غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانهای کشور در هفتمین روز از هفته قوه قضائیه با حضور در برنامه صف اول در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت زندان کار سخت و پر مسئولیتی است یا تصورات بر این است، گفت: زندانبانی یکی از ده شغل سخت است که در همه دنیا سخت و مشکل شناخته شده، ولی سختی کار بیشتر متوجه همکاران بنده در صف و بخش دیگر متوجه ستاد است و بنده جزئی از این مجموعه بزرگ هستم.
وی در ارزیابی خود از اقدامات تربیتی و اصلاحی که در وضعیت زندانیان و تحولی که باید به لحاظ روحی و روانی اتفاق بیافتد، اظهار داشت: زندان یکی از واقعیتهای تلخ جوامع بشری است و ما در قبال این واقعیت تلخ باید این را بپذیریم که مهمترین رسالت و ماموریت ما در امر زندانبانی، اصلاح و تربیت زندانیان و بازگشت سعادتمندانه زندانیان به آغوش جامعه است و این موضوع ترجیع بند همه اقدامات ما در سازمان زندانها است.
رئیس سازمان زندانهای کشور تصریح کرد: آرم سازمان زندانها آیه شریفه " و من احیاها فکانما احیا الناس جمعیا" است که نشان میدهد هدف و نشانه و اقدامات اساسی که باید در زندانها شکل بگیرد مبتنی بر همین آموزههای دینی است؛ آیه شریفه قرآن ناظر بر این است که اگر کسی جان یک نفر را نجات دهد گو اینکه به امتی حیات بخشیده و در تاویل این آیه شریفه آمده است که اگر کسی موفق شود فردی را از گمگشتگی به ره یافتگی هدایت کند گو اینکه او را زنده کرده است. فعالیتهای ما در زندان در سه محور کلی اقدامات تامینی، تربیتی و حمایتی تقسیم میشود.
رئیس سازمان زندانهای کشور گفت: در بحث اقدامات تامینی، سازمان زندانها مجری آرای صادره از سوی مراجع قضائی است و ما مکلف هستیم یک تعداد از افرادی که معارض قانون هستند در محلی بنام زندان نگهداری کنیم، امنیت آنها را حفظ کنیم، وضعیت مناسبی برای نگهداری از آنها اعم از خوراک، پوشاک، وسایل گرمایشی و سرمایشی و بهداشتی مهیا کنیم.
وی افزود: فعالیت دوم سازمان زندانها اقدامات تربیتی است بدین معنی که تمام هدف گذاری ما در زندانها باید منتهی به اصلاح رفتار زندانیان گردد که در این رابطه هم اکنون اقدامات فرهنگی و تربیتی از جمله آموزش کلاسیک، نهضت سواد آموزی تا مقطع دکتری در حال انجام است و همچنین در سال گذشته نیز فرد زندانی بود که در زندان از پایان نامه ارشد و رساله دکتری خود دفاع کرد، در عین حال در حوزه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی افراد زیادی را در این حوزه داشته ایم.
محمدی اضافه کرد: در سال گذشته ۹۷۰۰ نفر از زندانیان در فعالیتهای قرآنی شرکت کردند و تنها در سال ۱۴۰۱، ۷۲ زندانی موفق به حفظ کل قرآن و ۶۷ زندانی موفق به حفظ بیست جزء قرآن و ۱۴۵ زندانی داشتیم که حافظ ۱۵ جزء قرآن شدند. همچنین در فعالیتهای ورزشی جشنوارههای ورزشی را برای زندانیان تدارک دیدم. همه این چرخه اقدامات اصلاحی و تربیتی بدین منظور است که اوقات فراغات زندانیان را با حرفه آموزی و مهارتهایی که زمینه ساز اشتغال زندانیان در داخل زندان که میتواند بستری برای ایجاد اشتغال در خارج از زندان گردد، غنی و پر کنیم. رئیس سازمان زندانهای کشور گفت: در تکمیل اقدامات تربیتی، اقدامات حمایتی را در جهت کاهش آسیبها داریم؛ توجه ما به خانواده زندانیان و زندانیان، مداخلات روانشناسی و اقدامات مددکاری که در زندان انجام میدهیم، مراقبت بعد از خروج از زندان که به هر جهت ما باید همچنان زندانیان را پایش و نظارت کنیم و تلاش کنیم که اینها به چرخه مجدد زندان برنگردند.
