رئیسی گفت: ارزیابی همه شاخص‌ها نشان دهنده آغاز حرکت خوب کشور به سوی رشد تولید است.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان صبح امروز (شنبه) در مراسم روز ملی صنعت و معدن، ضمن تبریک عید قربان و گرامیداشت این روز گفت: در این روز باید هم به مزایای مطلق و هم به مزایای نسبی در این بخش پرداخته و به معایب و آسیب‌ها نیز توجه و حرف صنعتگران‌مان شنیده شود. همچنین موانع و مشکلات ما در زمینه تجارت منطقه‌ای صنعت و معدن رفع شود.

به مشکلات و مسائل پیش‌روی صنعت کشور توجه کافی داشته باشیم

وی افزود: من برای رشد تولید صنعت و معدن کشور از همه صنعتگران تشکر می‌کنم. در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۱ این رشد محقق شد و امسال هم کشور به سمت رشد تولید و اقتصاد حرکت می‌کند. امروز صنعتگران ما به این رسیدند که رشد صنعت را باید با علم و فناوری و دانش همراه کنند؛ چراکه اثر آن بر صادرات ما در این بخش و توسعه آن نمایان خواهد شد.

وی ادامه داد: آن‌چه صنعتگران از در دلسوزی و درباره موانع و مشکلات کشور در این بخش مطرح می‌کنند باید به خوبی شنیده شود. اساس کار آن است که ما احساس‌مان رفع مشکلات و موانع باشد و در این دولت تصمیم جدی برای حل مشکلات و موانع وجود دارد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ما باید به مشکلات و مسائل پیش‌روی صنعت کشور توجه کافی داشته باشیم»، یادآور شد: در بخش صنعت مهم است که شاهد حضور دانشگاه در کنار این بخش باشیم؛ چراکه تعریف این دو در کنارهم منجر به بهره‌وری بیشتر و رشد تولید و در نهایت رشد اقتصادی برای کشور می‌شود.

وی تاکید کرد: تامین مالی برای یک صنعتگران امری ضروری است، او خودش هم سرمایه دارد، اما صنعتگر باید احساس کند دستش باز است و قدرت مانور دارد تا مواد اولیه و ماشین‌آلات را تامین کند. همچنین مشوق‌های مالیاتی در این زمینه تاثیر دارد. مالیات برای تنظیم‌گری است و اگر در بخش صنعت مشکلی برای‌مان ایجاد شود باید با همین مالیاتی که اخذ می‌شود مشکلات را حل کرد. کار باید به نحوی پیش رود که صنعتگر احساس پشتیبانی کند و در عین حال که مالیات پرداخت می‌کند، بداند که این امر بر میزان تولید او تأثیر نمی‌گذارد.

وی گفت: این امر یعنی به هیچ عنوان فشار یا تحمیلی بر تولید صنعتگر ایجاد نشود یا تولید او کاهش نیابد و متوقف نشود.

دولت ظرفیت حل مشکلات را در خودش داشته باشد

رییس‌جمهور با بیان این‌که «مسئله انرژی در کشور اهمیت زیادی دارد»، تصریح کرد: ما در کشور با ناترازی‌هایی مواجهیم. البته بنا نداریم در سخنان‌مان جز در جایی که تناسب دارد حرفی را بزنیم. ما دولت تشکیل دادیم تا مشکلات به ما منتقل شود نه اینکه مشکلات را به بخش‌های دیگر منتقل کنیم. دولت باید آنقدر ظرفیت داشته باشد که مشکلات را خودش در درون خودش حل کند.

وی با انتقاد از تریبون‌دارانی که مدام از موانع و مشکلات می‌گویند و دولت را مسئول رفع مشکلات معرفی می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد این مشکلات به صنعتگر، بازاری و فعال اقتصادی منتقل شود که نمی‌شود. برای همین به وزرا گفته‌ام این مسائل را هرچه می‌خواهید در دولت بحث کنید، اما در بیرون باید تمام رفتار ما امیدبخش باشد.

وی با بیان این‌که «هر کشوری مثل کشور ما که در تحریم و تهدید است مشکلاتی دارد»، اظهار کرد:، اما اگر قرار باشد این مشکلات هرروز به بدنه جامعه منتقل شود نه صلاح است و نه مفید. این مشکلات را باید چه کسی حل کند؟ مسئولان و دولتمردان باید این کار را انجام دهند.

