سیروس نوروزی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت : بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۷۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۱ هزار تن تخم مرغ و هشت هزار تن عسل سالانه در این استان تولید میشود.
وی اظهار کرد: استان کرمانشاه به واسطه شرایط طبیعی و برخورداری از زیرساختهای حوزه دامپروری جزو استانهای شاخص کشور از حیث تولیدات دامی است و به جزء تخم مرغ، تامین کننده بخشی از نیازهای محصولات دامی استانهای دیگر هم هست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، با بیان اینکه در واحدهای دامداری استان خیلی بیشتر از نیاز مردم این منطقه شیر تولید میشود، گفت: اغلب کارخانجات شاخص کشور قراردادهایی با دامداران کرمانشاه برای خرید شیر دارند و این موضوع نشان از ظرفیتهای این استان در زمینه تولید شیر در کشور دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای کرمانشاه در زمینه تولید دام گفت: سالانه بیش از ۵۰۰ هزار راس دام از این استان به استانهای دیگر مثل تهران، مرکزی، قم، اصفهان صادر میشود.
نوروزی اضافه کرد: در پی این هستیم که دام تولیدی در استان را به شکل لاشه دام صادر کرده تا بتوانیم ضمن کمک به امر اشتغالزایی، ارزش افزوده بیشتری از قِبَل تولید دام برای استان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به پتانسیلهای خوب کرمانشاه در زمینه تولید مرغ در کشور گفت: با برخوردرای از ۵۵۰ واحد مرغداری فعال، میزان مرغ تولیدی در استان مازاد بر نیاز استان است و ظرفیت تولید گوشت مرغ استان تقریبا ۲ برابر نیاز استان است.
نوروزی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه قطب تولید عسل در کشور است، گفت: در سرشماری سال ۱۴۰۱ تعداد بهره برداران زنبور عسل استان بیش از چهار هزار نفر اعلام شد که نسبت به آخرین سرشماری صورت گرفته در دوران قبل از کرونا افزایش قابل توجهی را داشت.
نوروزی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۶۴۴ هزار کندوی زنبور عسل دارد، گفت: سال گذشته هشت هزار تن عسل در استان کرمانشاه تولید شد.
وی افزود: علاوه بر عسل، محصولات دیگری مثل ژل رویال، موم و زهر در کرمانشاه تولید میشود .