عبدی، مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته قوهقضائیه برگزار شد، گفت: امسال پنج اولویت را سازمان زندانهای کشور به استانها ابلاغ کرد و تلاشهای شبانه روزی مجموعه زندانهای استان برای تحقق این اولویتهاست.
وی با بیان اینکه در حوزه قضایی با توجه به بازیدهای انجام گرفته و ارفاقات قانونی (اعم از آزادی مشروط، تعلیق در مجازات و آزادی پایان حبس) از هفته قوه قضائیه سال گذشته تاکنون بیش از ۱۲۰۰ نفر زندانی آزاد و مشمول ارفاقات قانونی شدند، افزود: در این مدت بیش از شش هزار مورد مرخصی اعطا شده است.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه زندان محل نگهداری مجرمین سابقه دار است به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای آن دسته از مجرومین که سابقه ندارند، ولی به دلایلی محکوم به دوران حبس شدند برابر سیاستهای قوه قضائیه و سازمان زندانهای کشور زندان سما راه اندازی شد، ادامه داد: در استان خراسانجنوبی بااحداث ساختمان جدید مرکز مراقبت الکترونیک در فضایی به وسعت ۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۲۵۰ متر مربع با ظرفیت پذیرش ۲۰۰۰ هزار نفری در آبان سال گذشته به بهره برداری رسید.
وی اظهار کرد: برابر مقرارت قانونی تاکنون یکهزار و ۱۱ نفر محکوم واجد شرایط تحت نظارت الکترونیک قرار گرفتند که دوران محکومیت خود را در کنار خانواده خود سپری کردند.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی بیان کرد: با توجه به عفو مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ارفاقات قانونی از سوی قضات محاکم قضایی در استان تعدادی از زندانیان زندان سما آزاد و هم اکنون ۲۰۵ نفر دوران محکومیت خود را میگذراند.
وی یادآور شد: برای رفاه حال زندانیان ۳ هزارو ۳۶۷ بازید توسط رئیس کل دادگستری، دادستان مرکزاستان و قضات محاکم قضایی از سطح زندانهای استان انجام شده که زندانیان بیواسطه مشکلات قضایی خود را با قضات مطرح کردند، این بازید نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی، تعداد خانوادههای تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان استان را یک هزار و ۲۸۵ خانواده اعلام کرد و افزود: هم اکنون ۲ هزار و ۴۲۴ فرزندان زندانی تحت پوشش خدمات انجمنهای استان هستند.
وی با اشاره به کمک بیش از ۹ میلیارد ریالی به خانواده زندانیان نیازمند از ابتدای امسال، از توزیع ۶ هزار و ۳۰ سبد حمایتی و ۹ هزار پرس غذای گرم بین این خانوادهها خبر داد.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات خانواده زندانیان یکی از دغدغههای سازمان زندان هاست تصریح کرد: در این راستا یکهزار و ۲۵۰ بازدید در سطح استان انجام شده است که در هفته قوه قضائیه امسال از ۷۲ خانواده زندانیان نیازمند در سطح استان بازید به عمل خواهد آمد.
عبدی از برگزاری ۴۹۰ جلسه صلح و سازش توسط کمیته صلح و سازش زندانهای استان خبرداد و گفت: در این جلسات پرونده ۳۸۳ نفر زندانی مورد صلح و سازش عنوان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در مدت یاد شده به مبلغ بیش از ۷۹ میلیارد ریال و حدود یکهزار و ۸۵۵ سکه بهار آزادی رضایت شکات اخذ شده است.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی با تاکید بر تلاشهای بی وقفه در حوزه اشتغال و حرفه آموزی زندانیان، به افزایش ۲۲ درصدی اشتغال و افزایش ۱۰ درصدی حرفه آموزی در زندانهای استان اشاره کرد.
عبدی با اشاره به انعقاد تفاهم نامههای آموزشی با ادارت ذی ربط، از برگزاری ۲۰۴ دوره مهارت آموزی با بهره مندی ۳هزار و ۱۵۹ زندانی خبر داد.
