رییس کل دادگستری آذربایجانغربی به مناسبت هفته قوه قضائیه در گفتگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به اینکه میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در محاکم قضایی استان در سال ۱۳۹۹ بالای ۱۰۰ روز بود، گفت: این رقم سال گذشته به حدود ۷۰ روز رسید و سعی داریم امسال آن را به زیر ۶۰ روز برسانیم.
ناصر عتباتی افزود: سال گذشته ۶۱۶ هزار فقره پرونده در تشکیلات قضایی آذربایجانغربی با فعالیت حدود ۳۴۰ قاضی رسیدگی شد هر چند این آمار بخاطر رسیدگی پروندهها در دادسراها، دادگاههای بدوی و تجدیدنظر بود ولی ما در استان ۱۳۶ هزار جرم یا اختلاف را رسیدگی کردیم
وی اضافه کرد: در طول سال گذشته بیش از ۶۱۶ هزار فقره پرونده قضایی در قالب ۱۳۶ هزار فقره جرم و اختلاف توسط کمتر از ۳۵۰ قاضی رسیدگی شد. میزان پروندههای رسیدگی شده در سال گذشته در آذربایجان غربی فقط یک درصد نسبت به ۱۴۰۰ رشد داشت.
مقام ارشد قضایی استان با اشاره به استفاده بهینه از ظرفیت الکترونیک در حوزه قضایی استان ادامه داد: ۹۵ درصد ابلاغهای صورت گرفته در یک سال گذشته در استان الکترونیکی بود که این رقم سه میلیون و ۹۰۴ هزار برگ قضایی را شامل می شود.
عتباتی ادامه داد: امسال تلاش بر این است میزان ابلاغهای الکترونیکی به ۹۸ درصد برسد.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی اظهار کرد: همچنین بیش از ۱۱ هزار و چهارصد دادرسی الکترونیک در سال گذشته در استان برگزار شد در حالی که این رقم سال ۱۳۹۹ حدود یک هزار و ۹۹۰ مورد بود البته در این راستا از ظرفیت ملاقاتهای الکترونیک هم استفاده میشود.
به گفته وی، در یک سال گذشته ۲ هزار و ۵۱۳ کیفرخواست شفاهی و ۸۸۰ پابند الکترونیک هم در محاکم قضایی استان صادر شده است.
مقام ارشد قضایی استان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامههای دستگاه قضا در آذربایجان غربی مختومه کردن پروندههای دارای شرایط به سازش است، تاکید کرد: ۵۴ فقره قتل در یکسال گذشته در استان به سازش ختم و مختومه شد.
عتباتی ادامه داد: در ۲ سال گذشته با همکاری فعالان اجتماعی، خیران و اصحاب رسانه شاهد افزایش چشمگیری در حوزه جلب کمکهای مردمی و خیران بودیم، به طوری که در سال گذشته شاهد افزایش ۳۳ میلیارد تومانی کمکها بودیم و امسال اینگونه کمک ها به بیش از ۴۰ میلیارد تومان رسیده است.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی درباره قلع و قمع و تخریبهای صورت گرفته در خصوص ویلاهای غیرمجاز و تغییر کاربریها افزود: قلع و قمع و تخریب، از مجازاتهایی نیست که تبدیل شود اگر بخواهد در این خصوص تغییری اتفاقی بیافتد باید در حوزه قانونگذاری باشد البته یک هزار پرونده قلع و قمع در استان داریم که هنوز اجرایی نشده است.
وی همچنین با اشاره به برخورد جدی با سوداگران مرگ در استان اضافه کرد: بر اثر جدیت و برخوردی که با سوداگران مرگ اتفاق افتاده، این استان برای قاچاقچیان قرمز و نا امن شده است.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی درباره پرونده گمرک بازرگان هم گفت: یک پاکسازی جدی در این حوزه انجام شد، ۱۳ نفر در یک پرونده دستگیر شدند، چهار هزار میلیارد تومان قاچاق سوخت کشف و ۱۰ نفر هم در این ارتباط دستگیر شدند لذا با اقداماتی که صورت گرفت، دیگر در گمرک بازرگان قاچاق سوخت صرفه ندارد.
عتباتی درباره پرونده شهرداری ارومیه هم اظهار کرد: این پرونده ۱۷ جلسه به صورت مبسوط مورد رسیدگی قرار گرفت چند نفری هم در پرونده تبرئه شدند البته از متهمان اصلی نبودند.
رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در سیستم قضائی گفت: در حال حاضر ۵۳ درصد پست های قضایی و 43 درصد پست های اداری دستگاه قضایی استان بلاتصدی است.
عتباتی از اجرای موفق طرح کارشناسی املاک و اموال منقول توسط دادستانی خبر داد و گفت: در طول سال گذشته بیش از ۶۱۶ هزار فقره پرونده قضایی در قالب ۱۳۶ هزار فقره جرم و اختلاف توسط کمتر از ۳۵۰ قاضی رسیدگی شد.
عتباتی با اشاره به اجرای برنامههای صلح و سازش، اذعان داشت: با همراهی خیرین و اولیای دم و تلاش مجموعه دستگاه قضایی، ۵۴ فقره قتل عمد منجر به صلح و سازش شده است.
در این نشست، دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجانغربی نیز با اشاره به اولویتهای دادستانها، اظهار داشت: مبارزه با فساد، اراذل و اوباش، جرایم خشن و نیز بررسی و حل مکلات تعاونیهای مسکن از اولویتهای امسال است.
حسین مجیدی، با اشاره به اهمیت توجه رسانهها و فعالان اجتماعی به موضوع حجاب و عفاف در جامعه، گفت: در این خصوص نیازمند همکاری رسانهها و دیگر فعالان هستیم.
وی گفت: در موضوع سنددار کردن اراضی کشاورزی، تاکنون بیش از ۵۰ درصد اراضی در سطح استان سند دریافت کردهاند و این روند با سرعت ادامه دارد. همچنین در بحث برخورد با بهره برداری بی رویه از آب نیز اقدامات درخشانی انجام شده و در دست اقدام است.