نشست بررسی جنایات جنگی نظامیان انگلیسی در افغانستان در لندن برگزار شد.
وکلای خانوادههای قربانیان در این نشست گفتند ارتش انگلیس بیش از ۸۰ افغانستانی غیر نظامی را کشته است. پیش از این نظامیان استرالیایی نیز که همراه ارتش انگلیس در افغانستان بودند، در این باره سخن گفته بودند.
برادن چاپمن نظامی استرالیایی که در افغانستان با نیروهای اس آ اس انگلیس همراه بوده است گفت نگرش همه ما این بود که نیروهای ویژه ارتش، خودشان را غیر قابل دسترسی و مافوق قانون میدانستند. آنان همه اقداماتشان را قابل افتخار و پیروزی قلمداد میکردند.
در نشست بررسی عملکرد نظامیان انگلیسی در افغانستان همچنین فاش شد سه واحد از نیروهای ویژه ارتش انگلیس موسوم به اس آ اس (SAS)، در عملیات خود در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳، دهها غیرنظامی را در افغانستان به قتل رساندند. یکی از افسران یگان ویژه ارتش انگلیس، در مدت ۶ ماه ماموریت در افغانستان، شخصا ۳۵ افغانستانی را به قتل رساند، زیرا معتقد بود سیاست ارتش انگلیس، کشتن همه مردان در سنین جنگ است و نباید به این موضوع که آیا عامل تهدید است یا خیر، توجه کرد. شاهزاده هری، پسر شاه انگلیس که او هم به عنوان مسلسل چی بالگرد در افغانستان بود در کتاب خاطراتش نوشت: افرادی که من کشتم، ۲۵ نفر بودند. این عدد اصلا مرا راضی نمیکند، اما از کشتن این شمار از افراد، شرمنده هم نیستم.
در نشست بررسی عملکرد ارتش انگلیس در افغانستان که در لندن برگزار شد وکلای خانوادههای قربانیان گفتند نظامیان یگان ویژه ارتش انگلیس، در زمانی که برای جستجوی اسلحه به خانههای مردم افغانستان هجوم میبردند، مردان در سنین جنگ را از دیگر اعضای خانواده جدا میکردند و آنان را میکشتند بدون این که حتی اسلحهای پیدا شود.
سال ۲۰۱۷، دولت انگلیس و وزارت دفاع این کشور اعلام کردند هیچ موردی از اقدام مجرمانه نظامیان انگلیسی در کشتار غیرنظامیان افغانستانی پیدا نشد.
جان ریس عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ در انگلیس در این باره گفت: اکثریت مردم در کشور از آغاز میدانستند که تهاجم به افغانستان با ادعای مبارزه با تروریسم، مرگ شماری از انسانها و ویرانیهای گسترده به بار میآورد و تروریسم و آوارگی را در جهان گسترش میدهد اما بر خلاف خواست مردم این تهاجم غیرقانونی انجام شد و پیامدهای آن نه تنها دامنگیر مردم افغانستان بلکه دامنگیر همه مردم جهان شده است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت دژبان ارتش انگلیس پیش تردر نامهای خطاب به فرمانده یگان ویژه ارتش این کشور از او خواسته بود اطلاعات درباره اقدامات نظامیان این یگان را نابود نکند که نشانگر مخفی کاری فرماندهان ارتش در پنهان کردن جنایات جنگی است.
وزارت دفاع انگلیس خواست اطلاعات شاهدان درباره نقش نظامیان این کشور در کشتار غیرنظامیان افغانستانی که قرار است پاییز امسال اغاز شود، به صورت محرمانه بررسی شود.