محمدی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از زندانیان که از زندان خارج میشوند و دوباره به زندان بر میگردند، گفت: خوشبختانه به لحاظ توجهی که قانون گذار به حوزه اشتغال داشته است و اعتبارات و تسهیلاتی که در این حوزه قائل شده توانسته ایم در یکی، دو سال اخیر به موضوع اشتغال خیلی بها بدهیم و همین اشتغال سبب شده که در دو، سه سال اخیر بازگشت مجدد به زندان کاهش پیدا کند، در سال ۹۹ از هزار نفر تعداد ۶۶ نفر بازگشت به زندان داشتند، در سال ۱۴۰۰ از هزار نفر ۵۵ نفر بازگشت داشتند و در سال ۱۴۰۱ که تسهیلات هم افزایش پیدا کرد از هزار نفر تنها ۴۵ نفر بازگشت مجدد به زندان داشتند که حکایت از این دارد که هرچقدر به اشتغال بها دهیم میتوانیم نرخ بازگشت به زندان را کاهش دهیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شما در برنامه تحول یک تعهد ۵۰ هزار اشتغال زایی در سال را دارید، گفت: بله همین طور است؛ خوشبختانه ما این توفیق را داشتیم که با همت همکاران، مشارکت و همکاری مراجع محترم قضایی در حوزه اشتغال، یک رشد قابل توجهی را در سال ۱۴۰۱ حتی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته باشیم و حدودا ۷۵ هزار نفر زندانی اعم از مولد و نشسته را در زندانها مشغول کار کردیم.
محمدی اضافه کرد: در حال حاضر ما هزار واحد تولیدی در زندانها داریم با ۵ هزار محصولی که حاصل زحمات زندانیان است؛ محصولات در حوزه پوشاک، بخش زراعت، خدمات، صنعت و... میباشد که این خدمات متنوع حاصل زحمات زندانیان در بخش اشتغال نشسته و بخش عمده آن در بخش اشتغال کارگاهی است.
رئیس سازمان زندانهای کشور گفت: بخش عمده کارگاهها در داخل زندانها و در خارج از محیط بند و در سولههای بزرگی است که در زندانها تدارک دیده شده است.
وی تصریح کرد: ما بعضی از زندانها را داریم که جمعیت این زندانها از خیلی از بخشها بیشتر است، وقتی یک زندانی را داریم که حدود ۱۲، ۱۳ هزار زندانی دارد میتواند یک شهرک محسوب شود. ما اراضی زیادی را در داخل زندان داریم که کارگاههای صنعتی، کشاورزی و خدماتی ما در مجاورت زندانها و اندرزگاهها است که در داخل پوسته زندان، زندانیان از اندرزگاهها و بندهای مربوطه در این کارگاهها مشغول به کار میشوند و سپس برای استراحت به زندان بر میگردند.
رئیس سازمان زندانهای کشور با تاکید بر اینکه ورود اشیاء ممنوعه اعم از مواد مخدر و موبایل جزء خطوط قرمز ما است گفت: ما در رابطه با اینکه کارمندی این دو تخلف را انجام داده باشد، اشیاء ممنوعه را وارد زندان کرده باشد اعم از مباشرت یا معاونت شدیدترین برخوردها را خواهیم داشت. این شدیدترین برخورد در وهله اول تعلیق از خدمت است و در بسیاری از موارد هم منتهی به اخراج کارمند شده است.
محمدی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این تصویری که پخش شد مربوط به شهرام جزایری بود و آیا ایشان در زندان به سر میبرد گفت: آقای شهرام جزایری در زندان هستند. آقای بابک زنجانی هم د وران تحمل خود را طی میکنند.
