شهرستان بابل با ۲۱ هکتار مزارع پرورش گل و گیاه، صیفیجات نقش مهمی در تولیدات استان دارد و در ۵ سال اخیر با افزایش ۳۰۰ درصدی سطح تولید پیشرفت چشمگیری داشته است.
خانم پورنقی مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی گلخانه داران بابل که فعالیتش را از سال ۹۸ با ساخت یک گلخانه ۱۵۰۰ متری آغاز کرده است، گفت: نیمی از هزینههای ساخت و راه انداز این واحد در قالب تسهیلات بوده است.
او با بیان اینکه افزایش تسهیلات زمینه تولید و اشتغال را میتواند گسترش دهد، افزود: سود تسهیلاتی که در اختیار تولیدکنندگان گل و گیاه قرار میگرفت افزایش یافته و برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد کرده است.
خانم پورنقی ادامه داد: فعالان بخش گلخانهای برای ادامه فعالیت نیازمند اقداماتی مانند تعویض نایلون، شید و اضافهکردن هیترهستند که جهاد کشاورزی تسهیلاتی هم برای این اقدامات باید در نظر بگیرد.
جعفریان یکی دیگر از گلخانهداران شهرستان بابل که از ۲۲ سال قبل فعالیت خود را در بخش پرورش گل و گیاه آغاز کرده است نیز میگوید: گونههایی از گیاهان مانند زاموبلک محصول صادراتی هستند که طرفداران زیادی دارند، اما برای صادرات باید نگاه ویژه مسئولان حامی تولید کنندگان باشد.
وجود ۶۵۱ واحد گلخانهای در شهرستان بابل
محسن آهنگری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه این شهرستان در چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری در تولید گل و گیاه و صیفیجات داشته است، گفت: سطح زیر کشت گلخانهای در این شهرستان در سال ۹۷ پنج هکتار بود که اکنون به ۲۱ هکتار برساند که نشاندهنده ظرفیت این شهرستان در حوزه گلخانه است.
او افزود: ۶۵۱ واحد گلخانه اکنون در این شهرستان فعال هستند که ۴۵ واحد بصورت تجاری و مابقی بصورت مشاغل خانگی و مقیاس کوچک فعالیت میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل ادامه داد: بیش از ۵۶ میلیارد تومان تسهیلات از سال ۹۷ تاکنون در اختیار تولیدکنندگان این بخش قرار گرفته است.
آهنگری با بیان اینکه متقاضیان کشت گلخانهای مورد حمایت جهاد کشاورزی هستند، گفت: به میزان هر متر مربع برای تولید گل و گیاه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و برای گلخانه لیموترش و سبزی و صیفی یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد.