مرتضی شاه میرزایی در سیودومین اجلاس مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی در مشهد، مدیریت کلان را موضوعی جدی خواند و با تأکید بر جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل (فلر)، تصریح کرد: باید برنامهریزی شود تا سریعتر به سمت خاموشی فلرها حرکت کنیم؛ مگر در موقعیتهایی که شرایط فرآیندی اجازه عمل ندهد.
وی درباره جایگاه ویژه پتروشیمی در اجرای طرحهای ان. جی. ال (گاز نفت مایع)، اظهار کرد: ساخت کارخانه ان. جی. ال. از گذشته در برنامه بود، ولی اجرای آن بسیار کُند پیش میرفت؛ اما امروز شرکتهای پتروشیمی میتوانند ضمن تامین منابع مالی و سرمایه، با مدیریت مناسب نقش پررنگتری در اجرای سریع آنها داشته باشند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اجرای طرح جمعآوری گازهای مشعل در شرق کارون توسط پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، افزود: این موارد توانست به دولتمردان و سازمان محیط زیست اثبات کند که صنعت پتروشیمی در این بخش و در جلوگیری از هدر رفت منابع و کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست برای آیندگان، پیشرو است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه نقش پتروشیمیها را در ارزآوری کشور، موثر خواند و با بیان تأثیرگذاری آنها در زمان نوسانات ارزی کشور، تأکید کرد: شرکتهای پتروشیمی در بومیسازی فرآیندها، مواد شیمیایی و ساخت کالاها و تجهیزات موردنیاز، باید همکاری بیشتری شد
شاه میرزایی درباره کاهش قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی و تاثیر آن بر میزان ارزآوری پتروشیمیها هم اظهار کرد: پتروشیمیها همیشه یاوری امین و در حوزه ثبات و تعادل ارزی کشور، پای کار بوده اند و این صنعت تعهد خود را به بهترین نحو ادا کرده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برخی واحدهای پتروشیمی به ویژه واحدهای متانولی سال سختی را پشت سر گذاشتند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش دارد موضوعات و چالشهای شرکتها در زمینه قیمتگذاری خوراک و سرویسهای جانبی به درستی به مسئولان، منتقل و بر این اساس تصمیمات منطقی اخذ شود.
شاه میرزایی با تأکید بر اینکه نباید از موضوع تکمیل زنجیره ارزش به عنوان یکی از هدفهای اصلی توسعه صنعت پتروشیمی غافل شد، گفت: در بخش تولید کاتالیست ها، با تلاش شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دیگر شرکتهای دانش بنیان، حدود ۸۸ درصد کاتالیستهای مورد نیاز صنعت با تکیه بر ظرفیتهای مراکز دانشگاهی و پژوهشی، بومیسازی شده است و تا پایان دولت سیزدهم به خودکفایی در این زمینه خواهیم رسید.
وی درباره داخلیسازی کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی هم تصریح کرد: از شرکتهای تولیدی میخواهیم که در زمینه ساخت، برای بار اول سرمایهگذاری کنند تا حداکثر تا پنج سال آینده به هدف "بومیسازی کامل در صنعت پتروشیمی"، دست یابیم.
این مسئول به برنامههای شرکت ملی صنایع پتروشیمی، همسو با تکمیل زنجیره ارزش اشاره و اظهار کرد: انتظار میرود هلدینگها و سرمایهگذاران به اجرای طرحهای ۲۱ محصولی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعریف کرده است، سرعت ببخشند تا این محصولات راهبردی هرچه سریعتر در کشور تولید شود.
معاون وزیر نفت افزود: غیر از راهبرد اصلی صنعت پتروشیمی که تکمیل زنجیره است، آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای برنامه هفتم و هشتم توسعه نیز ضروری است.