چگینی مدیرعامل شرکت گاز درباره خطوط خطرآفرینی که باید تسهیل شود، گفت: چنین چیزی نداریم، اما با توجه به اینکه خطوط ما در سراسر کشور گسترده شده طبیعی است که از گسلها و مناطق پرخطر هم این خطوط عبور کرده باشد، اما همیشه تمامی خطوط مورد رصد و پایش همکاران ما قرار میگیرد و مشکل خاصی وجود ندارد.
چگینی با اشاره به میزان ناترازی گاز در زمستان امسال افزود: بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته حداقل ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی خواهیم داشت و پیش بینی کردهایم که با بحث بهینه سازی که به طور روزانه در حال انجام است، بتوانیم به کاهش ناترازی کمک کنیم.
او گفت: براساس پیش بینیهای صورت گرفته حداقل ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی خواهیم داشت که با بحث بهینه سازی و ذخیره سازی در صدد کاهش ناترازی هستیم.
معاون وزیر نفت گفت: دو مخزن ذخیره سازی زیرزمینی داریم که اکنون در حال ذخیره سازی است و میتوانیم همانند سال گذشته از آنها استفاده کنیم. همچنین ذخیره سازی رو زمینی با روشهای مختلف در دستور کار است و در این حوزه با صنایع کل کشور مکاتباتی را انجام دادهایم و بخشهایی که اعلام آمادگی کردند میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند.
چگینی ادامه داد: این بخشها میتوانند مخازن ذخیره سازی را ایجاد کنند و ما نیز در مقابل قول میدهیم که به آنها کمک کنیم اما لازم است وزارت صمت به این حوزه وارد شود و در محلهایی که انرژیبر هستند یا شبکههای صنعتی وجود دارند از روشهای نوین استفاده کرد. شرکت ملی گاز نیز تشویقهای را در این زمینه در نظر گرفته که شیوهنامه آن ارائه میشود.
مدیرعامل شرکت گاز در خصوص تمدید قرارداد گاز با ترکیه گفت: مذاکرات با این کشور در حال انجام است، اما با توجه به اینکه این قرارداد تا سال ۲۰۲۶ ادامه دارد، برای تمدید آن زمان داریم اما باید گفت که این کشور درخواست را تمدید کرده است.