سید رضی، رئیس مرکز تولید و فنی معاونت سیما در حاشیه بازدید خبرنگاران از شهرک سینمایی تلویزیونی ایران (زنده یاد علی حاتمی) گفت: بر اساس تفاهمی که با عوامل سریال «سلمانفارسی» داشتیم قرار شد که ابنیه سلمان بیرون ساخته نشود. این ابنیه، چون یک بار در کشور ایجاد میشود، خواهش کردیم همه در شهرک به صورت ماندگار ساخته شود. آقایان طاهری و میرباقری قبول کردند و بعد از پخش سریال مردم میتوانند از این ابنیه بازدید کنند.
سیدباقر حاجی سیدرضی افزود: کار شهرک سینمایی تسهیل گری در امور برنامه سازی و نمایشی و غیرنمایشی است که پروژههای سینمایی و تلویزیونی در آن مستقر هستند و با آن که بازدید از شهرکهای سینمایی برای مردم بسیار جذاب است، اما رسالت اصلی شهرک سینمایی ایجاد زیرساخت برای حوزه تولید است.
وی تاکید کرد: ۷۰ هکتار زمین برای مجموعههای نمایشی و غیرنمایشی تعلق گرفته که به صورت مجمتع در این مکان مستقر است و مجموعه اکسسوری ها، لباس ها، ادوات، وسایل قدیمی و هر آن چه که برای ساخت یک سریال، تله تئاتر و حتی ولههای کوتاه لازم است، در این جا وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: شهرک غزالی به دو قسمت صنعتی و سنتی تقسیمبندی شده است. مجموعهای داریم که بافت قدیم است و قسمتی هم وجود دارد که سولههاست که تولیدات صنعتی در آن انجام میشود و در دوره اخیر به آن بیشتر توجه شده است. ما در شهرک غزالی به دنبال ایجاد کارخانه تولید نمایش به صورت صنعتیسازی هستیم. اینکه کار به صورت خطی تولید نشود و آثار مجزا از هم و در زمان کم تولید شوند.
ما در مجموعه شهرک سینمایی اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تعریف کردیم و همچنین به دنبال آموزش نسل جوان هستیم که با سرعت بیشتر و با تکنولوژی روز بتوانند تولیدات مورد نیاز پروژههای شهرک سینمایی را انجام دهند. تفاهمنامه این اقدام امضا شده است و خبرهای بهتری از شهرک در آینده خواهید شنید.
رئیس مرکز تولید و فنی سیما خاطرنشان کرد: یکی از اهداف میان مدت ما فراخوان و دعوت از مجموعههایی است که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که میتوان به حوزه انیمیشن اشاره کرد که با این اقدام سرعت تولید پویانمایی سریعتر خواهد شد.
سیدرضی در عین حال یادآور شد: البته شهرک قرار نیست متولی تولید انیمیشن شود، بلکه قرار است زیرساخت تولید انیمیشن را برای سرعت بخشیدن ایجاد کند. مکاتباتی با شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما انجام شده است که از ظرفیت شهرک برای استعدادیابی و پرورش نیروهای نخبه که بتوانند در صنعت سینما و تلویزیون فعالیت کنند استفاده شود و به جاهای خوبی در این زمینه رسیدهایم.
رضی از دیگر اقدامات جدید انجام شده در شهرک را ساخت ابنیههای تاریخی سریال «سلمان فارسی» برشمرد و گفت: از دیگر اقدامات اخیر شهرک تفاهم نامهای است که با پروژه «سلمان فارسی» داشتیم؛ مبنی بر اینکه ابنیه و دکورهای این سریال تاریخی بیرون از شهرک ساخته نشود و این بناها به صورت ماندگار در شهرک ساخته شوند. شهرک هم حمایتهای زیادی کرد که بعد از اتمام کار، بازدید از این لوکیشنها آزاد خواهد شد.
وی افزود: خیلی از وسایلی که در سریال «سلمان فارسی»؛ از کشتی گرفته تا ادوات جنگی و گریم و لباسهای عتیقه و قدیمی همه در شهرک در حال تولید است.
وی همچنین از راهاندازی پلتفرمی با عنوان تولید محتوا در زمینه تولید فنی خبر داد و گفت: مرکز تولید و فنی سیما در حال حاضر در حال برنامه نویسی پلتفرمی است که کل خدمات رسانهای کشور بر روی آن سوار میشود. هر کس که نیروی انسانی کاربلد در این حوزه است بعد از اخذ کارت صلاحیت عضو این پلتفرم میشود. هر نیروی انسانی که نیاز به تجهیزات و مکان و آرایههای صنعت سینما و تلویزیون میخواهد روی این پلتفرم میتواند در خواست کند. نسخهی آزمایشی این پلتفرم قرار است آخر مهر ماه آماده شود.
گفتنی است در این بازدید مهدی میرچی مدیر شهرک سینمایی تلویزیونی ایران (زنده یاد علی حاتمی) نیز دربارهی پروژههای در حال تولید در شهرک غزالی گفت: هم اکنون ۱۹ برنامه تلویزیونی در شهرک غزالی در حال تولید است، دو برنامه بین الملل فعال است و سریالهای «نامیرا»، «نائله»، «تنها گریه کن»، «سلمان فارسی» در حال تولید هستند و ۶ سوله که پیش از این انبار بوده تبدیل به استودیوی تلویزیونی شده است.