اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان روز یکشنبه در نشست با مدیران و کارآفرینان آموزشگاههای فنی و حرفهای استان کردستان که در سالن جلسات مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید ورمقانی در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: امروزه نیاز است به سمت نظام حل مسائل در مهارتهای آموزشی حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: مایه خوشحالی است که کارآفرینان با وجود همه مشکلات، کار خود را انجام داده و پیشرفت هم کرده اند و نتایج این همت را در تولید محصولات در بخشهای مختلف شاهد هستیم.
استاندار کردستان ادامه داد: بعضی افراد زمانی به عنوان مهارت آموز فعالیت خود را آغاز کردند، ولی امروز کارآفرین شدند و این نشان از تعهد، پیگیری، پشتکار و آموزشهای تاثیرگذار دارد.
زارعی کوشا، مهارت آموزی را یکی از مهمترین راهکارها برای رفع مشکل بیکاری خواند و یادآور شد: بزرگترین ضعف نظام آموزشی ما بی توجهی به مهارت آموزی است و بیشتر مدرک گرایی را دنبال کرده است.
وی بر ضرورت توجه به حوزه مهارت آموزی تاکید کرد و گفت: هنوز در جامعه ما کسب مهارت بدون مدرک دانشگاهی جا نیفتاده است در حالی که اخذ مهارت منجر به تولید و اشتغال میشود.
استاندار کردستان ادامه داد: امروز مشاغل فنی جزو مشاغل پر درآمد هستند و نیازهای روزمره شهروندان را برطرف میکنند، بنابراین کارآفرینان و رسانهها باید مروج اهمیت مهارت آموزی و موفقیتهای کسب شده در این حوزه باشند.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه در نظام آموزش و پرورش هنوز مهارت آموزی نهادینه نشده است، یادآور شد: عمده مشکلات کشور ما فرهنگی است یعنی فرهنگ مصرف و تولید و قانون گذاری و بانکداری ما مشکل دارد.
وی اظهار کرد: حوزه مهارت را میتوان به مزیت نسبی کردستان تبدیل کنیم چراکه استان این ظرفیت را دارد به قطب مهارت آموزی و آموزش تبدیل شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه بازار آموزش مهارتی را در اختیار داریم، ادامه داد: در سفری که به سلیمانیه عراق داشتم آمادگی خود را برای اعزام مربی مهارت آموزی به اقلیم کردستان اعلام کردم طرف مقابل هم خواهان اعزام مهارت آموزانشان به استان ما بودند.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه کمتر از پنج درصد موافقت نامهها و تفاهم نامههایی که با اقلیم کردستان عراق داشتیم تاکنون اجرایی شده است، اضافه کرد: کمیته اجرایی برای پیگیری و اجرایی کردن این تفاهم نامهها تشکیل شده است.