طبری، هاشمی و نجفی در زندان نیستند
وی درباره پرونده اکبر طبری مدیر کل اسبق امور مالی و اداری قوه قضائیه و معاون دفتر رئیس قوه قضائیه سابق و اینکه آیا این افراد شاخص از امتیازات ویژهای برای گرفتن مرخصیهای طویل المدت برخوردار هستند، گفت: هرگز زندانیان از هیچ امتیاز ویژهای برخوردار نخواهند بود، اما در طبقه بندی که به آن اشاره شد بخشی از طبقه بندی بر اساس شخصیت افراد است، ممکن است در زندان استاد دانشگاه یا افراد بسیار متشخصی داشته باشیم که این افراد را نمیتوانیم در کنار یک زندانی شرور، سابقه دار و یا یک معتاد قرار دهیم.
رئیس سازمان زندانهای کشور تصریح داشت: اینکه افراد شاخص از امتیازات ویژهای برخوردار باشند هرگز چنین چیزی نیست ضمن آنکه در خصوص مرخصی هم ما پیشنهاد دهنده هستیم، اما این مرجع قضایی است که در خصوص بهره مندی از این نوع ارفاق قانونی موافقت یا مخالفت میکند.
محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا آقای طبری، آقای هاشمی و آقای نجفی در زندان هستند یا خیر، گفت: آقای طبری از مرخصی طویل المدت بهرهمند نشده است. اگر وی در زندان نیست به دلیل تصمیم مرجع قضایی است نه به لحاظ اعطای مرخصی. ممکن است یک زندانی درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کند و در فرآیند رسیدگی به این ماده به صورت موقت اجرای حکم متوقف شود، اجرای حکم که متوقف شد وی به خارج از زندان میرود و مجددا به وضعیت محکومیت اتهام زندانی رسیدگی میشود. اگر در فرآیند رسیدگی، کاشف بعمل آمد که نباید داخل زندان شود یا تبرئه میشود و یا ممکن است نسبت به مجازات او تخفیف داده شود و یا ممکن است به زندان برگردد.
وی درباره پرونده محمد علی نجفی هم بیان داشت: آقای نجفی هم نه از مرخصی بهرهمند است و نه در زندان به سر میبرد، اما بر اساس تصمیم مرجع قضایی موجبات آزادی ایشان فراهم شده است. فکر میکنم ایشان رضایت شاکی خصوصی را گرفته باشد. زمانی که محکومی رضایت شاکی خصوصی را دریافت کند میتواند به موجب قانون از ارفاقات قانونی بهرهمند شود. موجبات آزادی آقای نجفی از تسهیلاتی که قانونگذار در حقوق کیفری پیش بینی کرده فراهم شده است.
رئیس سازمان زندانهای کشور تصریح کرد: آقای طبری، آقای هاشمی و آقای نجفی به واسطه مرخصی طویل المدت خارج از زندان نیستند، اما در زندان هم نیستند، آزادی این افراد به واسطه تسهیلاتی است که قانونگذار تدارک دیده است و همه اینها در چهارچوب موازین قانونی آزاد شدهاند.
خجالت نمی کشید ؟؟؟؟؟!!!!!
پس کو عدالت و اسلام و مجازات خائنان به بیت المال ؟؟؟؟؟!!!!
قاضی این حکم داد
آیا بقیه مسئولان بالا رده تر نمی فهمند این حکم باطله پس
چرا قاضی را عزل و حکم را ابطال نمی کنند ؟؟؟!!!
با این وجود آیا صلاحیت ماندن را مناصب بالای قوه را دارند ؟؟؟؟!!!
ما که نفهمیدیم معانی مفسد فی الارض چیه و چرا برا هر کسی یه معنی میده بیخیال
کسی میدونه چجوری میشه معاون مالی قوه قضاییه شد
بله قانون یا باید نباشد یت باید ذیل عدالت باشد
چون قانون بد فقط بیسواد طبری هاست ولاغیر
ق ق ؟؟؟
این مورد خوب عاقبت به شر شده
چه مسئول به کار و چه مسئول نا به کار
روزی گذشت پادشاهی از گذری .... وقتی عدل علی هست که توی محکمه هم مثل ایشان عمل کنید نه برای خودتون سفره جدا پهن کنید
و قوه قضاییه که به مفسد کاری نداره چی ؟؟؟؟!!!!
این نگفتی ؟؟؟؟!!!!
لطفا در این مورد هم نطق بفرما .
همه در برابر قانون برابرند اما بعضیها برابرترند