مجید چگنی در نخستین همایش مقاومسازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور که در مرکز همایشهای بینالمللی کوشک در حال برگزاری است، گفت: این نشست با هدف انسجامبخشی و هماهنگیهای بیشتر بین شرکت ملی گاز ایران و شرکتهای تابع برگزار شده است.
او گفت: شرکت ملی گاز ایران مسئولیت بسیار سنگینی در کشور بر عهده دارد و یکی از شرکتهای برتر دنیا با این حجم از تأسیسات است و افزون بر تأمین انرژی بخش خانگی، به صنایع، پتروشیمیها و نیروگاهها گازرسانی میکند و مقاومسازی تأسیسات به دلیل اینکه خللی در خدمترسانی بهوجود نیاید، موضوع مهمی است.
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: مقاومسازی فقط فیزیکی نیست و گاهی مقاومسازی و آموزش نیروی انسانی و ایجاد ارادهها برای راهبری تجهیزات شاید بسیار مهمتر است، بهطوری که همکاران ما پارسال در سرمای منفی ۳۰ درجه در برخی مناطق با انگیزه و اراده قوی خدمترسانی میکردند.
چگنی گفت: اگر قرار باشد برنامهای بلندمدت در حوزه مقاومسازی تدوین کنیم، باید همه عوامل را کنار هم در نظر بگیریم، زیرا این موضوع اقدامی بلندمدت است.
او با بیان اینکه ظرفیتسازی یکی از اهداف مقاومسازی است، گفت: ترازیابی و استفاده از الگوهای جهانی در حوزه مقاومسازی تأسیسات مهم است، در عین حال باید از قوانین و اسناد بالادستی کشور نیز بهره برد تا نقشه راه و سند جامع مقاومسازی صنعت گاز تدوین شود که نیاز است از مراکز علمی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان برای تدوین این سند جامع بهره برد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین با بیان اینکه میتوان از نظر مشاوران بینالمللی هم در این حوزه بهره برد، گفت: اکنون نیازمند تلاش جدی برای حفظ این سرمایه عظیم صنعت گاز هستیم و نباید از هیچ اقدامی کوتاهی کرد.
به گفته چگنی، آییننامه جدید تعرفههای گاز تصویب شده و بهزودی جزییات آن اعلام میشود به طوری که در مصوبه جدید، تعداد پلکانهای مصرفی تغییر کرده و برای مشترکان خوشمصرف، مشوقهایی لحاظ شده است.
او در خصوص سرمایهگذاری گازی در عسلویه گفت:تأسیسات ما در یک بخش بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در عسلویه صورت گرفته ودر کشور سرمایه عظیمی است.
معاون وزیر نفت گفت:در حال حاضر بیش از ۴۷۵ هزار کیلومتر شبکه گازرسانی در کشور داریم که باید از ابعاد مختلف به آن توجه شود همچنین با ایجاد مقاوم سازی میتوانیم از ظرفیتهای جدید برای تجهیزات داخلی در این حوزه استفاده کنیم که این موضوع مهمی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان این که باید نگاه فرابخشی در این حوزه وجود داشته باشد، گفت: در برنامه هفتم کشور نیز باید این مساله مورد توجه قرار گیرد البته در ابعاد دیگری در صنعت گاز اکنون در حال برنامه ریزی هستیم.
هوشمند سازی باید در دستور کار قرار گیرد
چگینی با بیان اینکه موضوع هوشمند سازی باید در دستور کار قرار گیرد گفت: تعویض کنتورهای معمولی با کنتورهای هوشمند، تعویض بخاریهای راندمان پایین با راندمان بالا را در دستور کار داریم همچنین برنامه جامعی را برای مباحث آموزشی و فرهنگ سازی در دستور کار قرار دادهایم.