رییسی گفت: ما در برق و آب و نظام پولی ناترازی داریم و باید آن را تراز کنیم و این کار شروع شده است. در ناترازی انرژی باید سهم و حق صنایع را از مصارف خانگی و روزمره جدا کنیم. این کاری که درباره تولید انرژی به دست خود صنایع آغاز شده است و ۱۰ هزار مگاوات در این زمینه در نظر گرفته شده تا خرج صنعت از مصارف دیگر جدا شود. اما در این زمینه نیازمند یک کار میان‌مدت هستیم و باید مدیریتی بین وزارت نیرو و صمت صورت گیرد. ما در مواردی مشکلاتی داریم که قابل حل است و از موهبت‌های زیادی برخورداریم که با مدیریت درست انرژی می‌توان کمبود‌ها را حل کنیم و این امر نیازمند تلاش جهادی است.

وی تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی به هیچ عنوان نباید متوقف شود یا تولیدش را کم کند و از اشتغال بکاهد یا نیمه تعطیل شود بلکه باید مشکل‌شان را حل کنیم. هیچ مشکلی در کشور نیست که راهکار و راه‌حلی در درون کشور نداشته باشد.

ما نسخه دیگران را اجرا نمی‌کنیم

وی با بیان این‌که «ما راهکار حل مشکلات کشور را در دست بیگانگان دنبال نمی‌کنیم»، اظهار کرد: ما از تجربه دیگران استفاده می‌کنیم، اما راهکار رفع مشکلات را اگر در دست بیگانگان دنبال کنیم باید بمانیم تا چه زمانی آنان به ما لبخند بزنند یا مراقب باشیم مبادا اخمی بکنند. من بار‌ها گفته‌ام تجربه پیشینان و دیگران برای ما قابل استفاده است، اما نه اینکه برای‌مان نسخه بنویسند. ما نسخه دیگران را اجرا نمی‌کنیم بلکه آن را بومی‌سازی می‌کنیم و با شرایط اقلیم خودمان می‌سنجیم نه این‌که بدون مطالعه آن را اجرا کنیم.

رئیس‌جمهور هم‌چنین با بیان این‌که «باید بخش‌های تولید انرژی و مصرف انرژی امور را مدیریت کنند»، اظهار کرد: مدیریت در زمان، استفاده و موازی نبودن تعطیلات بخش صنعت با ادارات کشور و استفاده بهینه از انرژی از جمله مثال‌هایی برای مدیریت ناترازی‌هاست. تولید امروز نقطه قدرت و قوت کشور است و نباید از آن بکاهیم. قدرت فقط در موشک نیست، تولید صنعتی هم قدرت ماست.

دنیا به ما به عنوان یک کشور قدرتمند نگاه می‌کند

وی یادآور شد: امروز نگاه کشور به این است که تولید رشد کند. ما وقتی در دنیا با روسای کشور‌ها صحبت می‌کنیم می‌بینیم که نگاه‌شان به ما به عنوان یک کشور قدرتمند است. نه فقط در صنعت نظامی یا هسته‌ای بلکه در صنایع مختلف ما را دارای قدرت می‌دانند و همین شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری همه از نقاط قوت ماست.

وی ادامه داد: تحول در صنعت یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و باید در این زمینه از نقاط ضعف کاسته شود و نقاط قوت را تقویت کرد. وقتی از ماشین‌سازی تبریز که در آستانه تعطیل بود بازدید کردم و دیدم که امسال ۲ هزار ماشین صنعتی را برای ساخت هدف‌گذاری کردند آن را افتخار کشور دیدم.

باید امسال را سال از رکود خارج شدن معادن دانست

رئیسی همچنین با اشاره به وضعیت معادن کشور، افزود: با همتی که وجود دارد باید امسال را سال از رکود خارج شدن معادن دانست. ۲۷۰۰ معدن از ۳ هزار معدن از حالت بلاتکلیفی خارج شد و مابقی هم در حال انجام ارزیابی و حل مسائل خود است. در کرمان منابع بسیاری وجود دارد که باید احیا شود، برخی کشور‌ها آمدند و قرارداد بستند که این معادن را فعال کنند، اما ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته و برخی قرارداد‌ها عملی نشده که نباید اینطور باشد. این امکان که معادن فعال شود کاملا وجود دارد و روستا‌ها را با همین درآمد آباد کرد و جوانان آن منطقه را به کار گرفت.

