آقای کریم ذوالفقاری به سهم اندک ۱۴ درصدی بخش کشاورزی از انرژی کشور اشاره کرد و گفت: این میزان با توجه به نقش ۲۵ الی ۳۰ درصدی بخش کشاورزی در اقتصاد کشور نامتناسب بوده که ضمن مدیریت بهینه مصرف انرژی در بخش کشاورزی با همکاری موسسات تحقیقاتی، باید مطالبهگر سهم انرژی بیشتری باشیم.
او با اعلام برنامه راهبردی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در سال ۱۴۰۲ افزود: در صورت تامین اعتبار و تخصیص ۲۳۱ هزار میلیارد تومان، پروژههای صنایع تبدیلی و غذایی که پیشرفت فیزیکی بین ۲۰ تا ۹۵ درصد دارند، تکمیل شده و از نتایج آن جذب حدود ۳۰ میلیون تن محصول خام تولیدی در بخش کشاورزی خواهد بود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی ادامه داد: در حوزه مکانیزاسیون نیز با هماهنگی به عمل آمده با بانک کشاورزی ۱۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری به توسعه مکانیزاسیون کشور در قالب خط اعتباری ابلاغ شده است.
به گفته او، همکاریهای دوجانبه و عضویت در کارگروههای تخصصی از جمله برنامههای مشترک این مرکز و موسسه تحقیقات فنی و مهندسی است که میتوان به سامانه نشانگر تلفات دانهبر کمباینهای غلات ساخت داخل اشاره کرد.
ذوالفقاری خواستار معرفی فناوریهای نوین بویژه در حوزه مکانیزاسیون باغبانی شد و گفت: تدوین دستورالعمل و تعیین تکلیف کارایی پهپادهای کشاورزی با توجه به استقبال کشاورزان از این تکنولوژی جدید از جمله مطالبات مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی از بخش تحقیقات است.
او گفت: نگاه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به زنجیره ارزش از جمله دغدغههای مشترکی است که با کمک محققان، پژوهشگران و نخبگان بخش باید راهبرد هوشمندانهای برای آن ترسیم کرد.