وی با اشاره به صدور کارت صنعتگری برای ۷۲ زندانی، راه اندازی کارگاه حوله بافی در اندرزگاه زنان، کارگاه ریسندگی در بازداشتگاه عمومی، کارگاه قالی باقی و کارگاه رشته بری را از دیگر اقدامات در حوزه اشتغال برشمرد.
عبدی از کسب رتبه برتردر حوزه اشتغال زندانهای استان در کشور عنوان کرد و افزود: در این رتبه بندی رشد ۵۳ درصدی اشتغال، جذب ۵۰درصدی تسیهلات کارآفرینی برای زندانیان، رشد ۳۵ درصدی دستمزد پرداختی و پوشش ۳۶ درصدی اشتغال نسبت به جامعه هدف را شاهد بودهایم.
مدیرکل زندانهای خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه توجه به سلامت زندانیان امری مهم و در صدر برنامههای سازمان زندانهاست، اظهار کرد: مقوله بهداشت و درمان به عنوان یکی از سیاستهای سازمانی و شاخص کار زندانبانی همواره مورد تاکید بوده است.
عبدی افزود: در راستای کاهش آسیب اعتیادبرای زندانیان اقدامات درمانی خوبی انجام و همچنین در راستای ارتقای بهداشت و درمان آنها ویزیتهای متعددی توسط پزشکان عمومی، متخصص و تستهای مختلف برای زندانیان انجام شده که نتایجی از جمله جلوگیری از اعزامهای بی مورد به بیمارستانهای سطح استان و پیشگیری از عوارض اجتماعی بوده است.
وی با بیان اینکه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدامات بسیار ارزشمندی در حوزه فعالیتهای فرهنگی و هنری انجامشده است، بر ضرورت آشنایی زندانیان با مبانی و فرهنگی دینی و قرآنی تاکید کرد و یادآور شد: اگر بافت جمعیتی که امروز در زندانها به سر میبرند، با قرآن کریم و مباحث دینی ارتباط بیشتری داشتند، بیتردید گذرشان به زندان نمیافتاد.
وی از راه اندازی اندرزگاه معراج با هدف نشر معارف دینی و روان شناسی اسلامی برای زندانیان زندان مرکزی در هفته قوه قضائیه خبر داد.
عبدی بیان کرد: با انجام امور اصلاحی و تربیتی صورت گرفته در زندانهای استان هم اکنون بیش از یکهزار و ۳۰۰ زندانی در فعالیتهای قرآنی در رشتههای روانخوانی، روخوانی و حفظ قرآن تربیت شدهاند.
وی در خصوص آموزشهای رسمی در زندانها نیز ادامه داد: در حال حاضر ۲۳۵ نفر در دورههای نهضت سوادآموزی و دوره اول و دوم بزرگسالان در زندانها مشغول تحصیل هستند؛ که زندانهای استان سال گذشته رتبه اول کشوری در مباحث سوادآموزی را کسب کرده است.
عبدی افزود: مسابقات قرآنی، ورزشی و تورهای زیارتی به مکانهای مقدس در سه ماهه امسال برای زندانیان، کارکنان و سربازان وظیفه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در سه ماهه نخست امسال بیش از ۵۰ میلیون تومان اقلام ورزشی برای زندانها خریداری شده است، گفت: هم اکنون ۱۲ گروه سرود، تئاتر و تعزیه در سطح زندانهای استان فعال هستند.
عبدی اظهار کرد: در حوزه ستاد دیه استان، از هفته قوه قضائیه سال گذشته تاکنون ۱۶۵ زندانی جرائم غیر عمد آزاد شدند که از این تعداد ۴ نفر مربوط به پرونده دیه، ۱۰۱ پرونده مهریه و نفقه و ۵۹ نفر به دلیل بدهی مالی بوده است که باید دیدگاه و نگرش افراد جامعه به زندانیان تغییر کند و به زندانی به عنوان یک عضو جامعه نگریسته شود.