مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد تجاری ماکو اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور ترکیه یکی از مقاصد مهم صادرات و مبداء کالاهای وارداتی میباشد از این رو توسعه تجاری با این کشور برای ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است.
فرزاد پیلتن افزود: برای تسهیل و تصریع در روند صادرات و واردات از گمرکات کشور بخصوص مرز بازرگان که تنها مرز خاکی کشور با کشورهای اروپایی هست دستگاهها و نهادهای نظارتی مستقر در گمرکات هماهنگی بیشتر باهم داشته باشند تا تایم ترخیص و خروج کالا به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری میز کشوری ترکیه در آذربایجان غربی توسعه مبادلات تجاری با کشور ترکیه و دستیابی به بازار کشورهای اروپایی میباشد.
مدیرکل کل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت کشور تصریح کرد: هدفگذاری این سازمان برای مبادلات تجاری با کشور ترکیه ۷۵ میلیارد دلار هست که هم اکنون حدود ۵۰ میلیارد دلار هست که برای رسیدن به این مهم باید تمام مشکلات موجود در پایانهها و گمرکات مرتفع گردد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری ماکو هم در این دیدار عنوان کرد: منطقه آزاد آمادگی کامل را برای ایجاد زیر ساختهای لازم جهت بازگشایی بازارچه مرزی ساری سو را دارد.
حسین گروسی افزود: افزایش تعامل و مبادلات تجاری با همسایگان بخصوص کشور ترکیه و فعال سازی بازارچههای مرزی و دیگر مراکز خرید در مناطق آزاد تجاری بخصوص ماکو میتواند نقش بسزایی در جذب سرمایه گذار و توریست را ایفاء کنند.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد تجاری ماکو با قرار گرفتن در نقطه اتصال ایران و ترکیه و کشورهای اروپایی و داشتن ظرفیتهای مهم صنعتی، معدنی و تجاری نقش مهمی در توسعه تجاری و اقتصادی منطقه و کشور دارد.
محمدرضا خدرلو رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: هدف بازگشایی و احیاء بازارچههای مرزی باید در جهت توسعه مبادلات مرزی باشد و رفاه و تامین معیشت مردم نیز باید در این موضوع مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برای توسعه فعالیتهای تجاری باید زیر ساختهای لازم و بروز در پایانهها و بازارچههای مرزی ایجاد شود. امکانات رفاهی و فنی برای مسافرین و رانندگان یکی از ملزومات پایانهها و گمرکات میباشد.
خدرلو اضافه کرد: برای فعال سازی بازرچههای مرزی باید کالاهای مبادلاتی باید مشخص شود و تعاملات و هماهنگیهای لازم با طرف ترکیهای انجام شود و فعال سازی بازارچه از سوی ۲ کشور به صورت همزمان صورت گیرد.