حامد آشوری رئیس اداره فنی و امور مهندسان مشاور اداره کل راه و شهرسازی گلستان گفت: بر اساس ماده ۱۲۲ قانون محاسبات عمومی کشور، وزارتخانهها و موسسات دولتی مکلفند هرگونه تغییرات کلی در اموال غیر منقول اعم از تخریب یا تجدید بنا، تغییرات ناشی از سیل، زلزله و سایر حوادث را در مرکز به وزارت امور اقتصادی و دارایی در استانها به ادارات کل امور اقتصادی و دارایی اعلام کنند.
رئیس اداره فنی و امور مهندسان مشاور اداره کل راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: هیات وزیران در سال ۱۳۷۳ مصوبهای ابلاغ کردند که بر اساس آن تمامی دستگاههای دولتی مجوز هرگونه تخریب، تغییر کاربری و تغییر کلی اموال غیر منقول خود را از وزارت راه و شهرسازی اخذ کنند.
آشوری گفت: بر این اساس، کارشناسان اداره فنی اداره کل راه و شهرسازی گلستان با حضور در محل ساختمانهای نا ایمن که کتباً توسط دستگاه مربوطه معرفی شده، بررسیهای لازم را برای صدور دستور تخریب یا حفظ بنا و یا بهسازی انجام میدهند.
رئیس اداره فنی و امور مهندسان مشاور اداره کل راه و شهرسازی گلستان در ادامه افزود: ساختمانهایی که تخریب آنها توسط کارشناسان دفتر فنی تصویب و تایید میشود باید حائز شرایط لازم باشند.
وی همچنین گفت: آسیب در اثر حوادث طبیعی، اتمام عمر مفید و عدم مقرون به صرفه بودن ساختمان، عدم تدقیق آیین نامهها و مقررات ملی ساختمان از جمله مقاومت سازه و مبحث ۱۹ مقررات ملی موجب صدور مجوز تخریب یک ساختمان خواهد شد.
آشوری گفت: همچنین فرسودگی، وجود رطوبت و ترک عمیق ناپایدار در ساختمانها موجب میشود مجوز تخریب ساختمان توسط اداره کل راه و شهرسازی صادر شود.
رئیس اداره فنی و امور مهندسان مشاور اداره کل راه و شهرسازی گلستان با بیان اینکه مجوز تغییر کاربری در اموال غیر منقول متعلق به دولت نیز باید توسط وزارت راه و شهرسازی صادر شود، گفت: در سال ۱۴۰۱، مجوز تخریب و تغییر کاربری ۴۶ مورد اموال غیرمنقول متعلق به دولت در گلستان توسط اداره کل راه و شهرسازی استان صادر شد.
وی افزود: ۵۰ درصد این مجوزها مربوط به اداره کل آموزش و پرورش استان، ۲۰ درصد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی گلستان و مابقی مربوط به سایر دستگاههای دولتی اعم از اداره کل ورزش و جوانان، فرمانداری ها، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و ... بوده است.