کمال گل مرادی کارشناس امور فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان با اشاره به اینکه اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را نباید پر بلکه غنی کرد، افزود: اوقات فراغت نباید صرفا سرگرمی و وقت گذرانی تلقی شود، به همین خاطر برنامههای فرهنگی و هنری را در کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان پیشبینی کردهایم تا کودکان و نوجوانان به بهترین شکل از اوقات فراغت استفاده کنند.
او بیان کرد: در اوقات فراغت باید برنامهها و مهارتهایی که در طول تحصیل و زندگی باعث پیشرفت کودکان و نوجوانان میشود، ارایه کرد.
کارشناس امور فرهنگی، اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان، گفت: با توجه به استقبال خانوادهها و کودکان و نوجوانان در مراکز فرهنگی و هنری، قصهگویی، فن بیان، شعر خوانی، نقالی، شاهنامه خوانی و کاردستی را داریم.
گل مرادی افزود: در حوزه هنری نیز کارگاههای طراحی، نقاشی، سفالگری، عکاسی، پویا نمایی، خوشنویسی، سرود، هنرهای نمایشی، بومی و سنتی، موسیقی و کاغذ و تا آموزش داده میشود.
نوشتن خلاق، شهر داستان نویسی، خوانش متون تخصصی و شاهنامه خوانی نیز از دیگر برنامههای کانونهای پرورش فکری کودک و نوجوان است که وی مطرح کرد.
کارشناس امور فرهنگی با اشاره به اینکه در بخش علمی نیز رباتیک، نجوم، زیست شناسی، بازیهای فکری، چرتکه و شطرنج را داریم، گفت: گروههای سنی و جامعه هدف ما شامل نوباوه از ۴ سال به بالا، نوخوان از ۷ سال به بالا، نونهال ۹ سال به بالا، نو نگاه از ۱۲ سال به بالا و نوجوان از ۱۵ سال به بالا است.
گل مرادی بیان کرد: در کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان ثبت نام زبان را هم داریم، همچنین برای اینکه همه جامعه هدف دسترسی به کتاب و خرید داشته باشند سامانه دیجی راه اندازی شده است، این سامانه با بیست درصد تخفیف محصولات فرهنگی و کتاب را عرضه میکند.
او با اشاره به اینکه علاوه بر کارگاه تابستان فعالیتهای عمومی داریم، گفت: امانت کتاب، معرفی وقایع و شخصیتها، معرفی کتاب و بحث آزاد توسط کتابخانه سیار در مناطق کم برخوردار و روستاها نیز جزو برنامههای کانون است.
کارشناس امور فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان با اشاره به اینکه بیست مرکز ثابت فرهنگی و هنری در استان وجود دارد، بیان کرد: برای کودکان و نوجوانانی هم که به مراکز ثابت دسترسی ندارند سه کارگاه مجازی پیشبینی شده که شامل نقاشی اوریگامی یا کاغذ و تا و حافظ خوانی است.