کشور‌های مختلف همه به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی چشم دوخته‌اند

وی یادآور شد: تجارتی که در این دوران به دست بازرگانان انجام شد رکورد چهل سال اخیر را زد و ۵۳ میلیارد دلار تجارت را داشتیم و این هنوز کف انتظار ما از تجارت است. من به کشور‌های مختلف که می‌روم همه به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی چشم دوخته‌اند. همسایگان ما در کالا‌های بسیاری بهترین محصول را تولیدات ایرانی می‌دانند. ارتباطاتی که با منطقه و پیمان‌های اقتصادی برقرار کرده‌ایم نقطه قوت ماست و از آن می‌توان استفاده کرد. همه دنیا فقط چهار کشور نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۰ تير ۱۴۰۲
باشه رفع میشود
Iran (Islamic Republic of)
جهت برون رفت از مشکلات
۱۴:۲۰ ۱۰ تير ۱۴۰۲
نخست باید پول ملی ارزشمند شود و سپس مشکلات حل شوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۰ تير ۱۴۰۲
کو دلار پنج تومنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۰ تير ۱۴۰۲
شرح وظایف فایده ای ندارد در عمل چند تا شرکت با قابلیت اشتغال و صادرات راه اندازی کرده آید شرکت روغن نباتی جهان و کیوان و هپکو و داروگر چه شد از زمان ریاست قوه قضاییه در گیر این شرکت ها بوده ای تا الان چه اتفاقی افتاد ....فقط جلوی تریبون ها دستوری صحبت میکنید راه اندازی کنید مشکلات شرکت ها را حل کنید تهش چه شد ....رفع موانع با دستوری سخنرانی کردن از بین نمی رود سازو کار مخصوص بخودش را دارد ...
Iran (Islamic Republic of)
کامیار
۱۳:۱۲ ۱۰ تير ۱۴۰۲
رفع شود؟
کی رفع کند؟
استاد خودت باید مشکلات رو رفع کنی بعد بیای به ملت گزارش بدی
Iran (Islamic Republic of)
ورشا
۱۳:۴۳ ۱۰ تير ۱۴۰۲
دوست عزیز شما خیلی پر توقعی.....
ایشون هم دستور بده رفع بشه و هم خودش رفع بکنه ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۰ تير ۱۴۰۲
جناب رئیسی، بورس را دریابید که دستکاری ، دزدی و رانت خواری در آن بیداد میکنه !!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۰ تير ۱۴۰۲
باسلام درمورد رتبه بندی معلمین بازنشسته نیز رسیدگی شود.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۰ تير ۱۴۰۲
واقعاً ضروری است که ادبیات دستور به شخص ثالث خود را آقای رییسی عوض کند. ادامه این نوع گفتار امری به شخص ثالث نامعلوم وجهه ایشان را بیش از پیش تخریب می کند و دستورات تکراری ایشان هم به تمسخر گرفته خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۰ تير ۱۴۰۲
تمام شد. حل شد. دست شما درد نکنه. منتظر حل مشکلات بعدی هم هستیم. با این فرمون هر هفته میشه 1000 مشکل حل کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۰ تير ۱۴۰۲
لطفا دستور دهید حقوق معلمان حق التدریس که ۵ ماه هستش حقوق نگرفتند پرداخت بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۰ تير ۱۴۰۲
از فردا حل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۰ تير ۱۴۰۲
وزارت بازرگانی بدون ادغام با بانک مرکزی و بانک ها و امور مالیاتی و وزارت اقتصاد ، به تنهایی بی معنی و دوباره کاری بی هدف است
Iran (Islamic Republic of)
کمیل
۱۲:۲۲ ۱۰ تير ۱۴۰۲
هر چی رو دستور دادی صد مرتبه بدتر شد . یک هفته سکوت کن ببینیم چی میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۰ تير ۱۴۰۲
خود دولت بزرگترین مانع روبروی شرکت هاست فقط پول زور وده
Iran (Islamic Republic of)
همشهری
۱۲:۱۲ ۱۰ تير ۱۴۰۲
خب مگر خوت نباید درستش کنی حاجی اقا با کی حرف زدی نکنه روبروی آیینه نشستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۰ تير ۱۴۰۲
برای عمران و آبادانی روستا کمک‌های مافوق المپیادی فعال نمائید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۰ تير ۱۴۰۲
ای خدا، این فقط دستور میده، بابا تو رییس دولتی ، یعنی قوه مجریه، یعنی اجرا کننده
آخرین اخبار