حسین رنجبراقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در بازدید از مرکز قرنطینه گیاهی شهرستان مرزی میرجاوه با بیان اینکه انجام قرنطینه نباتی محصولات کشاورزی برای صادرات از طریق بازارچههای مرزی ضروری است، افزود: با توجه به اینکه قرنطینه گیاهی سدی در برابر ورود عوامل خسارت زای گیاهی از مناطق آلوده به داخل کشور است این سازمان امیدوار است از ظرفیت این مرز مهم سیستان و بلوچستان برای توسعه بخش کشاورزی و رفع نیازها کشور به محصولات کشاورزی به بهترین نحو استفاده نماید.
وی نظارت دقیق قرنطینه نباتی بر ورود محصولات کشاورزی را ضامن حفظ و افزایش تولید محصولات کشاورزی دانست و گفت: این سازمان آمادگی دارد با کمک به افزایش امکانات و تجهیزات مورد نیاز جهت تسهیلگری و سرعتبخشی به روند صادرات، واردات و ارتقای تجارت محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان با کشورهای دیگر زمینه رونق بیش از پیش آن را فراهم سازد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشورگفت در مجموع سیستان و بلوچستان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بینظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصتهای شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: سالیانه کارشناسان مدیریت حفظ نباتات سازمان در این مرکز قرنطینه بر ۸۰۰ هزار تن مبادلات مرزی نظارت دارند و در صورت توسعه زیر ساختها و تأمین نیروی انسانی و شبانه روزی شدن مرکز قرنطینه گیاهی میرجاوه، میزان نظارت بر مبادلات مرزی به بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
سید محمد رضا سیدحسینی افزود: در استان سیستان وبلوچستان ۷مرکز قرنطینه گیاهی در مبادی رسمی مرز وجود دارد که سالیانه بر حدود ۳ میلیون تن مبادلات مرزی نظارت میکنند.