دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش گفت: اولین و کلیدیترین اصل حکمرانی، اصل خودسازی حکمرانان، مسئولیت پذیری و شایسته سالاری است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، برنامه ریزی مبتنی بر اسناد مصوب را، اصل دوم حکمرانان دانست.
او ادامه داد: مسئله امنیت غذایی و دانش بنیان کردن این عرصه و برنامه ریزی، ذیل این سند، از مهمترین دغدغهها و مطالبات ماست.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه افزود: اصل سوم حکمرانی، کارآمدی علم است. یا علم نافع یا پیوند علم با جامعه و صنعت.
او در ذیل این اصل، از تداوم حضور رشتههای بی مشتری در دانشگاهها انتقاد کرد و گفت در دانشگاه هاروارد آمریکا جستجو کردم و دیدم هر دو سال یکبار رشتههای تحصیلی دانشگاهی را عوض میکنند. رشته تغذیه و سبک زندگی در دانشگاه هاروارد تدریس میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اصل چهارم، تسهیل گری و تمرکز زدایی است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در ذیل این اصل، از سخت گیریها در صدور مجوز برای تولیدکنندگان انتقاد کردو گفت: یک تولیدکننده برای شروع کار که قرار است برای ۱۰۰ نفر اشتغالزایی کند باید از ۱۸ اداره مجوز بگیرد.
او افزود: اجرای دولت الکترونیک در راستای اجرای همین اصل است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه ادامه داد: اصل پنجم، روحیه جهادی است. تشریح اصول ۱۰ گانه حکمرانی، در همایش حکمرانی استانی؛ چالشها و الزامات در مرکز گلستان
او در ذیل این اصل، از پیشرفتهای ایران سخن گفت و افزود: جوانان میپرسند چطور با این پیشرفتهای خارق العاده قادر به ساخت خودروهای باکیفیت نیستیم؟
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: اصل ششم، شبکه سازی مثل گروهای جهادی است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، اصل هفتم را شفافیت و پاسخگویی، اصل هشتم را تعاون و مشارکت عنوان کرد.
او گفت: اصل نهم اصل میسور است. یعنی به اندازهای که مقدور است مشکلات را حل کنید و اصل دهم، وحدت است.
محمد اردکانی، مشاور مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی نیز در این همایش، هدف حکمرانی را کارآمدی، توسعه اقتصادی و پیشرفت دانست.
او افزود: اصول اعتقادی، مبنای اصول متعارف در حکمرانی و قانونمداری، صداقت و اخلاق مداری اصول دیگر است.
استاندار گلستان هم از حمایت و راه اندازی ۱۰۳ واحد تعطیل و نیمه تعطیل در استان خبر داد و گفت: جشن آن با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.
دکتر علی محمد زنگانه افزود: سن مدیران استان را ۱۰ سال کاهش دادیم و برنامه ریزی کردیم تا ۲۰ درصد از مناصب مدیریتی به بانوان اختصاص یابد.
او همچنین از حذف دستیاران استاندار نظیر دستیار قرآنی، امور روحانیون و اهل سنت، انتقاد کرد.
منبع: صدا و سیما