حسین خانی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنا به درخواست آتش نشانی که برای خاموش کردن آتش در ارتفاعات بالا مشکل داشت، پهپادی را طراحی کردیم که این کار را انجام دهد.
او ادامه داد: مداومت پروازی معادل ۸ ساعت برای این پهپاد در نظر گرفتهایم. پهپادهای آتش نشانی به دو صورت عمل میکنند؛ یک این که شلنگ آتش نشانی به آن وصل شود و به ارتفاع بالا برود و دوم این که با پرتاب گلولههایی خاص در محلی که حریق وجود دارد، باعث خاموش شدن آتش شوند.
مدیرعامل این شرکت توضیح داد: روی نمونه اول کار کرده ایم که شلنگ را حمل و آتش را خاموش کند.
او افزود: تقریبا مشابه این طرح را در کشور ندیدهایم؛ اما نمونههای خارجی آن هستند که واردات ندارند.
او همچنین توضیح داد: طرح دیگری که در کل کشور برای اولین بار ارائه کردیم، پایش مزارع کشاورزی با پهپاد است؛ به صورتی که مزارع کشاورزی با پهپاد تصویربرداری میشوند و نواحی که مورد نظر کشاورز هستند، بررسی میشوند. اگر آلودگی، کم آبی، تراکم یا کمبود محصولات وجود داشته باشند، روند رشد محصولات از طریق کارشناسان بررسی و به کشاورزان اطلاع داده میشود.
خانی گفت: ما در حوزه سمپاشی و پایش مزارع کشاورزی در مناطق محروم هم میتوانیم این خدمات را ارائه دهیم. سمپاشی با پهپاد مزایای زیادی دارد و استفاده کمتر از سم، صرفه جویی در هزینه، حفاطت بیشتر از محیط زیست و کاهش زمان سمپاشی از جمله این مزایا هستند.
او درباره قیمت این پهپادها و خدمات آنها گفت: قیمت پهپادهای سمپاش با توجه به حجمی که دارند، در نظر گرفته میشود. قیمت از ۳۰۰ میلیون تومان شروع می شود و تا حدود ۸۰۰ میلیون تومان افزایش می یابد. هزینه خدمات پایش زمینهای کشاورزی نیز به مساحت مورد نظر بستگی دارد و برای هر هکتار ۷۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
اما باید برای هر شهر چند تا بسازید حتی روستاها ماشاالله که در این کار خبره وماهرید
افرید دست مریزاد عزیزان دانشمند هوا فضا
پهپادهای آتشنشان و سمپاش از جمله کاربردترین پهپادها در زندگی های شهری و روستایی امروز هستند که تولید انبوه آنها نیز یک علم بزرگتر خواهد بود