سیستان و بلوچستان خط قرمز قرنطینه نباتی کشور است

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: قرنطینه نباتی خاکریز اول در حفظ سلامت و امنیت غذایی و از اصلی‌ترین ارکان جلوگیری از ورود آفات و بیماری‌های گیاهی به کشور است که در این زمینه استان سیستان و بلوچستان در اولویت این سازمان قرار دارد.

 حسین رنجبر اقدم در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت:  قرنطینه نباتی خاکریز اول در حفظ سلامت و امنیت غذایی و یکی از اصلی‌ترین ارکان جلوگیری از ورود آفات و بیماری‌های گیاهی به کشور است که در این زمینه استان سیستان و بلوچستان با توجه به مرز‌های طولانی آبی و خاکی و واردات قابل توجهی از محصولات کشاورزی از این استان در اولویت این سازمان قرار دارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به اینکه قرنطینه تنها راه مبارزه قانونی برای جلوگیری از ورود و انتشارعوامل خسارت‌زای داخلی و خارجی در زمینه آفات و بیماری‌های گیاهی به حساب می‌آید، باید تعداد قرنطینه‌ها با توسعه مبادی ورودی و خروجی گیاهی متوازن باشند.

وی تاکید کرد: استان سیستان و بلوچستان یکی از مهمترین استان‌ها در زمینه قرنطینه نباتی به شمار می‌رود که مسئولان و کارشناسان آن باید همچون گذشته با حساسیت زیاد نسبت به صدور گواهی و ترخیص محصولات کشاورزی در آن اقدام کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اگر قرنطینه نباتی در مبادی ورودی به خوبی عمل کنند کشور از تهدیدات بیولوژیکی مصون خواهد ماند، گفت: این سازمان به منظور کاهش مخاطرات احتمالی و حفظ سلامت و امنیت غذایی کشور با به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های موجود و افزایش اعتبارات آماده هرگونه کمک به استان سیستان و بلوچستان است.

رنجبر با اشاره به ضرورت حفظ نباتات کشور از گزند عوامل زیان‌رسان به عنوان یکی از اهداف این سازمان اظهار داشت: اعمال ضوابط قرنطینه‌ای در رویه‌های واردات، صادرات و ترانزیت محصولات کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که باید در این استان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 وی بر برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان استانی و افزایش بازدید‌های علمی و ترویجی تاکید کرد و گفت: تمام ظرفیت‌های مراکز تحقیقاتی استان‌ها در اختیار مدیران حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی همان استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به استعداد‌های منحصربه‌فرد بخش کشاورزی استان و اهمیت کنترل آفات و بیماری‌ها در ارتقای تولید و امنیت غذایی، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی ۱۹۸ هزار و ۳۵۸ اصله خرما در سطح بیش از یک هزار و ۶۰۰ هکتار در استان انجام شده است.

سیدمحمدرضا سیدحسینی اظهار داشت: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد چهار هزار و ۴۱ اصله خرما آلوده تشخیص داده شده که تیمار سه هزار و ۹۲۷ اصله درخت خرما انجام و ۱۱۴ اصله نخل نیز به دلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار