهای کانون زبان گفت: زبانهای عربی، فرانسه، اسپانیایی، چینی، روسی، ایتالیایی، لاتین و انگلیسی درحال حاضر در کانون زبان آموزش داده میشوند و امسال در صدد هستیم برای نخستین بار زبان فارسی را نیز برای خارجیان مقیم ایران آموزش دهیم که با همراهی بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی اجرایی خواهد شد.
در پایان از کتاب «بازی، شادی، خلاقیت» نوشته فاطمه آرام جان و سید میثم هاشم زاده رونمایی شد.