حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از جوجه آوری ۳ گونه پرنده کشیم کوچک، پرستوی دریایی تیره و چنگر نوک سرخ در شهرستان املش خبر داد.
به گفته او، جوجه آوری ۲ گونه کشیم کوچک و پرستوی دریایی تیره برای نخستین بار است که در این شهرستان ثبت میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: محیط بانان به هدایت شاهپور عبدی؛ طی پایش مستمر در ماههای اخیر جوجه آوری این سه گونه پرنده را ثبت کردند.
عشوری تصریح کرد: آب بندانهای شهرستان املش، امسال به دلیل دارا بودن آب کافی و موجودات زنده تالابی نظیر دوزیستان، ماهیان و بی مهرگان و ... غنی بوده و جایگاه خوبی برای رشد و تکثیر پرندگان است.
شهرستان املش در ۷۰ کیلومتری شرق مرکز گیلان واقع شده است.
پرستوی دریایی تیره، پرندهای زیبا با اندازهای متوسط است. بهترین نشانه تشخیص آن در تابستان رنگ خاکستری سطح شکم آن است که با گونههای سفیدش تضاد خاصی دارد.
در زمستان رنگ خاکستری سطح شکم آن از بین میرود و در نتیجه شناخت این پرنده بی نهایت دشوار میشود.
صدا، رفتار و زیستگاه این پرنده شبیه پرستوی دریایی معمولی است، ولی هرگز در داخل خشکی دیده نمیشود.
کشیم کوچک، پرندهای است که بدنی گرد و قهوهای رنگ دارد و به نظر بدون دُم میرسد. زندگی این پرنده غالبا روی آب بوده و با زندگی روی آب کاملا سازگار است.
با مهارت خیلی زیاد در آب غواصی میکند تا غذای مناسب خود را به دست آورد. کمتر پرواز میکند و هنگام پرواز سر خود را پایین نگه میدارد.
چنگر نوک سرخ، پرندهای است آبزی با سری کوچک و بدنی فربه، پر و بالی به رنگ سیاه که اغلب در حاشیه آبهای کم عمق و مسطح دیده میشود.
چشمانش قهوهای مایل به قرمز است. نوار سفید، نامنظم و مشخصی در ناحیه پهلوهایش دارد.
این پرنده در هنگام احساس خطر دُم خود را مرتب تکان میدهد و در حالی که سر و گردن را به جلو داده است ماهرانه و با قدرت شنا میکند و گاهی اوقات هم غوطه میزند.