حامد قادرزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان عصر امروز در دومین جلسه کارگروه اشتغال استان که در سالن اجتماعات استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: تعهد اشتغال سال گذشته برای استان ۳۵ هزار نفر بود که با اهتمام همه دستگاهها و همچنین بانکها رتبه ۶ کشور را در زمینه تحقق اشتغال کسب کردیم.
او افزود: با توجه به اینکه خودنمایی تثبیت اشتغال سال گذشته به تدریج دیده خواهد شد و این کار را برای تعهد اشتغال در سال جاری سختتر میکند.
قادرزاده گفت: تعهد اشتغال در سال جاری ۲۱ هزار و ۵۹۹ نفر است که این هدفگذاری طبق برنامه بوده، اما تا زمانی که اشتغال تعهد شده قبلی تثبیت نشود، امکان اشتغال جدید فراهم نخواهد شد.
او درصد تحقق اشتغال استان در سال گذشته را ۱۳۲ درصد عنوان و ابراز امیدواری کرد، این عدد در سال جاری نیز حفظ شود که البته به برنامه دستگاههای اجرایی بستگی دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اذعان کرد: در خصوص پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی هیچ دستوری مبنی بر محدودیت بانکها در پرداخت این تسهیلات صادر نشده لذا ادعای بانکها برای محدودیت پرداخت تسهیلات درست نیست و تقاضا داریم بانکها در حد توان خود اشتغال پایدار روستایی را پرداخت کنند.
او افزود: نادیده گرفتن اشتغال پایدار روستایی در دیگر زمینهها نیز باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد.
قادرزاده گفت: در بخش تسهیلات تبصره ۱۶ از مجموع هزار و ۸۰۷ میلیارد تومان که به استان اختصاص یافته ۱۹ درصد آن پرداخت شده و فقط تا پایان تیر ماه برای جذب آن فرصت داریم که بسیار فرصتی محدودی است.
او خاطرنشان کرد: برای مشکلات سامانههای اشتغال و تسهیلات راهحل پیدا کنید، برخی از متقاضیان دانش لازم برای استفاده از این سامانه را ندارند لذا کارشناس بانکها و دستگاهها باید آموزشهای لازم را در اختیار قرار دهید.
او گفت: اگر سیستم اقتصادی به درستی کار نکند، سپردهای در اختیار بانکها نخواهد بود به همین خاطر ضرورت دارد بانکها به طرحهایی که دارای بازده اقتصادی هستند تسهیلات پرداخت کنند و در راستای شناسایی فعالین اقتصادی گام برداند.
قادزاده اشارهای به تعهد اشتغال استان در سال جاری داشت و گفت: اکنون ۵.۵ درصد از تعهد اشتغال سال جاری استان تحقق پیدا کرده و از مجموع ۲۱ هزار و ۵۹۹ نفر، اشتغال هزار و ۱۸۱ نفر در سامانه رصد تثبیت شده است.
او گفت: بیشترین میزان تحقق اشتغال در سامانه رصد مربوط به دستگاههای صنعت، معدن و تجارت، کمیته امداد و جهاد کشاورزی بوده است. هم چنین شهرستانهای دهگلان، سقز و کامیاران نیز در این مهم پیشتاز بودهاند.
قادرزاده یادآور شد: کارشناسان بانکها بر نحوه عملکرد واحدهای تولیدی نظارت کنند و از ایجاد مشکلات این واحدها جلوگیری کنند.
قادرزاده در پایان گفت: اعتبارات سال جاری مشاغل خانگی که به استان ابلاغ شده در مجموع ۱۱۶ میلیارد تومان است که متقاضیان حداکثر تا پایان تیر ماه فرصت دارند به بانکها مراجعه کنند.