آقای مسعود امرالهی، مدیر کل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره علت کمبود شکر در بازار گفت: هیچ گونه کمبودی در زمینه شکر و در هیچ کالای دیگری نداریم. مسئلهای که وجود دارد این است که یک محموله ۱۰ هزار تنی شکر توسط شرکت بازرگانی دولتی برای صنوف مختلف در استانهای مختلف توزیع شد و از این ۱۰ هزار تن کمتر از ۵۰ تن آن جذب بازار شده است.
به گفته او، تنظیم بازار شکر بر عهده انجمن قند و شکر قرار داده شده و این انجمن ۲۰ تن شکر سهمیهای در اختیار فروشگاههای زنجیرهای قرار داده که ۵۰ درصد آن به فروش رسیده است. شکر برای بخش خصوصی است و فروشگاههای زنجیرهای باید تبادلات مالی خود را با آنها به موقع انجام دهند که اقدام به این کار نکرده بودند و به همین دلیل با کمبود در بازار مواجه شدیم.
امرالهی افزود: کارخانجات تولید شکر متقاضی فروش شکر هستند، ولی به دلیل کمبود نقدینگی فروشگاههای زنجیرهای این شکر خریداری نشده است. احتکاری از سوی فروشگاههای زنجیرهای رخ نداده است و توزیع شکر در ۳ فروشگاه زنجیرهای آغاز شده و سایرین قول دادهاند از فردا عرضه را شروع کنند.
مدیر کل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جهاد کشاورزی از یک ماه قبل شکر مورد نیاز را تخصیص داده است. عدم عرضه و احتکار دلیل کمبود شکر نیست. با افزایش قیمت جهانی شکر، وزارت جهاد کشاورزی قیمت پایه ثبت سفارش شکر را اصلاح کرده است. شکر در حد نیاز کشور موجود است و کمبودی وجود ندارد. قیمت شکر درب کارخانه ۲۵ هزار و ۵۰۰ و قیمت شکر فله مصرف کننده ۲۸ هزار تومان است.